Uradni list

Številka 32
Uradni list RS, št. 32/2011 z dne 29. 4. 2011
Uradni list

Uradni list RS, št. 32/2011 z dne 29. 4. 2011

Kazalo

1529. Odlok o spremembi Odloka o postopku vračanja vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Kostanjevica na Krki, stran 4194.

Na podlagi 29. in 49. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07 – ZLS-UPB2) ter 6. in 16. člena Statuta Občine Kostanjevica na Krki (Uradni list RS, št. 19/07 in 40/07 – popravek) je Občinski svet Občine Kostanjevica na Krki na 5. redni seji dne 14. 4. 2011 sprejel
O D L O K
o spremembi Odloka o postopku vračanja vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Kostanjevica na Krki
1. člen
S tem odlokom se spremeni in dopolni 8. člen Odloka o postopku vračanja vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Kostanjevica na Krki (Uradni list RS, št. 38/09), in sicer:
– v prvem odstavku se črta prvi stavek, ki glasi: »Vračilo dejanskemu upravičencu se ugotovi na osnovi podatkov gradbenih odborov in krajevne skupnosti koliko je posameznik prispeval za vlaganje v telekomunikacijsko omrežje«.
– v prvem odstavku drugega stavka se beseda posamezniki zamenja z besedo »končni upravičenci«.
– doda se nov drugi odstavek, ki glasi:
»Osnova za vračilo vlaganj končnim upravičencem so podatki končnih upravičencev, gradbenih odborov in krajevne skupnosti, vplačani zneski in prispevki v delu pri gradnji telekomunikacijskega omrežja pa se zmanjšajo za višino obveznih dajatev (priključnine in prispevka za SIS). Vplačani zneski se upoštevajo tako, da se višina vsakega posameznega vplačanega zneska (obroka) preračuna v nemške marke po srednjem tečaju Banke Slovenije na dan vplačila. V istem dnevu in enakem deležu, kot je bilo opravljeno vplačilo posameznega končnega upravičenca, se izračuna tudi delež obvezne dajatve istega končnega upravičenca, vsota tako izračunanih deležev pa predstavlja višino obvezne dajatve. Za končne upravičence, ki so na seznamih gradbenih odborov in ki ob svojem zahtevku niso predložili dokumentov o vplačilih, se njihov prispevek in obvezne dajatve izračuna kot povprečje prispevkov in obveznih dajatev tistih končnih upravičencev, ki so svoje prispevke dokumentirali«.
– drugi odstavek postane tretji odstavek, pri čemer se črta tekst, ki glasi:
»Dejanski upravičenci, ki so plačali telefonski priključek v višini, ki skupaj s prispevkom samoupravni interesni skupnosti za poštni, telegrafski in telefonski promet ne dosega zneska priključnine za ustrezno geografsko območje, določenega skladno s tretjim odstavkom 4. člena zakona, ki znaša«.
– tretjemu odstavku se doda nov tekst, ki glasi:
»Končni upravičenci, ki so za pridobitev telefonskega priključka plačali znesek, ki je nižji od vsote zneska priključnine in prispevka samoupravni interesni skupnosti za ptt promet na območju nekdanjega Podjetja za ptt promet Novo mesto, ki sta bila v veljavi na dan vplačila, če ta ne presega«.
2. člen
Ostala določila Odloka o postopku vračanja vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Kostanjevica na Krki ostanejo nespremenjena.
3. člen
Ta odlok začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 383-1/2008
Kostanjevica na Krki, dne 14. aprila 2011
Župan
Občine Kostanjevica na Krki
Mojmir Pustoslemšek l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti