Uradni list

Številka 2
Uradni list RS, št. 2/2011 z dne 10. 1. 2011
Uradni list

Uradni list RS, št. 2/2011 z dne 10. 1. 2011

Kazalo

37. Začasna tarifa za kabelsko retransmisijo avtorskih AV del, stran 253.

Svet Zavoda AIPA je na seji dne 4. 1. 2011 na podlagi četrtega odstavka 156. člena Zakona o avtorski in sorodnih pravicah ter na podlagi 14. člena Statuta Zavoda AIPA sprejel
Z A Č A S N O T A R I F O
za kabelsko retransmisijo avtorskih AV del
Osnovno mesečno nadomestilo za javno priobčitev avtorskih AV del z radiodifuzno retransmisijo TV programov za vsako posamezno uporabniško razmerje ali priključek, ki končnemu uporabniku omogoča individualno izbiranje med največ 50 TV programi, znaša 0,80 EUR.
Kolikor uporabniško razmerje ali priključek omogoča izbiranje med več kot 50 programi, se osnovno nadomestilo iz prejšnjega odstavka poviša za 0,01 EUR za vsak tak dodatni TV program v programski shemi subjekta, ki opravlja radiodifuzno retransmisijo TV programov (v nadaljevanju: operater).
Navedena denarna vrednost ne vsebuje pripadajočega davka na dodano vrednost, višina tarife pa se letno usklajuje z indeksom cen življenjskih potrebščin.
Nadomestilo se operaterju zaračunava za vsak koledarski mesec glede na povprečno število uporabniških razmerij ali priključkov, ki končnemu uporabniku omogočajo individualno izbiranje TV programov, v mesecu, za katerega se odmerja nadomestilo.
Kolikor operater svojim uporabnikom dovoljuje delitev programskega signala na več uporabniških enot in operater takemu uporabniku za svojo storitev zaračunava več, se nadomestilo za tak priključek obračuna tako, da se obračuna nadomestilo za vsak priključek, za katerega operater uporabniku dovoljuje delitev, kolikor pa taka omejitev uporabniku ni postavljena, pa proporcionalno glede na večji znesek naročnine ali drugega nadomestila, ki ga operater zaračunava uporabniku glede na siceršnjo ceno kabelskega priključka oziroma uporabniškega razmerja.
Primer izračuna za posamezno uporabniško razmerje ali priključek, ki končnemu uporabniku omogoča individualno izbiranje med 80 TV programi:
0,8 EUR + (80 – 50) x 0,01 EUR = 1,1 EUR.
Metod Pevec l.r.
predsednik Sveta zavoda

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti