Uradni list

Številka 78
Uradni list RS, št. 78/2010 z dne 8. 10. 2010
Uradni list

Uradni list RS, št. 78/2010 z dne 8. 10. 2010

Kazalo

4260. Pravilnik o povračilu stroškov šolskega prevoza otrok s posebnimi potrebami v Občini Brezovica, stran 11369.

Na podlagi 82. člena Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (Uradni list RS, št. 16/07 – UPB5 in 36/08), 56. člena Zakona o osnovni šoli (Uradni list RS, št. 81/6 – UPB3 in 102/07) in 16. člena Statuta Občine Brezovica (Uradni list RS, št. 104/09) je Občinski svet Občine Brezovica na redni seji dne 23. 9. 2010 sprejel
P R A V I L N I K
o povračilu stroškov šolskega prevoza otrok s posebnimi potrebami v Občini Brezovica
1. člen
Ta pravilnik določa pogoje in postopke za uveljavljanje, ter način izračunavanja višine povračila stroškov šolskega prevoza otrokom s posebnimi potrebami iz proračunskih sredstev Občine Brezovica.
2. člen
Upravičenci do sredstev po tem pravilniku so:
– starši oziroma zakoniti zastopniki otrok s posebnimi potrebami, ki jim odločba o usmeritvi v skladu z zakonodajo odreja pravico do brezplačnega prevoza v šolo oziroma zavod, ki izvaja prilagojen izobraževalni program osnovne šole,
– v izjemnih primerih tudi starši oziroma zakoniti zastopniki otrok s posebnimi potrebami, ki so vključeni v predšolsko izobraževanje, in jim povračila stroškov prevoza iz kraja prebivališča do kraja šolanja ni mogoče zagotoviti v skladu z Zakonom o usmerjanju otrok s posebnimi potrebami (Uradni list RS, št. 3/07 – UPB1),
– v izjemnih primerih tudi starši oziroma zakoniti zastopniki otrok s posebnimi potrebami, ki so vključeni v srednješolsko izobraževanje.
Otroci s posebnimi potrebami morajo imeti stalno prebivališče v Občini Brezovica.
3. člen
Upravičencem se stroški povrnejo v višini mesečne avtobusne karte.
Za učence, ki nimajo možnosti prevoza z avtobusom oziroma drugega organiziranega prevoza ali jih zaradi varnosti v šolo vozijo starši oziroma zakoniti zastopniki s svojim prevoznim sredstvom, se staršem oziroma zakonitim zastopnikom povrnejo stroški v višini kilometrine za vsak polni kilometer razdalje med stalnim prebivališčem učenca in šolo, kot to določa Uredba o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja (Uradni list RS, št. 140/06 in 76/08), in sicer dvakrat dnevno v obe smeri.
V primeru taksi prevoza otrok s posebnimi potrebami, Občina Brezovica povrne stroške prevoza taksi službi preko mesečno izstavljenih računov.
4. člen
Upravičenci vložijo vlogo, ki je priloga tega pravilnika, v začetku šolskega leta. Vlogi je potrebno priložiti potrdilo o vpisu za tekoče šolske leto, ob prvem uveljavljanju pravice do povračila stroškov pa tudi odločbo o usmeritvi otroka s posebnimi potrebami in ob preveritvah novo odločbo, če je bistveno spremenjena. Če starši oziroma zakoniti zastopniki z lastnim prevozom sami vozijo otroka v šolo in nazaj, morajo v vlogi navesti svoje osebne podatke, davčno številko, številko računa za nakazilo povračila stroškov prevoza ter oddaljenost šole od kraja bivanja.
V primeru, da se vloga za povračilo stroškov prevoza nanaša na predšolski oziroma srednješolski izobraževalni program, o njeni upravičenosti, na podlagi utemeljenega predloga strokovne službe občine, odloči župan. Občinska uprava oblikuje predlog za odobritev povračila stroškov prevoza v šolo za predšolskega oziroma srednješolskega otroka na podlagi mnenja strokovne komisije o usmerjanju in ostalih dokazil.
Občinska uprava lahko zahteva tudi druga dokazila, ki se v posameznem primeru izkažejo nujna za utemeljitev predloga. Če upravičenec uveljavlja povračilo stroškov za dodatno število prevoženih kilometrov zaradi zaposlitve izven kraja šolanja otroka oziroma zaradi dela v turnusu, mora za to predložiti ustrezna dokazila.
Občinska uprava izda upravičencu odločbo, s katero se opredeli način prevoza ter povračilo stroškov za tekoče šolsko leto.
Finančna sredstva se upravičencem dodelijo na podlagi odločbe. Sredstva se upravičencem nakazujejo mesečno na njihov osebni račun, in sicer najkasneje do 15. v mesecu za pretekli mesec.
5. člen
Upravičenci do povračila stroškov prevoza otrok s posebnimi potrebami morajo o morebitnih spremembah, ki bi lahko vplivale na višino povračila v roku 7 dni obvestiti občinsko upravo Občine Brezovica.
6. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 25/10
Brezovica, dne 23. septembra 2010
Župan
Občine Brezovica
Metod Ropret l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti