Uradni list

Številka 66
Uradni list RS, št. 66/2010 z dne 13. 8. 2010
Uradni list

Uradni list RS, št. 66/2010 z dne 13. 8. 2010

Kazalo

3675. Sklep o določitvi pogojev za plakatiranje v času volilne kampanje v Občini Ivančna Gorica, stran 10080.

Na podlagi 8. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji (Uradni list RS, št. 41/07, 103/07, 105/08 - OdlUS), na podlagi Odloka o plakatiranju in reklamiranju v Občini Ivančna Gorica (Uradni vestnik Občine Ivančna Gorica, št. 5/1997) in Odloka o spremembi odloka o plakatiranju in reklamiranju v Občini Ivančna Gorica (Uradni list RS, št. 95/04) in na podlagi 16. člena Statuta Občine Ivančna Gorica (Uradni list RS, št. 89/04 in 36/07) je župan Občine Ivančna Gorica dne 10. 8. 2010 sprejel
S K L E P
o določitvi pogojev za plakatiranje v času volilne kampanje v Občini Ivančna Gorica
I.
Za čas volilne kampanje Občina Ivančna Gorica določa naslednja brezplačna plakatna mesta:
- okrogli stebri v Ivančni Gorici in v posameznih krajevnih skupnostih;
- stebri za javno razsvetljavo v lasti občine;
- plakatna mesta v obliki kozolčkov v krajevnih skupnostih;
- krajevno običajna mesta v posameznih krajevnih skupnostih.
Vsak organizator volilne kampanje lahko namesti:
- na okrogli plakatni steber po en plakat velikosti A2 ali dva plakata velikosti A3 ali štiri plakate velikosti A4;
- na vsak steber za javno razsvetljavo lahko namesti dva plakata velikosti A4;
- na plakatna mesta v obliki kozolčkov lahko namesti en plakat formata velikosti A1, ali dva plakata velikosti A2, ali štiri plakate velikosti A3, ali osem plakatov velikosti A4.
Možna je tudi namestitev plakatov na krajevno običajna mesta.
Plakate namešča vsak organizator sam. Pri nameščanju plakatov je potrebno spoštovati določila zakona o volilni in referendumski kampanji.
II.
Plakatna mesta:
- na avtobusnih postajališčih se rezervirajo za oglase volilnih komisij in jih stranke za nameščanje plakatov z volilno propagandnimi sporočili ne smejo uporabljati.
III.
Plakatiranje zunaj v prvem odstavku navedenih plakatnih mest je dovoljeno s soglasjem lastnika oziroma upravljavca reklamnih tabel, stavb in drugih objektov ali zemljišč, za kar se neposredno uporabljajo določila zakona o volilni in referendumski kampanji.
IV.
Plakate, ki bodo nameščeni v nasprotju z določili teh pogojev, bo odstranila pooblaščena pristojna inšpekcijska služba Občine Ivančna Gorica v skladu z drugim odstavkom 11. člena zakona o volilni in referendumski kampanji.
V.
Organizatorji volilne kampanje morajo najkasneje v 15 dneh po dnevu glasovanja odstraniti vse svoje plakate in druga volilno propagandna sporočila s plakatnih mest. Nespoštovanje tega določila je prekršek drugega odstavka 11. člena zakona o volilni in referendumski kampanji, zato bodo kršiteljem (organizatorji in odgovorne osebe organizatorjev) izrečene globe v skladu s 33. členom navedenega zakona, plakate pa bo na stroške organizatorjev odstranila pristojna inšpekcijska služba Občine Ivančna Gorica.
VI.
Ta sklep začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 040-0004/2010
Ivančna Gorica, dne 10. avgusta 2010
Župan
Občine Ivančna Gorica
Jernej Lampret l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti