Uradni list

Številka 45
Uradni list RS, št. 45/2010 z dne 4. 6. 2010
Uradni list

Uradni list RS, št. 45/2010 z dne 4. 6. 2010

Kazalo

2304. Pravilnik o oblikovanju in uresničevanju programa cepljenja proti okužbam s humanimi virusi papiloma (HPV) v Občini Sežana za leto 2010, stran 6745.

Na podlagi 3. in 8. člena Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju (ZZVZZ-UPB3, Uradni list RS, št. 72/06 prečiščeno besedilo, 114/06, 91/07 in 76/08) in 16. člena Statuta Občine Sežana (Uradni list RS, št. 117/07) je Občinski svet Občine Sežana na seji dne 27. 5. 2010 sprejel
P R A V I L N I K
o oblikovanju in uresničevanju programa cepljenja proti okužbam s humanimi virusi papiloma (HPV) v Občini Sežana za leto 2010
1. člen
Občina Sežana zagotavlja za uresničevanje programov za krepitev zdravja na svojem območju v letu 2010 v proračunu občine sredstva za cepivo proti okužbam s humanimi virusi papiloma (HPV).
2. člen
Program cepljenja proti okužbam s humanimi virusi papiloma (HPV) v Občini Sežana za leto 2010, je namenjen deklicam s stalnim oziroma začasnim prebivališčem v Občini Sežana, ki v šolskem letu 2009/2010 obiskujejo 7. ali 8. razred osnovne šole (v nadaljevanju: deklice).
Program cepljenja se za deklice izvaja neobvezno.
3. člen
Program cepljenja proti okužbi s humanimi virusi papiloma (HPV) Občine Sežana upošteva določila nacionalnega Programa imunoprofilakse in kemoprofilakse za leto 2009, ki je določen s Pravilnikom o določitvi programa imunoprofilakse in kemoprofilakse za leto 2009 (Uradni list RS, št. 24/09 in 36/09) s tem, da določa občino kot plačnika cepiva proti okužbam s humanimi virusi papiloma (HPV) za osebe, iz drugega člena tega pravilnika za katere ne krije stroškov cepljenja obvezno zdravstveno zavarovanje.
4. člen
Cepljenje se bo začelo izvajati v letu 2010.
Upravičenci po tem pravilniku morajo oddati podpisane izjave za prostovoljno cepljenje, izvajalcu cepljenja najkasneje do konca novembra leta 2010.
Obrazec izjave za prostovoljno cepljenje proti humanim virusom papiloma (HPV) se objavi na spletni strani Občine Sežana.
Kolikor se s cepljenjem ne prične v letu 2010, občina ni dolžna kriti stroškov cepiva po tem pravilniku.
5. člen
Zainteresirane deklice, starši deklic oziroma njihovi zakoniti zastopniki bodo pred cepljenjem s strani izvajalca cepljenja predhodno informirani glede varnosti in koristi cepljenja ter pojavov pridruženih cepljenju in ravnanju z njimi. Za ustrezno informiranost bo skrbel izvajalec cepljenja.
6. člen
Cepljenje deklic bo izvajal Zdravstveni dom Sežana. Izvajalec cepljenja skrbi za strokovno izvedbo celotnega postopka cepljenja v skladu s predpisi in usmeritvami Inštituta za varovanje zdravja RS.
7. člen
Zdravstveni dom Sežana vodi evidenco o cepljenju. Podatki o cepljenju se evidentirajo v osnovni zdravstveni dokumentaciji in v Knjižici o cepljenju.
8. člen
Plačnik stroškov cepiva proti okužbam s humanimi virusi papiloma (HPV) po tem pravilniku je Občina Sežana. Sredstva za kritje stroškov treh odmerkov cepiva proti humanim virusom papiloma (HPV) v višini 13.000 € se zagotovijo na proračunski postavki 211101 – Preventivni program zdravstvenega varstva, iz sredstev splošne proračunske rezerve. Morebitna manjkajoča sredstva se zagotovijo z dodatno prerazporeditvijo.
9. člen
Pravico do kritja stroškov cepiva proti okužbam s humanimi virusi papiloma (HPV) v Občini Sežana imajo deklice določene v drugem členu tega pravilnika, katerih starši oziroma zakoniti zastopniki so podpisali izjavo, da se prostovoljno odločajo za cepljenje otroka, na lastno odgovornost, ter da so seznanjeni z možnimi neželenimi učinki cepiva.
10. člen
Občina Sežana oziroma izvajalec cepljenja si s privolitvijo staršev oziroma zakonitega zastopnika otroka zagotovi pravico do vpogleda v uradne evidence za naslednje podatke otroka: ime in priimek, letnica rojstva, stalno oziroma začasno bivališče, razred in osnovno šolo, ki jo obiskuje. Občina Sežana oziroma izvajalec storitve bo navedene podatke preverjala izključno zaradi ugotavljanja skladnosti porabe sredstev s tem pravilnikom.
11. člen
O izvajanju cepljenja proti humanim virusom papiloma (HPV) sklene Občina Sežana z Zdravstvenim domom Sežana pisno pogodbo, s katero se uredijo vsa medsebojna razmerja v zvezi z izvajanjem in financiranjem cepljenja.
12. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 032-4/2010-6
Sežana, dne 27. maja 2010
Župan
Občine Sežana
Davorin Terčon l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti