Uradni list

Številka 45
Uradni list RS, št. 45/2010 z dne 4. 6. 2010
Uradni list

Uradni list RS, št. 45/2010 z dne 4. 6. 2010

Kazalo

2277. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu opravljanja gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki v Občini Kranjska Gora, stran 6695.

Na podlagi 3., 7. in 26. člena Zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93, 30/98, 127/06 in 38/10), Zakona o varstvu okolja – uradno prečiščeno besedilo (ZVO-1-UPB1) (Uradni list RS, št. 39/06, 49/06, 66/06, 112/06, 33/07, 57/08, 70/08, 108/09), Zakona o prekrških – uradno prečiščeno besedilo (ZP-1-UPB4) (Uradni list RS, št. 3/07, 29/07, 58/07, 16/08, 17/08, 21/08, 76/08, 108/09 in 109/09) in 16. člena Statuta Občine Kranjska Gora (Uradni list RS, št. 55/07 in 122/08) je Občinski svet Občine Kranjska Gora na 32. redni seji dne 26. 5. 2010 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o načinu opravljanja gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki v Občini Kranjska Gora
1. člen
V Odloku o načinu opravljanja gospodarske javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki v Občini Kranjska Gora (Uradni list RS, št. 65/07) se v 5. členu, za 30. točko, doda nova točka, ki se glasi:
»31. Ekološka vreča je prozorna PVC vreča z logotipom izvajalca, namenjena ločenemu zbiranju odpadne embalaže (razen stekla in papirja), ki nastane v gospodinjstvu.«
2. člen
V prvem odstavku 6. člena se besedilo 1. točke nadomesti z novim besedilom tako, da se glasi:
»1. Ločeno zbiranje z zakonom določenih frakcij odpadkov:
izvaja se preko zbiralnic ločenih frakcij, zbirnega centra, zabojnikov za ostanke komunalnih odpadkov, ekoloških vreč, kosovnega odvoza, prebiranja odpadkov, zbiranja nevarnih frakcij odpadkov, zbiranje odpadne električne in elektronske opreme in ločenega odstranjevanja gradbenih odpadkov.«.
3. člen
V prvem odstavku 7. člena se v prvi točki besedilo prve alinee nadomesti z novim besedilom tako, da se glasi:
»– prevzemanje ločenih frakcij, ki jih povzročitelji komunalnih odpadkov prepuščajo v ekoloških vrečah, zbiralnicah ločenih frakcij in zbirnih centrih,«, v četrti alinei se besedilo spremeni tako, da se glasi: »– prevzemanje odpadne embalaže v ekoloških vrečah iz gospodinjstev in odpadne embalaže, ki je prevzeta, v okviru ločenega zbiranja frakcij in v zbirnih centrih, ter oddajanje v predelavo, skladno s predpisom, ki ureja ravnanje z embalažo in odpadno embalažo,«.
4. člen
V 12. členu se za drugim odstavkom doda nov tretji odstavek, ki se glasi:
»Prevzemanje odpadne embalaže iz gospodinjstev se opravlja na prevzemnih mestih, kjer jih prepuščajo povzročitelji v ekoloških vrečah.«.
5. člen
V 16. členu se za prvim odstavkom doda nov drugi odstavek, ki se glasi:
»Izvajalec javne službe mora zagotoviti odvoz ekoloških vreč enkrat na 14 dni.«.
6. člen
V 18. členu se za drugim odstavkom doda nov tretji odstavek, ki se glasi:
»Obliko in velikost ekoloških vreč določa izvajalec javne službe in jih zagotavlja povzročiteljem komunalnih odpadkov.«.
7. člen
V 19. členu se v prvem odstavku za drugo alineo doda nova alinea, ki se glasi:
»– redno prevzemanje ekoloških vreč,«, dosedanja tretja, četrta, peta, šesta, sedma, osma, deveta, deseta in enajsta alinea postanejo četrta, peta, šesta, sedma, osma, deveta, deseta, enajsta in dvanajsta alinea.
8. člen
V 24. členu se za prvim odstavkom doda nov drugi odstavek, ki se glasi:
»Povzročitelj je dolžan uporabljati ekološko vrečo za zbiranje in oddajane plastične in kovinske embalaže, ter jo oddati na prevzemno mesto tako, da ne povzroča raztresanja vsebine.«.
9. člen
V 39. členu se besedilo tretjega odstavka spremeni tako, da se glasi: »Povzročitelji ravnajo s komunalnimi odpadki tako, da prepuščajo ločene frakcije v ekoloških vrečah, zbiralnicah in v zbirnem centru.«. V četrtem odstavku se za četrto alineo doda nova peta alinea, ki se glasi: » – prepuščati ekološke vreče izvajalcu javne službe na prevzemnih mestih v časih, kot so določeni s programom zbiranja odpadne embalaže.«, dosedanje peta, šesta in sedma alinea postanejo šesta, sedma in osma alinea.
10. člen
V 41. členu se v drugem odstavku besedilo druge alinee nadomesti z novim besedilom tako, da se glasi:
»– prepuščati odpadkov iz vrtov v ekoloških vrečah, zabojnikih za ločene frakcije ali v zabojnikih, ki niso namenjeni za prepuščanje teh odpadkov,«.
11. člen
Besedilo 42. člena se nadomesti z novim besedilom tako, da se glasi:
»V zabojnike, ki so namenjeni prepuščanju ostankov komunalnih odpadkov in ekološke vreče, je prepovedano odložiti ali postaviti, nevarne frakcije, odpadni gradbeni material in kamenje, tople ogorke in pepel, kosovne odpadke, odpadke iz vrtov, bolnišnične odpadke iz zdravstvenih in veterinarskih dejavnosti, odpadke v tekočem stanju, gošče in usedline ne glede na vrsto odpadka.«.
12. člen
V 43. členu se za tretjim odstavkom doda nov četrti odstavek, ki se glasi:
»Povzročitelji morajo na dan prevzema odpadne embalaže zagotoviti, da so ekološke vreče oddane na prevzemno mesto še pred začetkom delovnega časa za prevzemanje odpadne embalaže.«.
13. člen
V drugem odstavku 53. člena se besedilo druge alinee nadomesti z novim besedilom tako, da se glasi:
»– zbiranje, priprava na predelavo, prevzem odpadkov ločenih frakcij, ki jih posamezno gospodinjstvo odda v ekološki vreči, dostavi na zbiralnice oziroma ekološke otoke in v zbirni center,«.
14. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007/13-2/2007-RP
Kranjska Gora, dne 26. maja 2010
Župan
Občine Kranjska Gora
Jure Žerjav l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti