Uradni list

Številka 27
Uradni list RS, št. 27/2010 z dne 2. 4. 2010
Uradni list

Uradni list RS, št. 27/2010 z dne 2. 4. 2010

Kazalo

1224. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Glasbena šola Sevnica, stran 3785.

Na podlagi 3. člena Zakona o zavodih (Uradni list RS, št. 12/91, 45I/94 – Odl. US, 8/96, 18/98 – Odl. US, 36/00 – ZPDZC, 127/06 – ZJZP), 40. in 42. člena Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (Uradni list RS, št. 16/07 – UPB5, 101/07 – Odl. US, 36/08, 22/09 – Odl. US, 55/09 – Skl. US, 58/09 (64/09 – popr., 65/09 – popr.), 16/10 – Odl. US) ter 16. člena Statuta Občine Sevnica (Uradni list RS, št. 78/05 – UPB) je Občinski svet Občine Sevnica na 27. redni seji dne 24. 3. 2010 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Glasbena šola Sevnica
1. člen
V Odloku o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda Glasbena šola Sevnica (Uradni list RS, št. 18/99 in 29/07) se besedilo 11. člena črta in se nadomesti z besedilom:
»Dejavnosti zavoda kot javne službe so po standardni klasifikaciji naslednje:
– P/85.520     izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje na področju kulture in umetnosti
– P/85.600     pomožne dejavnosti za izobraževanje.
Zavod opravlja tudi druge dejavnosti, ki niso javna služba:

– J/59.200     snemanje in izdajanje zvočnih zapisov in muzikalij,
– R/90.010     umetniško uprizarjanje.«
2. člen
V 16. členu se v drugem odstavku besedna zveza »trije predstavniki delavcev« nadomesti z besedno zvezo »pet predstavnikov delavcev«.
3. člen
V 17. členu se doda nova četrta alineja, ki glasi: »sprejme letno poročilo o samoevalvaciji zavoda,«. Črta se dosedanja šesta alineja. V dosedanji deseti alineji se črta besedna zveza »in periodične«.
Dosedanji četrta in peta alineja postaneta peta in šesta.
4. člen
V tretjem odstavku 24. člena se v dosedanji deseti alineji beseda »plačilne« nadomesti z besedo »plačne«.
Črta se dosedanja enajsta alineja. Črta se dosedanja osemnajsta alineja.
Za dosedanjo osemnajsto alinejo se doda nova alineja, ki se glasi: »odgovarja za zagotavljanje in ugotavljanje kakovosti s samoevalvacijo in pripravo letnega poročila o samoevalvaciji zavoda in«.
Dosedanja devetnajsta alinea postane dvajseta.
5. člen
Besedilo 25. člena se spremeni, tako da se glasi:
»Za ravnatelja je lahko imenovan, kdor ima najmanj izobrazbo pridobljeno po študijskih programih za pridobitev izobrazbe druge stopnje, oziroma raven izobrazbe, pridobljene po študijskih programih, ki v skladu z zakonom ustreza izobrazbi druge stopnje ter izpolnjuje druge pogoje za učitelja ali svetovalnega delavca na šoli, na kateri bo opravljal funkcijo ravnatelja, ima najmanj 5 let delovnih izkušenj v vzgoji in izobraževanju, ima naziv svetnik ali svetovalec oziroma najmanj 5 let naziv mentor in opravljen ravnateljski izpit, ni bil pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev in ni bil pravnomočno obsojen zaradi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost.
Ne glede na določbi prvega in drugega odstavka tega člena je za ravnatelja lahko imenovan tudi kandidat, ki nima ravnateljskega izpita, mora pa ga pridobiti najkasneje v enem letu po začetku mandata. Če ravnatelj ravnateljskega izpita ne opravi v roku iz prejšnjega odstavka, mu preneha mandat po zakonu.
Mandat ravnatelja traja pet let.
Postopek imenovanja ravnatelja se mora pričeti najmanj pet mesecev pred iztekom mandata dotedanjemu ravnatelju.
Ravnatelja imenuje in razrešuje svet zavoda, ki si mora pred odločitvijo o izbiri kandidata za ravnatelja o vseh kandidatih, ki izpolnjujejo pogoje, pridobiti mnenje učiteljskega zbora in mnenje ustanovitelja ter mnenje sveta staršev. Ustanovitelj in svet staršev morata mnenje obrazložiti. Učiteljski zbor o mnenju glasuje tajno.
Če učiteljski zbor, ustanovitelj ali svet staršev ne podajo mnenja v roku 20 dni od dneva, ko je bil zanj zaprošen, lahko svet zavoda o izbiri odloči brez tega mnenja.
Ko svet izmed prijavljenih kandidatov izbere kandidata za ravnatelja, posreduje obrazložen predlog za imenovanje v mnenje ministru za šolstvo in šport.
Če minister ne da mnenja v 30 dneh od dneva, ko je bil zanj zaprošen, lahko svet odloči o imenovanju ravnatelja brez tega mnenja.«
6. člen
V 34. členu se v četrtem odstavku za sedmo alineo dodata novi alinei, ki se glasita:
»– lahko sprejme svoj program dela sodelovanja z zavodom, zlasti glede vključevanja zavoda v lokalno okolje,
– samostojno ali v sodelovanju z delavci zavoda lahko ustanavlja ali oblikuje delovne skupine za posamezna področja vzgojno-izobraževalnega dela in projekte,«.
Dosedanja osma alinea postane deseta.
Doda se nov peti odstavek, ki se glasi: »Svet staršev se lahko povezuje v lokalne oziroma regionalne aktive svetov staršev.«.
7. člen
35. člen se črta v celoti.
8. člen
V drugem odstavku 41. člena se beseda »lahko« ter besedi »posameznega razreda« črtajo.
9. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 603-0001/2010
Sevnica, dne 24. marca 2010
Župan
Občine Sevnica
Srečko Ocvirk l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti