Uradni list

Številka 108
Uradni list RS, št. 108/2009 z dne 28. 12. 2009
Uradni list

Uradni list RS, št. 108/2009 z dne 28. 12. 2009

Kazalo

4913. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o določitvi podaljšanega obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost v Občini Jesenice, stran 14850.

Na podlagi četrtega odstavka 6. člena ter tretjega odstavka 12. člena Zakona o gostinstvu (Uradni list RS, št. 93/07 – UPB2), 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 72/93 in spremembe), Pravilnika o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost (Uradni list RS, št. 78/99 in spremembe) Pravilnika o določitvi podaljšanega obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost v Občini Jesenice (Uradni list RS, št. 105/08) in 13. ter 140. člena Statuta Občine Jesenice (Uradni list RS, št. 1/06 in spremembe) je Občinski svet Občine Jesenice na 33. seji dne 17. 12. 2009 sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o določitvi podaljšanega obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost v Občini Jesenice
1. člen
S tem Pravilnikom se spreminja in dopolnjuje pravilnik o določitvi podaljšanega obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost v Občini Jesenice (v nadaljevanju: Pravilnik).
2. člen
Drugi odstavek 1. člena Pravilnika o določitvi podaljšanega obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost v Občini Jesenice (v nadaljevanju: Pravilnik), se spremeni tako, da se glasi:
»Ta pravilnik določa tudi pogoje in postopek za izdajo enkratnega soglasja za obratovanje gostinskega obrata na območju Občine Jesenice dlje, kot traja potrjeni obratovalni čas«.
3. člen
V prvem odstavku 3. člena Pravilnika se za tretjo alinejo doda nova četrta alineja, ki se glasi:
»obdobje v koledarskem letu (mesec december)«.
4. člen
Zadnja alineja prvega odstavka 3. člena se spremeni tako, da se glasi:
»predhodne kršitve javnega reda, ki se nanašajo na obratovanje gostinskega obrata in so bile storjene v gostinskem obratu, neposredni bližini ali so posledica obratovanja gostinskega obrata in je policija o tem sestavila poročilo o kršitvah oziroma podala predlog inšpekcijskim ter drugim pristojnim službam in o tem obvestila pristojni organ občine«.
5. člen
5. člen se spremeni tako, da se glasi:
»Gostinec oziroma kmet (v nadaljevanju: nosilec gostinske dejavnosti) lahko za gostinske obrate zaprosi za podaljšanje obratovalnega časa za čas med 5. in 6. uro zjutraj in med 22. in 1. uro naslednjega dne za vse dni v tednu. Gostinec oziroma kmet mora poskrbeti, da po 22. uri obratovanje gostinskega obrata ni moteče za okolico.
Nosilec gostinske dejavnosti lahko za gostinske obrate, ki se nahajajo na območju mednarodnih mejnih prehodov in ob avtocestah, zaprosi za podaljšanje obratovalnega časa za čas med 0. in 24. uro za vse dni v tednu«.
6. člen
Drugi odstavek 6. člena se spremeni tako, da se glasi:
»V primeru, ko gostinski obrat obratuje na območju mednarodnih mejnih prehodov in ob avtocestah oziroma na območjih, določenih kot prireditvena mesta, lahko enote gostinskih obratov, ki se nahajajo zunaj zaprtih prostorov, zaprosijo za obratovanje v enakem podaljšanem obratovalnem času kot gostinski obrat«.
7. člen
Prva alineja prvega odstavka 7. člena se spremeni tako, da se glasi:
»predložiti mora pisno soglasje lastnika poslovnega prostora, kjer se gostinski obrat nahaja, kolikor ni lastnik gostinskega obrata; v primeru, da gre za večstanovanjsko stavbo, mora pridobiti soglasje vseh etažnih lastnikov vseh posameznih delov, katerih zidovi in stropi stanovanj (bivalnih prostorov) mejijo z njegovim poslovnim prostorom«.
8. člen
Peta alineja prvega odstavka 7. člena se spremeni tako, da se glasi:
»da v zadnjih 3 mesecih ni bila obravnavana kršitev javnega reda, storjena v gostinskem obratu, neposredni bližini gostinskega obrata, če je posledica obratovanja gostinskega obrata in je bil o tem obveščen pristojni organ občine«.
9. člen
Drugi odstavek 8. člena se spremeni tako, da se glasi:
»Pristojni organ občine soglasje ali odločbo pošlje v vednost območni enoti pristojnega tržnega inšpekcijskega organa, Policijski postaji Jesenice in krajevno pristojni krajevni skupnosti«.
10. člen
Prva alineja prvega odstavka 11. člena se spremeni tako, da se glasi:
»če pristojni državni organ ali službe, ki opravljajo nadzor nad izvajanjem javnega reda ugotovijo, da je prišlo v času obratovanja gostinskega obrata v podaljšanem obratovalnem času kršitve javnega reda v gostinskem obratu in v neposredni bližini gostinskega obrata in so o tem sestavile poročilo o kršitvah oziroma podale predlog inšpekcijskim in drugim pristojnim službam ter o tem obvestile pristojni organ občine«.
11. člen
Drugi odstavek 11. člena se spremeni tako, da se glasi:
»V primeru navedenih razlogov iz prejšnjega odstavka tega člena pristojni organ občine z odločbo prekliče izdano soglasje za obratovanje gostinskega obrata oziroma enote gostinskega obrata zunaj zaprtega prostora (gostinski vrtovi, terase ipd.) v podaljšanem obratovalnem času, o čemer obvesti pristojno inšpekcijsko službo. Ob tem nosilcu gostinske dejavnosti za 3 mesece odvzame možnost pridobitve tega soglasja«.
12. člen
12. člen se spremeni tako, da se glasi:
»Ne glede na že potrjeni obratovalni čas lahko nosilec gostinske dejavnosti zaprosi za izdajo enkratnega soglasja za obratovanje gostinskega obrata dlje, kot traja potrjeni obratovalni čas. Za pridobitev soglasja mora gostinec izpolnjevati pogoje iz prvega odstavka 7. člena tega pravilnika.
Obratovalni čas iz prejšnjega odstavka se lahko podaljša najdlje do 6. ure zjutraj naslednjega dne ob priložnostih, kot so plesi, veselice, koncerti, športne prireditve, idr. Soglasje se izda za posamezno prireditev, ki jo gostinec oziroma kmet organizira in se odvija znotraj gostinskega obrata.
Nosilec gostinske dejavnosti mora pristojni organ občine za podaljšanje obratovalnega časa iz prvega odstavka tega člena z vlogo na enotnem obrazcu zaprositi pred začetkom prihajajočega meseca za vse načrtovane prireditve v prihajajočem mesecu, vendar najpozneje osem dni pred prvo prireditvijo v mesecu. Soglasje je vezano na točno določene datume oziroma termin večdnevne prireditve in ne velja za druge dneve.
Pristojni organ občine posamičnega soglasja ne izda v primerih, navedenih v 11. členu tega pravilnika. Nosilec gostinske dejavnosti v tem primeru ne more pridobiti tega soglasja v obdobju naslednjih treh mesecih od dneva zadnje uradno ugotovljene kršitve.
Za zunanje enote gostinskega obrata (gostinski vrtovi, terase ipd.) se lahko obratovalni čas z enkratnim soglasjem podaljša do 2. ure naslednjega dne, ob priložnostih in pogojih, ki so navedeni v drugem, tretjem in četrtem odstavku tega člena. Na območju mednarodnih mejnih prehodov in ob avtocestah oziroma na območjih, določenih kot prireditvena mesta, lahko enote gostinskih obratov, ki se nahajajo zunaj zaprtih prostorov, zaprosijo za obratovanje v enakem podaljšanem obratovalnem času kot enote znotraj gostinskega obrata«.
13. člen
Črtajo se 14., 15. in 16. člen Pravilnika.
14. člen
17. člen se spremeni tako, da se glasi:
»Nadzor nad izvajanjem določil tega pravilnika opravlja pristojna inšpekcijska služba, v skladu z določbami veljavnega Pravilnika o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost, ki ga sprejme pristojni državni organ (v nadaljevanju: državni pravilnik) in Zakona o gostinstvu«.
15. člen
Prvi odstavek 18. člena se spremeni tako, da se glasi:
»Nosilci gostinske dejavnosti morajo obratovalni čas gostinskih obratov uskladiti z določili tega pravilnika najkasneje do 1. julija 2010«.
16. člen
Spremembe in dopolnitve Pravilnika o določitvi podaljšanega obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, na katerih se opravlja gostinska dejavnost v Občini Jesenice, pričnejo veljati 8. dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-35/2009
Jesenice, dne 17. decembra 2009
Župan
Občine Jesenice
Tomaž Tom Mencinger l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti