Uradni list

Številka 104
Uradni list RS, št. 104/2009 z dne 18. 12. 2009
Uradni list

Uradni list RS, št. 104/2009 z dne 18. 12. 2009

Kazalo

4633. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o kriterijih in merilih za sofinanciranje programov in projektov na področju socialnega in zdravstvenega varstva v Občini Mokronog - Trebelno, stran 14176.

Na podlagi 21. in 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 100/05 – UPB) in 19. člena Statuta Občine Mokronog - Trebelno (Uradni list RS, št. 14/07) je Občinski svet Občine Mokronog - Trebelno na 25. redni seji dne 2. 12. 2009 sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o kriterijih in merilih za sofinanciranje programov in projektov na področju socialnega in zdravstvenega varstva v Občini Mokronog - Trebelno
1. člen
V Pravilniku o kriterijih in merilih za sofinanciranje programov in projektov na področju socialnega in zdravstvenega varstva v Občini Mokronog - Trebelno (Uradni list RS, št. 23/08; v nadaljevanju: pravilnik), se v 6. členu spremeni:
– v prvem odstavku se na koncu doda nov stavek, ki se glasi: »Javni razpis se izvede v skladu z veljavno zakonodajo in tem pravilnikom.«
– drugi odstavek se po novem glasi:
»Postopek razpisa vodi komisija, ki jo imenuje župan.«
– dodata se nova, tretji in četrti odstavek, in sicer se tretji odstavek glasi:
»(3) Župan pred objavo razpisa imenuje strokovno komisijo (v nadaljevanju: komisija). Mandat komisije je vezan na mandat župana. Župan lahko člana komisije razreši pred iztekom mandata in imenuje novega člana. Člani komisije med seboj izvolijo predsednika, ki sklicuje in vodi seje.«
in četrti odstavek se glasi:
»(4) Komisija je sestavljena iz treh članov v sestavi:
– en predstavnik občinskega sveta občine,
– dva predstavnika dejavnosti socialnega in zdravstvenega varstva, ki se izvajajo v občini.«
2. člen
V 7. členu pravilnika se v prvem odstavku doda nova alineja, ki se glasi:
»– pravno podlago za izvedbo javnega razpisa,«
in v drugem odstavku se doda nov stavek, ki se glasi: »V razpisni dokumentaciji morajo biti navedeni vsi potrebni podatki, ki bodo omogočili vlagatelju izdelati popolno vlogo za dodelitev sredstev.«
3. člen
8., 9., 10. in 11. člen pravilnika se popolnoma spremenijo in se po novem glasijo:
»8. člen
(1) Prijava na razpis mora vsebovati:
– podatke o prijavitelju,
– navedbo programov oziroma projektov za katere prijavitelj kandidira,
– opis načrtovanih programov oziroma projektov,
– druge zahtevane podatke iz razpisne dokumentacije.
(2) Če isti prijavitelj prijavlja več programov, mora:
– vsak program prijaviti na ločenem obrazcu,
– dokazila o izpolnjevanju pogojev vložiti v enem izvodu (na enem obrazcu).
(3) Prijava mora biti dostavljena v roku in v skladu s pogoji, določenimi v razpisu.
(4) Predložena prijava mora biti v zapečatenem ovitku, ovitek pa mora biti označen z »ne odpiraj – vloga« z navedbo razpisa, na katerega se nanaša.
(5) Prijava, ki prispe po roku, se ne odpira in se zapečatena vrne vlagatelju.
9. člen
(1) Odpiranje prejetih prijav za dodelitev sredstev vodi komisija in se izvede v roku, ki je predviden v javnem razpisu.
(2) Odpirajo se samo v roku dostavljene, pravilno izpolnjene in označene kuverte, ki vsebujejo vloge, in sicer v vrstnem redu, v katerem so bile predložene.
(3) O odpiranju prijav se vodi zapisnik, ki vsebuje:
– naslov, prostor in čas odpiranja dospelih vlog,
– predmet razpisa,
– imena navzočih predstavnikov komisije,
– imena in nazivi prijaviteljev, navedenih po vrstnem redu odpiranja,
– ugotovitve o popolnosti prijave z navedbo tistih prijaviteljev, ki niso dostavili popolne prijave.
(4) Na odpiranju ugotavlja komisija popolnost prijav glede na to, če so bili predloženi vsi zahtevani dokumenti (formalna popolnost). Zapisnik podpišejo predsednik in člani komisije.
(5) Komisija ima nalogo, da na podlagi prijav na razpis, pripravi predlog prejemnikov sredstev, ki mora biti opravljen na podlagi meril in višine proračunskih sredstev in ga podpišejo predsednik in člani komisije.
(6) Komisija predlog posreduje županu, ki izda sklepe o izboru prejemnikov sredstev na podlagi predloga iz prejšnjega člena. V obrazložitvi sklepa mora utemeljiti svojo odločitev. Hkrati s sklepom o izboru se pozove prejemnika k podpisu pogodbe.
(7) Župan obvesti vse vlagatelje vlog, ki niso bili izbrani, o odločitvi glede dodelitve sredstev. V obrazložitvi mora navesti razloge za svojo odločitev.
(8) Komisija pripravlja tudi predloge, mnenja in pobude za spremembe meril za vrednotenje programov na področju socialnega in zdravstvenega varstva.
10. člen
(1) Komisija v roku 8 dni od odpiranja prijav pisno pozove tiste vlagatelje prijav, katerih prijave niso bile popolne, da jih dopolnijo. Rok za dopolnitev ne sme biti daljši od 15 dni.
(2) Nepopolne prijave, ki jih vlagatelj v roku iz prejšnjega odstavka ne dopolni, se s sklepom zavržejo.
IV. PRITOŽBENI POSTOPEK
11. člen
(1) Zoper izdan sklep ni pritožbe v upravnem postopku, je pa dopustna tožba na Upravno sodišče Republike Slovenije v Ljubljani, ki se vloži v roku 30 dni od vročitve tega sklepa pisno ali ustno na zapisnik pri Upravnem sodišču. Predmet tožbe ne morejo biti merila za vrednotenje programa športa.
(2) Vložena tožba ne zadrži podpisa pogodb z izbranimi prijavitelji.«
4. člen
Ta pravilnik začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 129-1/2008
Mokronog, dne 2. decembra 2009
Župan
Občine Mokronog - Trebelno
Anton Maver l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti