Uradni list

Številka 102
Uradni list RS, št. 102/2009 z dne 11. 12. 2009
Uradni list

Uradni list RS, št. 102/2009 z dne 11. 12. 2009

Kazalo

4487. Pravilnik o načinu oddajanja večnamenske športne dvorane, telovadnic in zunanjih športnih površin v Občini Podčetrtek v uporabo, stran 13892.

Na podlagi 17. člena Statuta Občine Podčetrtek (Uradni list RS, št. 66/06, 92/06, 5/07 in 75/09) je Občinski svet Občine Podčetrtek na 26. redni seji dne 2. 12. 2009 sprejel
P R A V I L N I K
o načinu oddajanja večnamenske športne dvorane, telovadnic in zunanjih športnih površin v Občini Podčetrtek v uporabo
1. člen
Ta pravilnik določa način oddajanja večnamenske športne dvorane, telovadnic in zunanjih športnih površin (v nadaljevanju: športni objekti) v lasti Občine Podčetrtek (v nadaljevanju: občina) v uporabo, način določanja višine in plačila uporabnine.
2. člen
Športni objekti se lahko oddajajo v uporabo:
- športnim klubom in društvom, ki izvajajo letni program športa v občini;
- osnovni šoli in vrtcu s sedežem v občini za izvajanje šolske športne vzgoje in programa šolskih športnih tekmovanj;
- drugim klubom in društvom, zavodom, samostojnim podjetnikom organizacijam in raznim skupinam, za potrebe organizacije športnih, kulturnih in drugih prireditev.
3. člen
Upravljavci športnih objektov oddajajo športne objekte v uporabo po končanem pouku oziroma zaključenih interesnih dejavnostih osnovne šole in ob pouka prostih dnevih.
Ob praznikih in vikendih se športni objekti oddajajo v uporabo prvenstveno za športna tekmovanja in druge komercialne ter nekomercialne prireditve.
4. člen
Športni klubi in društva, ki imajo sedež v občini, imajo pravico uporabe športnih objektov pod enakimi pogoji.
5. člen
Prednostno pravico uporabe športnih objektov v občini imajo športni klubi in društva, ki jih uporabljajo kot primarni objekt za treninge in tekmovanja po naslednjem vrstnem redu:
I. prioriteta: obvezni športni programi šolske športne vzgoje za izvajanje pouka in šolskih športnih tekmovanj;
II. prioriteta: program športne vzgoje otrok in mladine, usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport;
III. prioriteta: programi kakovostnega in vrhunskega športa, ki jih sofinancira občina;
IV. prioriteta: programi športne rekreacije, ki jih sofinancira občina in drugi;
V. prioriteta: programi kakovostnega in vrhunskega športa in športne rekreacije klubov in društev izven občine;
VI. prioriteta: drugi uporabniki.
Pri razdelitvi terminov je potrebno prednostno upoštevati:
- primernost objekta za posamezno vrsto športa;
- tekmovalno obdobje.
V primeru, da se znotraj istega prioritetnega razreda pojavi več interesentov za isti termin, imajo prednost do terminov v zgodnejših urah tisti interesenti, katerih člani so pretežno učenci, dijaki in študenti.
6. člen
Pravilnik zajema sledeče objekte in zunanje športne površine:
I. večnamensko športno dvorano Podčetrtek
II. telovadnico pri Osnovni šoli Podčetrtek
III. telovadnico pri Podružnični osnovni šoli Pristava pri Mestinju
IV. atletski stadion Podčetrtek
V. ostale zunanje športne površine v Pristavi pri Mestinju, Imenem, Virštanju in Polju ob Sotli.
7. člen
Izvajalci letnega programa športa v občini v okviru odobrenih ur na javnem razpisu, plačujejo uporabnino po posebnem ceniku.
O uporabi športnih objektov, za katere se plačuje uporabnino, se sklene tripartitna pogodba med občino, upravljavcem in uporabnikom. Občina bo plačevala uporabnino v obliki dotacij in na podlagi poročil, ki jih bodo upravljavci športnih objektov izstavljali mesečno.
8. člen
Uporabnina za športne objekte na razpisu izbranih izvajalcev letnega programa športa, vključuje le neposredne stroške uporabe, ki nastanejo izključno zaradi delovanja športne dvorane ter telovadnic in zunanjih športnih površin, po zaključku programa osnovne šole (ogrevanje, elektrika, voda itd.). Za vse ostale uporabnike športnih objektov se v uporabnino vključujejo vsi stroški. Višino uporabnine za posamezne vrste uporabnikov na predlog župana potrdi občinski svet.
9. člen
Drugi uporabniki športnih objektov, ki ne izvajajo letnega programa športa, plačujejo za njihovo uporabo ceno, ki jo določi upravljavec.
Upravljavci športnih objektov lahko oddajo v uporabo športne objekte tudi za druge namene, kot so zabavno-glasbene oziroma komercialne kulturne prireditve, razstave, sejme in druge prireditve pridobitne narave. Za te prireditve določijo ekonomsko ceno uporabe glede na zahtevnost prireditve.
Cena za uro ne sme biti nižja od cene, ki je določena za uro vadbe v tem pravilniku.
10. člen
Podpisana pogodba je osnova za izstavitev zahtevka upravljavca za plačilo uporabnine športnih objektov občini. Sestavni del pogodbe je navedba uporabnika športnega objekta oziroma vadbene enote, število ur uporabe in veljavna cena ure uporabnine.
11. člen
Upravljavci športnih objektov so dolžni posredovati občinski upravi občine:
- sklenjene pogodbe z izvajalci letnega programa športa o oddaji športnih objektov v uporabo takoj po sklenitvi;
- urnik oddaje športnih objektov;
- polletno poročilo in podatke o prihodkih in porabo sredstev iz naslova oddaje športne dvorane in telovadnic.
12. člen
Sredstva, pridobljena z oddajanjem športnih objektov v uporabo, se lahko porabijo za kritje stroškov v zvezi z njihovo uporabo, dvig standarda pogojev za šport in investicijsko vzdrževanje dvorane in telovadnic, za druge namene pa le, če pridobijo soglasje občine.
13. člen
Nadzor nad uporabo športnih objektov izvaja upravljavec, ki tudi skrbi za čiščenje in vzdrževanje športnih objektov.
14. člen
Uporabniki odgovarjajo za red in disciplino ter pravilno uporabo športnih objektov v času njihove uporabe, na javnih prireditvah pa morajo zagotoviti svojo varnostno službo oziroma redarje, ki bodo skrbeli za red in mir na prireditvi.
15. člen
Če uporabnik potrebuje športne površine več ur, kot jim ima odobrenih, plačuje uporabnino neposredno upravljavcu, ki mu za to tudi izdaja mesečne račune. Osnova za določitev višine uporabnine športnih objektov za izvajanje programov Nacionalnega programa športa je določena v 8. členu tega pravilnika.
16. člen
Uporabniki športnih objektov morajo za komercialne, glasbene in druge prireditve uporabnino za športni objekt poravnati pred izvedbo prireditve ali pa predložiti primerno garancijo za plačilo.
17. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 032-0196/2009
Podčetrtek, dne 3. decembra 2009
Župan
Občine Podčetrtek
Peter Misja l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti