Uradni list

Številka 80
Uradni list RS, št. 80/2009 z dne 13. 10. 2009
Uradni list

Uradni list RS, št. 80/2009 z dne 13. 10. 2009

Kazalo

3556. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o dodeljevanju sredstev občinskega proračuna za programe in projekte s področja družbenih dejavnosti, stran 10889.

Na podlagi 21. in 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, 72/93 in sprem.) ter 13. člena Statuta Občine Jesenice (Uradni list RS, št. 1/06 in sprem.) je Občinski svet Občine Jesenice na 30. redni seji dne 24. 9. 2009 sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o dodeljevanju sredstev občinskega proračuna za programe in projekte s področja družbenih dejavnosti
1. člen
(nameni, za katere se dodeljujejo sredstva)
V 3. členu se v točki B. Preventiva – Preventivni projekti spremeni prva alinea, tako da se glasi: »PRIMARNO PREVENTIVO, ki je usmerjena na celotno populacijo mladih z namenom in ciljem aktivnega preživljanja prostega časa v obliki taborov, srečanj, združenj, delavnic, izobraževanja in ostalih aktivnosti, ki dokažejo vsebinsko učinkovitost«.
V 3. členu se točka D. Izobraževanje spremeni, tako da se glasi:
»sofinanciranje neformalnih oblik izobraževanja, kot so seminarji, delavnice, tečaji in predavanja. Ciljno skupino predstavlja širša skupina dijakov in študentov, s ciljem, da pridobijo nova znanja in spretnosti, potrebnih oziroma pomembnih za nadaljnje šolanje ali poklicno življenje«.
V 3. členu se točka E. Šport spremeni, tako da se glasi:
»sofinanciranje športnih programov, ki se določijo z letnim programom športa«.
2. člen
(pogoji)
V 5. členu v točki A. Sociala – Humanitarni programi se spremeni četrta alinea in nadomesti z novima alineama, in sicer:
»da v primeru, da imajo sedež izven območja Občine Jesenice, izvajajo programe na območju Občine Jesenice«,
»v svoj program imajo vključene uporabnike z območja Občine Jesenice, kar dokazujejo z obveznim pogledom v seznam uporabnikov, s stalnim bivališče v Občini Jesenice«.
V 5. členu se spremeni četrta alinea točke A. Sociala – Humanitarni projekti, tako da se glasi: »da ima vlagatelj sedež v Občini Jesenice«.
Doda se tudi nov odstavek, ki se glasi: »Humanitarne in invalidske organizacije, ki kandidirajo za pridobitev sredstev za humanitarni program ne morejo hkrati kandidirati za pridobitev sredstev za humanitarni projekt in obratno«.
V 5. členu se točka B. Preventiva – Preventivni projekti spremeni, tako da se glasi:
»Na javni razpis za izvajanje preventivnih projektov se lahko prijavijo:
– društva in druge organizacije, ki opravljajo dejavnost na neprofitni osnovi in
– javni zavodi, ki niso posredni uporabniki proračuna Občine Jesenice.
Poleg splošnih pogojev morajo izvajalci iz prve in druge alinee izpolnjevati še naslednje pogoje:
– da ima vlagatelj sedež v Občini Jesenice,
– da je projekt namenjen otrokom in mladostnikom z območja Jesenic, kar prijavitelj dokazuje v vlogi, kjer so opredeljene ciljne skupine,
– da je iz vloge razvidno, da je prijavitelj že uspešno izvedel enak ali soroden projekt na področju preventivne dejavnosti,
– da so na dan objave javnega razpisa s področja družbenih dejavnosti registrirani in delujejo več kot eno leto na področju preventivne dejavnosti in
– da opravljajo dejavnost na neprofitni osnovi«.
V 5. členu v točki C. Kultura – Kulturni programi se spremeni druga alinea, tako da se glasi: »da so na dan objave javnega razpisa s področja družbenih dejavnosti registrirani v skladu s predhodno alineo in delujejo oziroma so delovali več kot eno leto kot sekcija ali društvo na področju kulturne dejavnosti«.
V 5. členu točke C. Kultura – Kulturni projekti:
– se črta beseda »pravne osebe« in celotno besedilo drugega odstavka, ki se nanaša na fizične osebe«,
– tretja alinea se spremeni, tako da se glasi: »da so na dan objave javnega razpisa s področja družbenih dejavnosti registrirani v skladu s predhodno alineo in delujejo oziroma so delovali več kot eno leto kot sekcija ali društvo na področju kulturne dejavnosti«.
V 5. členu se točka D. Izobraževanje spremeni, tako da se glasi:
»Na javni razpis za izvajanje izobraževalnih projektov se lahko prijavijo javni zavodi, ki niso posredni uporabniki proračuna Občine Jesenice in društva, ki so registrirani za izvajanje izobraževalne dejavnosti, kar izkazujejo z dokazilom o registraciji, v kolikor prvič kandidirajo za sredstva za to področje.
Poleg splošnih pogojev morajo izvajalci izpolnjevati še naslednje pogoje da:
– imajo sedež na območju Občine Jesenice,
– so na dan objave javnega razpisa s področja družbenih dejavnosti registrirani v skladu s predhodnim odstavkom in delujejo več kot eno leto na področju izobraževalne dejavnosti in
– opravljajo dejavnost na neprofitni osnovi«.
3. člen
(postopek dodeljevanja finančnih sredstev)
Spremeni se prvi odstavek 8. člena, tako da se glasi:
»Javni razpis se objavi v občinskem glasilu in na spletni strani Občine Jesenice. Rok za prijavo vlagateljev se določi v skladu z veljavno zakonodajo v javnem razpisu, ki pa ne sme biti krajši od 10 dni od objave v občinskem glasilu«.
Spremeni se šesta alinea 9. člena, tako da se glasi:
»Navedbo potrebnih dokumentov, ki jih mora vlagatelj predložiti upravnemu organu za dokazilo, da izpolnjuje pogoje za kandidiranje na razpisna sredstva«.
Spremeni se peti stavek tretjega odstavka 11. člena, tako da se glasi: »Zoper ta sklep je možna pritožba v roku 15 (petnajstih) dni od dneva vročitve sklepa«.
Spremeni se prvi stavek prvega odstavka 15. člena, tako da se glasi: »Vlagatelj lahko vloži zoper skupen sklep pritožbo v roku 15 dni od vročitve sklepa oziroma za področje kulture v 15 dneh od vročitve skupne odločbe«.
Spremeni se drugi odstavek 15. člena, tako da se glasi:
»Skupen sklep oziroma skupna odločba, ki jo je izdal pristojni oddelek postane izvršljiva z dnem dokončnosti sklepa in odločbe oziroma če se pravici do pritožbe na skupen sklep odpove vlagatelj oziroma, če se pravici do pritožbe na skupno odločbo odpovedo vsi vlagatelji za posamezno podpodročje kulture ter se nato sklenejo pogodbe o sofinanciranju«.
V ostalem ostane besedilo pravilnika ostanejo nespremenjene.
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-22/2009
Jesenice, dne 7. septembra 2009
Župan
Občine Jesenice
Tomaž Tom Mencinger l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti