Uradni list

Številka 37
Uradni list RS, št. 37/2009 z dne 18. 5. 2009
Uradni list

Uradni list RS, št. 37/2009 z dne 18. 5. 2009

Kazalo

1800. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o postopkih in merilih za vrednotenje javnih kulturnih programov in kulturnih projektov, ki se sofinancirajo iz proračuna Občine Trebnje, stran 5321.

Na podlagi določil Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 94/07, ZLS-UPB2, 76/08), Zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo (Uradni list RS, št. 96/02, 56/08) in 18. člena Statuta Občine Trebnje (Uradni list RS, št. 45/07, 111/07) je Občinski svet Občine Trebnje na 24. redni seji dne 6. 5. 2009 sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o postopkih in merilih za vrednotenje javnih kulturnih programov in kulturnih projektov, ki se sofinancirajo iz proračuna Občine Trebnje
1. člen
Spremeni se besedilo 5. člena, točka G Pravilnika o postopkih in merilih za vrednotenje javnih kulturnih programov in kulturnih projektov, ki se sofinancirajo iz proračuna Občine Trebnje (Uradni list RS, št. 22/06), ki se glasi:
»Materialni stroški zvez ter ostalih izvajalcev kulturnih dejavnosti, ki delujejo v interesu večine kulturnih društev: sem spadajo materialni stroški, nastali v zvezi z administrativnimi, finančnimi, računovodskimi deli, stroški strokovne literature ter promocijskega materiala«.
2. člen
Spremeni se naslov poglavja G), tako da se glasi:
»G) Materialni stroški zvez ter izvajalcev kulturnih dejavnosti, ki delujejo v interesu večine kulturnih društev«
3. člen
Besedilo 30. člena se spremeni tako, da se glasi:
»Del sredstev iz proračuna občine se zagotavlja za usklajeno delovanje posameznih izvajalcev, za njihovo povezovanje in skupno opravljanje nalog, ki so v interesu izvajalcev oziroma v javnem interesu.
Višina sredstev se določi z letnim proračunom, in sicer na podlagi realizacije v preteklem letu in finančnih načrtov za tekoče leto.
Iz teh sredstev občina financira oziroma sofinancira:
– materialne stroške administrativnih, finančnih in računovodskih del,
– stroške strokovne literature in promocijskega materiala,
– druge naloge, ki so v posebnem interesu občine in jih določi župan.
Občina za sofinanciranje zgoraj navedenih kulturnih vsebin in dejavnosti izvede postopek javnega razpisa, javnega poziva, ali dodeli sredstva na način, določen s proračunom ali letnim programom kulture.«
4. člen
Za poglavjem III. se doda novo poglavje IV. z naslovom:
»IV. SPODBUJANJE KULTURNEGA RAZVOJA ETNIČNE SKUPNOSTI ROMOV«
5. člen
V novem poglavju IV. se za 30. členom doda nov 30.a člen, ki se glasi:
»30.a člen
Za dosego navedenih ciljev kulturne politike v Občini Trebnje:
– ohranitev posebne kulturne identitete romske skupnosti,
– združevanje pripadnikov romske skupnosti v skladu z njihovimi izraženimi kulturnimi potrebami,
– razvijanje medetničnih odnosov na področju kulture, medkulturnega razumevanja, vzajemnega spoštovanja, sodelovanja ter sožitja, se kulturni programi in projekti romske skupnosti vrednotijo tako, da se doseženo število točk po merilih in kriterijih tega pravilnika, pomnoži s faktorjem 1,5.
Kulturni programi in projekti, ki so namenjeni otrokom do 16. leta oziroma jih izvajajo otroci do 16. leta pa s faktorjem 2,0.«
6. člen
Poglavje IV. »Končne določbe« se preštevilči v V. poglavje.
7. člen
Ta pravilnik začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 619-1/2009
Trebnje, dne 6. maja 2009
Župan
Občine Trebnje
Alojzij Kastelic l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti