Uradni list

Številka 33
Uradni list RS, št. 33/2009 z dne 30. 4. 2009
Uradni list

Uradni list RS, št. 33/2009 z dne 30. 4. 2009

Kazalo

1514. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o vrstah in vsebini potrdil iz zbirk geodetskih podatkov ter o načinu izkazovanja podatkov, stran 4668.

Na podlagi drugega odstavka 5. člena in tretjega odstavka 115. člena Zakona o evidentiranju nepremičnin (Uradni list RS, št. 47/06 in 65/07 – odl. US) izdaja minister za okolje in prostor
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o vrstah in vsebini potrdil iz zbirk geodetskih podatkov ter o načinu izkazovanja podatkov
1. člen
V Pravilniku o vrstah in vsebini potrdil iz zbirk geodetskih podatkov ter o načinu izkazovanja podatkov (Uradni list RS, št. 22/07) se v prvem odstavku 1. člena črta besedilo »in se izdajajo proti plačilu taks v skladu z zakonom, ki ureja upravne takse,«.
2. člen
V 3. členu se črta 3. točka.
V dosedanji 4. točki, ki postane 3. točka, se besedilo »organizacijska enota geodetske uprave« nadomesti z besedilom »geodetska uprava«.
Dosedanji 5. točka in 6. točka postaneta 4. točka in 5. točka.
3. člen
V prvi alinei prvega odstavka 4. člena se črta besedilo »ter ime in šifra katastrske občine«.
V prvem stavku tretjega odstavka se črta vejica in besedilo »navedbo o plačilu in uničenju upravne takse za izdajo potrdila«.
V petem odstavku se črta zadnji stavek.
4. člen
V prvi alinei prvega odstavka 5. člena se črta besedilo »ter ime in šifra katastrske občine«.
V tretjem odstavku se za besedo »potrdila« črta vejica in doda besedo »in«, besedilo »ter navedbo o plačilu in uničenju upravne takse« pa se črta.
V petem odstavku se črta zadnji stavek.
5. člen
Deveta točka prvega odstavka 6. člena se spremeni tako, da se glasi:
»številka stavbe, ki je povezana s parcelo;«.
V tretji alinei 13. točke prvega odstavka se beseda »datum« nadomesti z besedo »letnica«.
Peta alinea se spremeni tako, da se glasi:
»– podatek o smrti, če je oseba, ki ima po podatkih iz zemljiškega katastra status lastnika ali solastnika parcele, umrla;«
Drugi odstavek se črta.
Dosedanji tretji odstavek postane drugi odstavek.
6. člen
V šesti alinei 1. točke prvega odstavka 7. člena se besedilo »s stavbo funkcionalno povezana« nadomesti z besedilom »povezana s stavbo;«.
V šesti alinei 2. točke prvega odstavka se za besedo »stanovanja« doda besedilo »ali poslovnega prostora«.
V osmi alinei črta besedilo »ali stavba«.
V deveti alinei se črta besedilo »ali stavba«.
Deseta alinea se spremeni tako, da se glasi:
»– lastništvo delov stavb, prevzeto iz katastra stavb: ime in priimek oziroma naziv lastnika, naslov stalnega prebivališča oziroma sedež lastnika, letnica rojstva lastnika, ki je fizična oseba, oziroma matična številka za pravne osebe, delež lastništva, status lastništva, podatek o smrti, če je oseba, ki ima po podatkih iz katastra stavb status lastnika ali solastnika dela stavbe, umrla;«.
3. točka prvega odstavka se črta.
Dosedanja 4. točka postane 3. točka.
Črtata se drugi in tretji odstavek.
Dosedanji četrti odstavek postane drugi odstavek.
7. člen
Prvi odstavek 8. člena se spremeni tako, da se glasi:
»(1) Lastninski list vsebuje podatke o parcelah, stavbah in delih stavb, ki so v lasti ali v solastnini istega lastnika, ne glede na delež solastništva.«.
Tretji odstavek se črta.
8. člen
Drugi odstavek 9. člena se črta.
9. člen
Prvi odstavek 11. člena se črta.
Dosedanja drugi in tretji odstavek postaneta prvi in drugi odstavek.
10. člen
13. člen se spremeni tako, da se glasi:
»Parcelna številka se izkazuje tako, da se izpiše: besedilo katastrska občina, po presledku šifra katastrske občine brez vodilnih ničel, po presledku ime katastrske občine, po presledku besedilo številka parcele, po presledku oznaka parcele brez vodilnih ničel, ki ji sledi poševnica in oznaka poddelilke parcele brez vodilnih ničel, če je ta določena. Če je ime katastrske občine sestavljeno iz več besed, je med posameznimi besedami presledek.«.
11. člen
14. člen se spremeni tako, da se glasi:
»(1) Številka stavbe se izkazuje tako, da se izpiše: besedilo katastrska občina, po presledku šifra katastrske občine brez vodilnih ničel, po presledku ime katastrske občine, po presledku besedilo številka stavbe in po presledku oznaka stavbe brez vodilnih ničel. Če je ime katastrske občine sestavljeno iz več besed, je med posameznimi besedami presledek.
(2) Številka dela stavbe se izkazuje tako, da se izpiše: besedilo katastrska občina, po presledku šifra katastrske občine brez vodilnih ničel, po presledku ime katastrske občine, po presledku besedilo številka stavbe, po presledku oznaka stavbe brez vodilnih ničel, po presledku besedilo številka dela stavbe in po presledku oznaka dela stavbe brez vodilnih ničel. Če je ime katastrske občine sestavljeno iz več besed, je med posameznimi besedami presledek.«.
12. člen
Naslov in besedilo 16. člena se spremenita tako, da se glasita:
»16. člen
(izkazovanje podatka o smrti)
Podatek o smrti osebe, ki ima po podatkih iz zemljiškega katastra ali katastra stavb status lastnika ali solastnika parcele, stavbe ali dela stavbe, se izkazuje z oznako »+« pred imenom in letnico rojstva.«.
PREHODNA IN KONČNA DOLOČBA
13. člen
(izkazovanje podatkov za stavbne parcele)
Do uskladitve podatkov o parcelnih številkah v skladu z Zakonom o evidentiranju nepremičnin (Uradni list RS, št. 47/06 in 65/07 – odl. US) se za stavbne parcele parcelna številka izkazuje tako, da se izpiše: besedilo katastrska občina, po presledku šifra katastrske občine brez vodilnih ničel, po presledku ime katastrske občine, po presledku besedilo številka parcele, po presledku simbol zvezdica (*) in za tem brez presledka oznaka parcele brez vodilnih ničel, ki ji sledi poševnica in oznaka poddelilke parcele brez vodilnih ničel, če je ta določena. Če je ime katastrske občine sestavljeno iz več besed, je med posameznimi besedami presledek.
14. člen
Ta pravilnik začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 0071-52/2009
Ljubljana, dne 22. aprila 2009
EVA 2009-2511-0007
Karl Erjavec l.r.
Minister
za okolje in prostor

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti