Uradni list

Številka 30
Uradni list RS, št. 30/2009 z dne 17. 4. 2009
Uradni list

Uradni list RS, št. 30/2009 z dne 17. 4. 2009

Kazalo

1343. Odlok o distribuciji toplote iz vročevodnega omrežja v Občini Jesenice, stran 4260.

Na podlagi 4., 6. in 7. člena Zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93, 30/98 in 127/06), 33. člena Energetskega zakona (Uradni list RS, št. 27/07, 70/08) in 13. člena Statuta Občine Jesenice (Uradni list RS, št. 1/06 in 102/07) je Občinski svet Občine Jesenice na 26. seji dne 26. 3. 2009 sprejel
O D L O K
o distribuciji toplote iz vročevodnega omrežja v Občini Jesenice
1. člen
S tem odlokom se urejajo pogoji in način izvajanja distribucije toplote iz vročevodnega omrežja na območju Občine Jesenice, ki je občinska izbirna gospodarska javna služba, kolikor s splošnimi akti distributerja toplote ni drugače določeno.
2. člen
Občinska izbirna gospodarska javna služba distribucije toplote iz vročevodnega omrežja obsega tako dobavo toplote ali hladu iz distribucijskega omrežja toplotne energije (vročevodnega omrežja), dobavo toplote za sanitarno toplo vodo iz distribucijskega omrežja toplotne energije (vročevodnega omrežja), kot tudi dejavnost sistemskega operaterja distribucijskega omrežja v Občini Jesenice.
3. člen
Za izvajalca dejavnosti občinske gospodarske javne službe distribucije toplote iz vročevodnega omrežja na območju Občine Jesenice se imenuje JEKO-IN, javno komunalno podjetje, d.o.o., Jesenice (v nadaljevanju: distributer toplote), ki upravlja in gospodari z objekti in napravami za distribucijo toplote iz javnega vročevodnega omrežja, kot distribucijskega omrežja toplotne energije v Občini Jesenice.
4. člen
Občina Jesenice in distributer toplote morata zagotavljati izvajanje storitev gospodarske javne službe iz tega odloka uporabnikom v skladu z veljavno področno zakonodajo in podzakonskimi predpisi, splošnimi akti distributerja toplote ter veljavnimi občinskimi predpisi.
5. člen
Distributer toplote opravlja na območju Občine Jesenice na podlagi javnega pooblastila poleg nalog iz 3. člena tega odloka, predvsem naslednje naloge:
– izdaja projektne pogoje, smernice, soglasja in mnenja v zvezi s priključki na javno vročevodno omrežje, vse v skladu s predpisi, ki urejajo graditev objektov in urejanje prostora,
– izdaja soglasja k projektnim rešitvam,
– izdaja soglasja k posegom v varovalno območje (pas) vročevodnega omrežja,
– izdaja ostale dokumente, ki jih na podlagi področnih predpisov mora podati upravljavec področne javne infrastrukture.
6. člen
Distributer toplote mora na podlagi veljavne zakonodaje z izvajalci dejavnosti proizvodnje toplotne energije skleniti dolgoročne pogodbe o dobavi energije. V okviru dolgoročne pogodbe morajo biti do 31. avgusta za naslednjo kurilno sezono ali koledarsko leto sklenjene letne pogodbe, v nasprotnem primeru določi pogoje za dobavo in odjem pristojen občinski organ z odločbo v upravnem postopku.
7. člen
Uporabnik mora pred priključitvijo na javno vročevodno omrežje od distributerja toplote pridobiti vsa ustrezna soglasja oziroma drugo dokumentacijo v skladu z veljavno področno zakonodajo in podzakonskimi predpisi, splošnimi akti distributerja toplote ter veljavnimi občinskimi predpisi.
8. člen
Viri financiranja gospodarske javne službe iz tega odloka so:
– cena za storitev gospodarske javne službe po tem odloku,
– komunalni prispevek,
– sredstva občinskega proračuna.
9. člen
Občinski svet sprejema ceno za storitev gospodarske javne službe po tem odloku, na predlog distributerja toplote, če z drugimi predpisi ni določeno drugače.
10. člen
Z globo 800,00 EUR se kaznuje distributer toplote:
1. če ne izpolnjuje obveznosti iz 4., 5. in 6. člena tega odloka,
2. če uporabniku ne dopusti priključitve na vročevodno omrežje, čeprav so izpolnjeni pogoji iz splošnih aktov in ostalih veljavnih predpisov.
Z globo 300,00 EUR se kaznuje odgovorna oseba upravljavca, če stori dejanje iz prejšnjega odstavka.
11. člen
Z globo 300,00 EUR se kaznuje uporabnik, če:
1. se priključi na javni vročevod brez soglasja oziroma drugega akta distributerja iz 5. člena tega odloka,
2. ne pridobi soglasja oziroma drugega akta distributerja toplote iz 7. člena tega odloka.
Z globo 800,00 EUR se za prekrške iz prejšnjega odstavka tega člena kaznuje pravna oseba, z globo 300,00 EUR pa odgovorna oseba te pravne osebe.
12. člen
Inšpekcijski nadzor nad izvajanjem tega odloka opravljajo pristojne inšpekcijske službe, pooblaščeni delavci distributerja toplote pa opravljajo strokovni nadzor v skladu z veljavnimi splošnimi akti.
13. člen
Z dnem uveljavitve tega odloka prenehata veljati Odlok o oskrbi s toplotno energijo iz vročevodnega omrežja v Občini Jesenice (Uradni list RS, št. 18/98 in 68/03) in Tarifni sistem za prodajo toplotne energije iz vročevodnega omrežja v Občini Jesenice (Uradni list RS, št. 18/98 in 68/03).
14. člen
Ta odlok začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-9/2008
Jesenice, dne 26. marca 2009
Župan
Občine Jesenice
Tomaž Tom Mencinger l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti