Uradni list

Številka 102
Uradni list RS, št. 102/2008 z dne 28. 10. 2008
Uradni list

Uradni list RS, št. 102/2008 z dne 28. 10. 2008

Kazalo

4361. Sklep o začetku priprave sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta industrijske cone II (CČN Zreče), stran 13617.

Na podlagi 57. člena Zakona o prostorskem načrtovanju – ZPNačrt (Uradni list RS, št. 33/07) 16. člena Statuta Občine Zreče (Uradni list RS, št. 28/99, 11/01, 81/02, 100/04, 85/04, 76/06 in 48/07) je župan Občine Zreče sprejel
S K L E P
o začetku priprave sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta industrijske cone II (CČN Zreče)
1. člen
(vsebina sklepa)
Sklep o začetku priprave Sprememb in dopolnitev zazidalnega načrta industrijske cone II (CČN Zreče) (v nadaljevanju Spremembe ZN IC II – CČN Zreče) vsebuje oceno stanja in razloge za pripravo, območje obravnave načrta, način priprave strokovnih rešitev, navedbo nosilcev urejanja prostora, ki podajo smernice za načrtovane prostorske ureditve iz pristojnosti ter obveznosti v zvezi s finansiranjem Sprememb ZN IC II – CČN Zreče.
Za obravnavano območje je sprejet Odlok o sprejetju Zazidalnega načrta industrijske cone II, Unior KI Zreče (Uradni list SRS, št. 16/78) in njegove spremembe in dopolnitve (Uradni list RS, št. 135/03).
Zaradi strateškega razvojnega projekta na območju občine, ki je vezan na črpanje sredstev iz kohezijskih skladov in druge aktivnosti, želi Občina Zreče v najkrajšem možnem času sprejeti spremembo ZN IC II – CČN Zreče na območju te lokacije.
2. člen
(ocena stanja)
Občina Zreče pripravlja projekt, ki je izrednega pomena za lokalno skupnost ter upravičen tudi z regionalnega vidika, in sicer projekt izgradnje CČN Zreče. Projekt je nadalje vezan na črpanje kohezijskih sredstev.
Obstoječi sistemi za odvajanje in čiščenje odpadnih voda vseh občin v območje reke Dravinje niso v stanju zagotoviti storitve, ki bi ustrezala splošno priznanim pravilom tehnike. Na osnovi podatkov evropskih smernic za vodo (Wasserrahmenrichtlinie-WRRL) za izboljšanje kvalitete podtalnice in nadzemnih voda ter zavoljo zagotovitve kakovostne in učinkovite oskrbe vseh občin s pitno vodo, je nastala potreba po celostnem reševanju odvajanja odpadnih voda in oskrbe s pitno vodo v porečju Dravinje.
Na lokaciji predvidene novogradnje niso bile izvedene meritve ničelnega stanja. Površina, predvidena za novogradnjo CČN nima kakšne posebne značilnosti ali značaj zaščitenega področja.
3. člen
(razlogi za izdelavo spremembe ZN)
Potreba po celostnem reševanju odvajanja odpadnih voda in oskrbe s pitno vodo v porečju Dravinje je združila trinajst občin v porečju Dravinje pod vodstvom Občine Zreče ter naročila izdelavo Idejnih zasnov za reševanje omenjenega problema na območjih svojih občin ter v porečju Dravinje. Obseg nalog in natančno področje raziskave sta bila določena s strani ustreznega oddelka Ministrstva za okolje in prostor RS. Nenazadnje pa nas k izvedbi sili tudi zakonodaja.
4. člen
(območje sprememb ZN)
Območje Spremembe ZN IC II – CČN Zreče je opredeljeno na podlagi pobude IDP št. 6C7341-10, ki ga je izdelal IEI d.o.o., Maribor in obsega zemljišče parc. št. 55/4, k.o. Zreče.
5. člen
(način priprave strokovnih rešitev)
Geodetske podlage za Sprememb ZN IC II – CČN Zreče v digitalni in analogni obliki priskrbi naročnik.
Strokovne osnove so bile izdelane pri načrtovanju v letu 2006, ki se dopolnijo z razvojno investicijskim programom naročnika. Kot strokovno podlago se upoštevajo izdelan IDP št. 6C7341-10, ki ga je izdelal IEI d.o.o., Maribor.
6. člen
(roki za pripravo Spremembe ZN Center Zreč – C5)
Skladno z določbami postopka priprave Spremembe ZN Center Zreč – C5 po zakonu o prostorskem načrtovanju bo potekala izdelava in sprejemanje v naslednjem terminskem planu:
– župan sprejme Sklep o začetku priprave,
– objava sklepa,
– izvajalec pripravi osnutek Sprememb ZN IC II – CČN Zreče,
– pripravljavec pridobi smernice nosilcev urejanje prostora,
– nosilci urejanja prostora v roku 30 dni podajo svoje smernice,
– v roku 30 dni MOP sporoči, ali je za Spremembe ZN IC II – CČN Zreče potrebna izdelava celovite presoje vplivov na okolje,
– izvajalec v skladu s smernicami dopolni osnutek Spremembe ZN IC II – CČN Zreče,
– v primeru potrebnosti izdelave CPVO naročnik zagotovi izdelavo okoljskega poročila, ki ga skupaj z dopolnjenim osnutkom pošlje ministrstvu, ki ga pregleda v roku 15 dni,
– prva obravnava na Občinskem svetu Občine Zreče in sprejem dopolnjenega osnutka,
– dopolnjen osnutek Sprememb ZN IC II – CČN Zreče se javno razgrne, v času 30 dnevne razgrnitve se organizira javna obravnava ter po potrebi tudi okoljskega poročila,
– do pripomb podanih v času javne razgrnitve župan zavzame stališče,
– izdelovalec na podlagi stališč pripravi predlog Sprememb ZN IC II – CČN Zreče,
– predlog pripravljavec pošlje nosilcem urejanja prostora, da v 30 dneh podajo mnenje,
– v primeru potrebnosti izdelave CPVO Občina Zreče od ministrstva pridobi obvestilo o sprejemljivosti vplivov izvedbe sprememb,
– druga obravnava na Občinskem svetu in dopolnjenega predloga,
– Občina Zreče objavi Odlok o Spremembah ZN IC II – CČN Zreče v Uradnem listu RS.
7. člen
(nosilci urejanja prostora in drugi udeleženci, ki sodelujejo pri pripravi sprememb ZN)
Nosilci urejanja prostora so ministrstva, organi lokalnih skupnosti, izvajalci javnih služb, organi v njihovi sestavi ter nosilci javnih pooblasti, ki sodelujejo v postopku priprave sprememb ZN. Nosilci urejanja prostora sodelujejo v postopku priprave sprememb ZN s smernicami in mnenji za področje iz svoje pristojnosti, nekateri pa tudi s strokovnimi podlagami za področje iz svoje pristojnosti.
V postopku priprave sprememb ZN sodelujejo naslednji nosilci urejanja prostora:
– Ministrstvo za obrambo, Uprava RS za zaščito in reševanje;
– Ministrstvo za obrambo, Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, izpostava Celje;
– Ministrstvo za okolje in prostor, Direktorat za okolje, Sektor za celovito presojo vplivov na okolje;
– Ministrstvo za okolje in prostor, Agencija RS za okolje, Območna pisarna Maribor;
– JKP Slovenske Konjice;
– Elektro Maribor d.d. javno podjetje za distribucijo električne energije, OE Slovenska Bistrica;
– Unior d.d., Zreče;
– Elektro Turnšek d.o.o., Celje;
– Občina Zreče, Režijski obrat.
Drugi udeleženci:
– Telekom Slovenije d.d., PE Celje;
– Krajevna skupnost Zreče.
MOP, pristojno za varstvo okolja v roku 30 dni sporoči, ali je za spremembe ZN potrebno izvesti celovito presojo vplivov na okolje.
V primeru, da se v postopku priprave sprememb ZN ugotovi, da morajo sodelovati tudi drugi subjekti, ki niso navedeni v tem sklepu, lahko pripravljavec sprememb ZN k sodelovanju povabi tudi druge organe in organizacije.
Smernice in mnenja morajo nosilci urejanja prostora posredovati pripravljavcu načrta pisno in to v 30 dneh po prejemu vloge, sicer se šteje, da nimajo smernic oziroma na predvideno prostorsko ureditev nimajo pripomb.
8. člen
(financiranje)
Pripravo in sprejem Sprememb in dopolnitev odloka in morebitno izdelavo strokovnih podlag financira pripravljalec sprememb in dopolnitev Občina Zreče.
Postopek Sprememb in dopolnitev odloka vodi pripravljavec Občina Zreče.
9. člen
(končne določbe)
Sklep o začetku priprave sprememb ZN se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije začne veljati naslednji dan po objavi, objavi se tudi na spletni strani http//www.zrece.si/.
Občina Zreče pošlje sklep Ministrstvu za okolje in prostor.
Št. 35054-0005/2008-4
Zreče, dne 24. oktobra 2008
Župan
Občine Zreče
mag. Boris Podvršnik l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti