Uradni list

Številka 97
Uradni list RS, št. 97/2008 z dne 10. 10. 2008
Uradni list

Uradni list RS, št. 97/2008 z dne 10. 10. 2008

Kazalo

4120. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Bled, stran 13085.

Na podlagi 6. člena Zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje – uradno prečiščeno besedilo (Uradni list RS, št. 54/07 – UPB4) in 16. člena Statuta Občine Bled (Uradni list RS, št. 119/03 – UPB in 84/06) je Občinski svet Občine Bled na 12. redni seji dne 30. 9. 2008 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Bled
1. člen
S tem odlokom se spreminja in dopolnjuje Odlok o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Bled (Uradni list RS, št. 99/02).
2. člen
5. člen odloka se spremeni tako, da se glasi:
»(1) Komisija objavi seznam končnih upravičencev (po posamezni sklenjeni poravnavi) na oglasni deski občine, oglasni deski krajevne skupnosti, na katero se posamezna poravnava nanaša ter na spletni strani občine. Seznam vsebuje zaporedno številko upravičenca, ime in priimek upravičenca ter naslov bivališča upravičenca.
(2) Fizične oziroma pravne osebe, ki jih ni na seznamu končnih upravičencev, ali smatrajo, da podatki iz seznama niso pravilni ali so nepopolni, lahko podajo v roku 30 dni od objave seznama pisni predlog spremembe seznama. V tem roku se lahko podajajo tudi pisni predlogi sprememb, ki so vezani na morebitne pravne naslednike končnega upravičenca. Predlog sprememb se naslovi na Občino Bled, k predlogu pa morajo biti predložena dokazila o dejstvu, ki ga izkazujejo (dokazila o vlaganju – pogodbe, računi in potrdila o plačilih; dedovanju, pravnem nasledstvu, dogovor med dediči, kdo naj prejme sredstva ipd.). Poziv za posredovanje predlogov sprememb z navedbo končnega datuma, naslova in načina predložitve, se objavi skupaj z objavo seznama upravičencev. Predloge sprememb obravnava in o njih odloča komisija. Odločitev komisije je dokončna.
(3) Na podlagi podanih sprememb komisija v roku 30 dni od končnega datuma izdela dokončno verzijo seznama končnih upravičencev, ki se objavi in je podlaga za pripravo pogodb o vračilu vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje. Manjkajoče podatke potrebne za pripravo pogodb o vračilu zbirajo sveti krajevnih skupnosti.
(4) Pogodbe o vračilu vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje je potrebno posredovati upravičencem v podpis v roku 45 dni po izdelavi in objavi dokončne verzije seznama končnih upravičencev. Pogodbe vsebujejo osebne podatke upravičenca, številko transakcijskega računa na katerega se nakazuje vračilo vlaganj v telekomunikacijsko omrežje ter določilo, da so s poplačilom pogodbenega zneska poravnane vse obveznosti in terjatve iz naslova vlaganj v telekomunikacijsko omrežje in iz tega naslova upravičenec ne bo uveljavljal nobenih zahtevkov več.
(5) Upravičenci so dolžni pogodbo o vračilu vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje podpisati in vrniti na naslov Občine Bled v roku 15 dni od prejema pogodbe. Kolikor upravičenec pogodbe ne podpiše in vrne v določenem roku, se šteje, da upravičenec odstopa od vloženega zahtevka za vračilo vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje.
(6) Podpisana pogodba o vračilu vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje je podlaga za izplačilo iz proračuna Občine Bled. Izplačilo se izvrši 30 dni po nakazilu sredstev Slovenske odškodninske družbe d.d. občini oziroma 30 dni po sklenitvi pogodbe.
(7) Občina je zavezanec do višine sredstev, ki jih prejme od Slovenske odškodninske družbe, d.d. Morebitni ostanek sredstev postane last občine, ki jih je dolžna namensko porabiti za investicije v javno infrastrukturo.«
3. člen
6. člen odloka se spremeni tako, da se glasi:
»Sorazmerni delež vlaganj oziroma priznana višina vračila vlaganja posameznemu končnemu upravičencu se določi v skladu s 4. členom zakona, ob upoštevanju naslednjih načel:
a) če so vsi končni upravičenci iz posamezne podpisane poravnave podajali svoje vložke v istih časovnih obdobjih in približno enakih obsegih, se vsakemu upravičencu dodeli enak delež zneska, ki je bil določen v posamezni podpisani poravnavi;
b) če gre za različna časovna obdobja zajeta v poravnavi: vračilo po dejanskih vložkih posameznega upravičenca, če jih je mogoče ugotoviti; če na podlagi dokumentov ali na podlagi drugih znanih dejstev ni mogoče ugotoviti dejanskega deleža posameznega upravičenca, se vračilo izvede v enakih deležih vsem upravičencem, ki so zagotavljali svoje vložke in so razvidni iz takratnih seznamov naročnikov telefonskega priključka v posamezni krajevni skupnosti (z ozirom na znesek vračila določen v posamezni podpisani poravnavi).«
4. člen
Črta se besedilo 7. člena odloka.
5. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 039-15/2008
Bled, dne 30. septembra 2008
Župan
Občine Bled
Janez Fajfar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti