Uradni list

Številka 95
Uradni list RS, št. 95/2008 z dne 6. 10. 2008
Uradni list

Uradni list RS, št. 95/2008 z dne 6. 10. 2008

Kazalo

4042. Pravilnik o tehničnih pogojih za priključitev na toplovodno omrežje v Občini Gorenja vas - Poljane, stran 12918.

Na podlagi 26. člena Zakona o gospodarskih javnih službah (Uradni list RS, št. 32/93), 16. člena Statuta Občine Gorenja vas - Poljane (UVG, št. 22/99, Uradni list RS, št. 80/01), Odloka o načinu, predmetu in pogojih izvajanja gospodarske javne službe oskrbe s toplotno energijo na območju Gospodarske javne službe oskrbe s toplotno energijo na območju Gospodarske cone Todraž (Uradni list RS, št. 59/07) je Občinski svet Občine Gorenja vas - Poljane na 11. redni seji dne 24. 9. 2008 sprejel
P R A V I L N I K
o tehničnih pogojih za priključitev na toplovodno omrežje v Občini Gorenja vas - Poljane
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Tehnični pogoji za priključitev na toplovodno omrežje (v nadaljnjem besedilu: Tehnični pogoji) služijo kot smernice za projektiranje in izgradnjo pravilno dimenzioniranih, dobro in gospodarno delujočih naprav, vezanih na toplovodno omrežje v občini Gorenja vas - Poljane (v nadaljnjem besedilu: občina).
2. člen
Namen Tehničnih pogojev je, da se uskladijo in poenotijo projektiranje, izvedba, priključevanje, obratovanje in vzdrževanje priključnih cevovodov, toplotnih postaj in internih toplotnih naprav (sestavni del internih toplotnih naprav je tudi hišna postaja).
Dobavitelj bo dobavljal toploto le tistim odjemalcem, ki bodo priključitev na toplovodno omrežje dobavitelja izvedli v skladu s temi Tehničnimi pogoji.
3. člen
Toplota iz toplovodnega omrežja se lahko uporablja za ogrevanje, pripravo sanitarne tople vode (v nadaljnjem besedilu: STV) in klimatizacijo.
Za uporabo toplote za druge namene ali drug režim obratovanja se odjemalec in dobavitelj posebej dogovorita z ustrezno pogodbo.
4. člen
Tehnični pogoji so sestavni del Splošnih pogojev za dobavo toplote iz toplovodnega omrežja.
5. člen
Investitorji, projektanti in izvajalci del morajo poleg teh Tehničnih pogojev upoštevati še vse veljavne tehnične predpise, standarde in normative stroke.
II. ZNAČILNOSTI TOPLOTNIH NAPRAV
6. člen
Toplovodno omrežje dobavitelja za prenos toplote je sestavljeno iz dveh cevi, dovodne in povratne.
Dovodna cev leži levo, povratna pa leži desno, gledano od proizvodnega vira proti odjemalcu. Po vstopu v prostor toplotne postaje je dovodna cev označena z rdečo barvo (RAL 3000), povratna cev pa z modro barvo (RAL 5019).
Nosilec toplote v toplovodnem omrežju je kemično pripravljena demineralizirana in odplinjena topla voda. Omrežna voda ni pitna. Odvzemanje tople vode iz omrežja za napajanje internih instalacij ni dovoljeno brez dovoljenja dobavitelja.
Topla voda iz omrežja ima take karakteristike, da ne povzroča škode na odjemalčevih toplotnih napravah in napeljavah.
7. člen
Toplovodno omrežje dobavitelja obratuje kot zaprt sistem s statičnim tlakom 3,5. 10(na 5 )Pa.
Transport tople vode po toplovodnem omrežju zagotavljajo obtočne črpalke.
Maksimalni tlak v toplovodnem omrežju na izstopu iz proizvodnega vira je 6. 10(na 5 )Pa.
Distribucijsko omrežje in primarni del toplotne postaje mora ustrezati nazivnemu tlaku NP16.
Velikost diferenčnega tlaka na posameznih mestih omrežja je različna in je odvisna od dimenzije cevovoda, obremenitve in oddaljenosti od črpališča. Dobavitelj zagotavlja odjemalcu najmanjšo tlačno diferenco 0,75. 10(na 5 )Pa. Na najmanjšo tlačno diferenco je potrebno dimenzionirati elemente primarnega dela toplotne postaje. Če se odjemalec s toploto oskrbuje iz povratnega voda, ali potrebuje večjo tlačno diferenco, si mora vgraditi lastne črpalke. Vgradnja dodatnih črpalk je možna samo na osnovi soglasja dobavitelja.
Statični tlak je pogojen s konstantnim vzdrževanjem omrežnega tlaka in je večji od tlaka nasičenja pri dani temperaturi omrežne vode. Z upoštevano potrebno rezervo je preprečeno izparevanje ali izpraznjevanje delov omrežja pri izpadu glavnih obtočnih črpalk.
8. člen
Temperatura toplovodnega omrežja se spreminja v odvisnosti od zunanje temperature že na proizvodnem viru.
Najnižja temperatura vročevodnega omrežja, ki jo zagotavlja dobavitelj znaša v dovodu 65 °C (338 K) in velja tudi za obdobje izven ogrevalne sezone.
Najvišja temperatura vročevodnega omrežja, ki jo zagotavlja dobavitelj znaša v dovodu 90 °C, (368 K) pri zunanji temperaturi –13 °C.
Računska temperatura za izračun trdnosti toplovodnih cevovodov je 110 °C (383 K). Režim obratovanja internih toplotnih naprav mora biti takšen, da temperatura vode v povratku, pri minimalni zunanji projektni temperaturi, ne bo višja kot 60 °C.
III. TOPLOTNA POSTAJA IN INTERNE TOPLOTNE NAPRAVE ODJEMALCA
9. člen
Toplotna postaja povezuje toplovodno omrežje dobavitelja z internimi toplotnimi napravami odjemalca.
V primarnem delu toplotne postaje se pretaka topla voda dobavitelja, v sekundarnem delu pa topla voda odjemalca, ki lahko doseže maksimalni temperaturni režim 75/55 °C.
Največji razpoložljiv padec tlaka v primarnem delu toplotne postaje znaša bar 0,75. 10(na 5 )Pa.
Interne toplotne naprave odjemalca se nahajajo za toplotno postajo in služijo za odjem toplote za različne načine ogrevanja in pripravo STV.
Interne toplotne naprave predstavlja interno razvodno omrežje za različne vrste ogrevanja in pripravo STV, ogrevala in ostali elementi ogrevanja ter elementi za varovanje sistema.
Regulacija, ki dopušča neposredno zvezo dovoda in povratka, ni dopustna. To velja za primarni in sekundarni del toplotne postaje. Temperaturo dovoda lahko dobavitelj toplote spremeni, če te spremembe ne bodo vplivale na delovanje odjemalčevih naprav.
10. člen
Dobava in odjem toplote iz omrežja poteka v skladu s pogodbami z odjemalci in je lahko za ogrevanje samo v času kurilne sezone, oziroma 24 ur na dan in vse dni v letu. Redne in izredne zaustavitve se izvajajo v skladu s Splošnimi pogoji za dobavo in odjem toplote iz toplovodnega omrežja.
11. člen
Interne toplotne naprave odjemalca morajo biti izdelane po veljavnih predpisih in standardih.
12. člen
Investitor ali odjemalec je dolžan zagotoviti za toplotno postajo primerno velik prostor, lociran čim bližje vstopa priključnega toplovoda v objekt.
Velikost in oblika prostora toplotne postaje mora biti takšna, da je možna montaža in demontaža opreme in da ustreza pogojem Pravilnik o zahtevah za zagotavljanje varnosti in zdravja delavcev na delovnih mestih (Uradni list RS, št. 89/99, 39/05).
13. člen
1. Pogoji za ureditev prostora za instalacijo kompaktne toplotne postaje (Q(n)> 45 kW):
– Tla toplotne postaje morajo biti iz zaribanega betona ali druge negorljive obloge. Izvedba tlaka mora biti takšna, da prepreči izliv vode iz prostora toplotne postaje.
– Predviden mora biti zadosten odvod vode in prezračevanje prostora toplotne postaje. Temperatura prostora toplotne postaje ne sme preseči 35 °C in pasti pod +5 °C.
– Na steni prostora toplotne postaje mora biti vodovodna krogelna pipa DN 15 z nastavkom za cev, najmanj 3 m dolga armirana gumi ali PVC cev z dvema objemkama. V prostor toplotne postaje mora biti pripeljan dovodni kabel 3 x 2.5 mm2.
– Signalni kabel za daljinski nadzor, ki je doveden v prostor mora biti položen po predpisih. Kolikor še ni določena lokacija elektro omare daljinskega nadzora naj bo dolžina kabla 3 m daljša od najbolj oddaljene možne lokacije omare.
– V prostoru toplotne postaje mora biti na razpolago enofazna in trifazna vtičnica.
– Zagotovljena mora biti zadostna in primerna razsvetljava (min. 150 lux). Tokokrog razsvetljave mora biti ločen od tokokroga napajalnega dela toplotne postaje. Vrata prostora toplotne postaje morajo biti kovinska s tipsko ključavnico in cilindričnim vložkom, široka najmanj 80 cm in se morajo odpirati navzven. Ključ od vrat toplotne postaje in en izvod ključa vseh vrat od vstopa v objekt do prostora toplotne postaje je potrebno izročiti dobavitelju.
– Pred ali v prostoru toplotne postaje mora biti na steni na vidnem mestu pritrjen aparat za gašenje polnjen s CO(2) (5kg). Aparat mora biti redno servisiran.
– V prostoru toplotne postaje, brez soglasja dobavitelja, ne smejo biti nobene druge naprave, ki ne služijo namenu toplotne postaje. Prostor toplotne postaje ne sme služiti kot deponija.
– V prostoru toplotne postaje mora biti shema toplotne postaje z vsemi ustreznimi podatki ter navodili za obratovanje in vzdrževanje.
2. Pogoji za ureditev prostora za instalacijo male kompaktne toplotne postaje (Qn < 45 kW):
– Zagotovljena mora biti zadostna in primerna razsvetljava (min. 150 lux) in enofazna vtičnica. Tokokrog razsvetljave mora biti ločen od tokokroga napajalnega dela toplotne postaje.
– V prostoru toplotne postaje mora biti shema toplotne postaje z vsemi ustreznimi podatki ter navodili za obratovanje in vzdrževanje.
IV. DOLOČITEV PRIKLJUČNE MOČI
14. člen
Priključna moč odjemalčevih internih toplotnih naprav se določi s PGD, PZI ali PID, na osnovi veljavnih predpisov in standardov. Projektne temperature notranjih prostorov se določajo na osnovi veljavnega standarda DIN 4701. Režim obratovanja je neprekinjen, z nočnim znižanjem. Upoštevati je potrebno dodatek 10% za izgube internega razvodnega omrežja.
V primeru priključitve obstoječega objekta z obstoječo interno instalacijo, je osnova za določitev priključne moči lahko posnetek instaliranih grelnih teles s sestavo toplote, nazivna moč obstoječe kotlarne oziroma ocena priključne moči. Za spremembo priključne moči določene na osnovi posnetka ali projekta je potrebno izdelati izračun toplotnih izgub v skladu z veljavnimi predpisi, najnovejšimi smernicami in priporočili.
Priključna moč se oceni na osnovi ogrevane površine objekta. Pri tem se upošteva moč Q = 100 W za ogrevanje 1 m2 ogrevane površine. Ogrevana površina objekta je površina prostora, v katerem je vgrajeno ogrevalo.
Priključna moč za pripravo STV se določi po veljavnih predpisih in standardih z režimom obratovanja, ki predvideva dvourno segrevanje in štiriurno porabo.
Priključna moč (Q(n)) se določa v vatih (W) oziroma v njegovih desetiških mnogokratnikih.
Kolikor se zaradi spremenjenih temperaturnih zahtev ali spremenjenih toplotnih karakteristik objekta pojavi potreba po določitvi nove obračunske moči, ki je praviloma manjša od priključne moči toplotne postaje, le-to odobri dobavitelj po naslednjem postopku:
Investitor ali odjemalec mora pisno zaprositi dobavitelja za soglasje k odločitvi nove obračunske moči. Vlogi je potrebno predložiti projektno dokumentacijo, izdelano s strani pooblaščenega projektanta strojnih instalacij oziroma projektivnega podjetja:
– projekte za izvedbo (PZI) toplotne postaje (projekte strojnih in elektro instalacij) in priključnega voda, kolikor je sprememba moči tolikšna, da zahteva spremembo elementov toplotne postaje,
– druge projekte, ki so potrebni za presojo upravičenosti spremembe obračunske moči.
Do spremembe obračunske moči uporabnik nima pravice če:
– bi zaradi spremembe obračunske moči prišlo do večjih obratovalnih motenj v sistemu,
– bi sprememba povzročila nesorazmerno visoke stroške, razen, če jih pokrije sam.
V. DELOVANJE TOPLOTNIH POSTAJ
15. člen
Nastavljanje zapornih elementov priključne postaje in regulacije je izključna pravica pooblaščenih delavcev dobavitelja.
16. člen
Interne toplotne naprave odjemalca za ogrevanje in pripravo sanitarne tople vode so priključene na toplovodno omrežje dobavitelja indirektno preko toplotnih prenosnikov.
17. člen
Toplotna postaja, priključena na primarno distribucijsko omrežje, mora omogočati priključitev na sistem daljinskega nadzora dobavitelja. Zahtevani so naslednji parametri daljinskega nadzora:
– meritev parametrov obračunskega merilnika toplotne energije: temperatura, energija, moč, pretok,
– meritev temperatur toplotne postaje: dovod in povratek primar, dovod in povratek sekundar, dovod sekundar STV, povratek primar STV, temperatura STV v akumulatorju oziroma bojlerju in zunanja temperatura,
– indikacija delovanja in izpadov obtočnih črpalk in odpiranja/zapiranja motornih pogonov,
– meritve tlakov v sekundarnem delu sistema,
– meritve položaja odprtosti primarnih motornih pogonov,
– dvosmerna komunikacija nastavitvenih parametrov lokalne regulacije (časovne in temperaturne nastavitve parametrov regulacije) ter elektronskega zveznega omejevanja trenutne moči in pretoka,
– uporaba komunikacijskega protokola, združljivega z obstoječim sistemom daljinskega nadzora dobavitelja.
Toplotna postaja mora biti ob prevzemu opremljena (dobavljena) z ustrezno vizualizacijo, narejeno za obstoječ sistem daljinskega nadzora dobavitelja.
18. člen
Oprema na primarni strani toplotne postaje mora ustrezati nazivnemu tlaku PN 16 bar in temperaturi 110 °C.
19. člen
Toplotna postaja mora biti opremljena z elementi za regulacijo temperature ogrevne vode v odvisnosti od zunanje temperature in sobnim korektorjem (termostatom). Izvršilni element regulacije na primarni strani je lahko samo ravni prehodni regulacijski ventil.
Regulacijske naprave morajo imeti proporcionalno-integralno karakteristiko z nastavitvijo na 75/55 °C pri zunanji temperaturi -–13 °C. Obvezne funkcije regulacijske naprave so:
A. omejevanje temperature povratka po krivulji,
B. časovno odvisna regulacija,
C. LON priključek (LONWORKS FTT-10).
20. člen
Interne toplotne naprave nestanovanjskih prostorov naj bodo ločene od stanovanjskega dela in obdelane kot samostojen cirkulacijsko-regulacijski sistem.
21. člen
Prevzeto toploto je potrebno na primarni strani meriti z ultrazvočnim merilnikom toplote, katerega tip in opremo določi distributer.
22. člen
Novo zgrajeni več stanovanjski objekti, ki se priključujejo na toplovodno omrežje, morajo imeti izvedeno centralno pripravo STV, na primarni strani.
Centralna priprava sanitarne tople vode je lahko izvedena:
A. z akumulatorjem z vgrajenim toplotnim prenosnikom – bojler. Sistem se lahko uporablja do potrebnega volumna akumulacije V < 1500 l.
B. z akumulatorjem z ločenim toplotnim prenosnikom. Sistem se uporablja za potrebne volumne akumulacije V >1500 l. Recirkulacijska črpalka mora imeti zvezno regulacijo števila vrtljajev.
Ne glede na vrsto priprave STV, mora regulacija priprave STV omogočiti omejevanje temperature povratka na max. 35 °C. Temperaturna regulacija z varnostno funkcijo, mora biti nameščena na dovodu v toplotni prenosnik. Meritev porabe toplote za ogrevanje sanitarne tople vode mora biti ločena od meritve porabe toplote za ogrevanje objekta. Pri izračunu toplotnega prenosnika, je potrebno upoštevati najnižji temperaturni režim ogrevne vode 65/35 °C. Maksimalna temperatura STV je 60 °C. Priporočena temperature STV je 55 °C. Varnostni termostat mora biti nastavljen na max. 65 °C.
V toplotni postaji je za sistem priprave STV priporočljiva uporaba naprave za preprečevanje izločanja vodnega kamna.
23. člen
Za individualne stanovanjske objekte, je priprava STV lahko izvedena na sekundarni strani. Uporablja se akumulator z vgrajenim toplotnim prenosnikom.
24. člen
Za cirkulacijo ogrevne vode se lahko uporabljajo samo elektronsko regulirane ali visoko učinkovite črpalke. Za hidravlično uravnoteženje sistema z več dvižnimi vodi, je priporočljiva vgradnja balansirnih ventilov.
25. člen
Hrup zaradi delovanja naprav v toplotni postaji, ne sme biti višji kot določajo veljavni predpisi.
Da bi zadostili določilu iz prvega odstavka tega člena, je potrebno cevovode in vse naprave v toplotni postaji pritrditi in obesiti z ustrezno zvočno in protivibracijsko izolacijo. Prav tako je potrebno zvočno in protivibracijsko izolirati vse preboje in rotirajoče dele opreme.
26. člen
Vsi cevovodi in toplotne naprave vključno z armaturo morajo biti ustrezno toplotno izolirani.
Minimalna debelina izolacije naj bo:
                                primar          sekundar
cevi DN 20, DN 25               30 mm            30 mm
cevi DN 32, DN 40               40 mm            30 mm
cevi DN 50                      50 mm            40 mm
cevi DN 65                      60 mm            50 mm
cevi DN 80                      80 mm            60 mm
cevi DN 100                     80 mm            60 mm.
Debelina izolacije za toplotne prenosnike, akumulatorje tople vode in bojlerje je 150 mm.
Izolacijski material mora biti kemično nevtralen in tudi v vlažnem stanju ne sme povzročati korozije.
27. člen
Vse armature in naprave morajo biti opremljene z napisnimi tablicami z navedbo imena. Izolirane cevi morajo biti označene z barvnimi trakovi in oznako smeri pretoka.
Pri izbiri barv, je potrebno dosledno upoštevati naslednjo tabelo po DIN 2403:
+-----------------------+-------------------+------------------+
|VRSTA MEDIJA           |       BARVA       |  OZNAKA PO RAL   |
+-----------------------+-------------------+------------------+
|Ogrevanje-primar-dovod-|       rdeča       |     RAL 3000     |
|ventil 1               |                   |                  |
+-----------------------+-------------------+------------------+
|Ogrevanje-primar-      |       modra       |     RAL 5019     |
|povratek-ventil 2      |                   |                  |
+-----------------------+-------------------+------------------+
|Ogrevanje-sekundar-    |    temno rdeča    |     RAL 3002     |
|dovod                  |                   |                  |
+-----------------------+-------------------+------------------+
|Ogrevanje-sekundar-    |    temno modra    |     RAL 5013     |
|povratek               |                   |                  |
+-----------------------+-------------------+------------------+
|Sanitarna hladna voda  |      zelena       |     RAL 6001     |
+-----------------------+-------------------+------------------+
|Sanitarna topla voda   |      oranžna      |     RAL 2008     |
+-----------------------+-------------------+------------------+
|Sanitarna voda-        |    vijoličasta    |     RAL 4005     |
|cirkulacija            |                   |                  |
+-----------------------+-------------------+------------------+
|Odvodnjavanje          |   rjava-olivno-   |     RAL 6003     |
|                       |      zelena       |                  |
+-----------------------+-------------------+------------------+
|Odzračevalni vodi      |  v barvi medija   |                  |
+-----------------------+-------------------+------------------+
|Konzole                |       črna        |     RAL 9005     |
+-----------------------+-------------------+------------------+
VI. ZAGON INSTALACIJE V OBRATOVANJE
28. člen
Po končani montaži toplotne postaje in internih toplotnih naprav opravi izvajalec tlačni preizkus s hladno vodo, in sicer s tlakom 16. 10(na 5) Pa na primarni strani. Na sekundarni strani se opravi tlačni preizkus z 1,5 kratnim maksimalnim dovoljenim obratovalnim tlakom. Preizkus mora trajati najmanj 2 uri, v tem času pa ne sme manometer pokazati nobenih sprememb.
Pri tlačnem preizkusu primarnega dela morajo biti navzoči odgovorni vodja del, nadzornik nad gradnjo in predstavnik dobavitelja, ki sestavijo in podpišejo zapisnik o tlačni preizkušnji.
Odjemalec lahko opravi tlačni preizkus sekundarnega dela priključne postaje in internih toplotnih naprav tudi brez navzočnosti predstavnika dobavitelja, vendar mora pred polnitvijo instalacije z mehčano vodo predložiti pisno izjavo o uspešno opravljenem tlačnem preizkusu.
29. člen
Tlačni preizkus in vsa dela, ki sledijo, se lahko opravijo šele, ko je objekt zaprt in ni nevarnosti, da bi instalacija zamrznila.
Ogrevanje objekta v času izvajanja zaključnih gradbenih del se lahko prične le, če je objekt zaprt in instalacije ustrezno izolirane, tako da ne more priti do zamrznitve.
Po uspeli tlačni preizkušnji je potrebno vso instalacijo izprati s čisto vodo, da se odstranijo vse nečistoče.
30. člen
Po uspešno izvedenem tlačnem preizkusu se prične poskusno obratovanje, ki traja najmanj 30 dni v ogrevalni sezoni. V tem času izvede izvajalec del vso potrebno regulacijo na internih toplotnih napravah.
Dobavitelj si pridržuje pravico do kontrole pravilne regulacije internih toplotnih naprav.
31. člen
Po poskusnem obratovanju se investitor ali odjemalec in dobavitelj dogovorita za tehnični prevzem.
Tehnični prevzem toplotne postaje in internih toplotnih naprav se lahko opravi istočasno z uspešno opravljenim tehničnim pregledom. V komisijo za tehnični pregled mora biti vabljen pooblaščeni predstavnik dobavitelja.
K dokumentaciji, ki jo je po Zakonu o graditvi objektov potrebno predložiti ob tehničnem pregledu, je obvezno priložiti in predati v trajno arhiviranje pri dobavitelju:
– ateste, certifikate, tehnična soglasja ali druga dokazila o kvaliteti vgrajenih proizvodov, inštalacij in opreme,
– ateste varilcev instalacije v toplotni priključni postaji,
– zapisnik o tlačnem preizkusu,
– izjavo izvajalca, da so interne toplotne naprave odjemalca brezhibne,
– zapisnik o poskusnem obratovanju in izvršeni regulaciji na internih toplotnih napravah,
– en izvod projekta izvedenih del priključnega toplovoda, toplotne postaje (projekte strojnih in elektro instalacij) in internih toplotnih naprav (radiatorsko ogrevanje, toplozračno ogrevanje, klimatizacijo, vodovodne instalacije – pripravo sanitarne tople vode in podobno),
– navodila za obratovanje in vzdrževanje toplotne postaje in priključnega voda,
– geodetski posnetek priključnega voda v skladu z zahtevami dobavitelja toplote.
32. člen
Če pride med izvajanjem del do sprememb od projektne dokumentacije, mora investitor pridobiti od dobavitelja ustrezno soglasje. Vsako spremembo se lahko izvede le v skladu s temi tehničnimi pogoji.
VII. VZDRŽEVANJE TOPLOTNIH POSTAJ IN PRIKLJUČNEGA VODA
33. člen
Vstop v toplotno postajo ima, poleg lastnika objekta ali njegovega pooblaščenca, samo še pooblaščeno osebje dobavitelja.
34. člen
V toplotni postaji mora dobavitelj voditi kontrolni list.
35. člen
Odjemalec je dolžan vsako leto izvesti redni letni pregled internih toplotnih naprav. Redni letni pregled, ali po potrebi popravilo, internih toplotnih naprav izvede odjemalcu strokovno usposobljeni izvajalec. Dobavitelj ne odgovarja za dela oziroma njihove posledice, opravljena s strani lastnika oziroma upravitelja pooblaščenih strokovnih oseb.
Dobavitelj izvede vsako leto redni letni pregled priključnega toplovoda in toplotne postaje v skladu s Splošnimi pogoji za dobavo in odjem toplote iz toplovodnega omrežja. Ugotovitve pregleda se vpišejo v kontrolni list.
VIII. PREHODNE IN KONčNE DOLOčBE
36. člen
Ta pravilnik začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 360-012/2008-001
Gorenja vas, dne 24. septembra 2008
Župan
Občine Gorenja vas - Poljane
Milan Čadež l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti