Uradni list

Številka 94
Uradni list RS, št. 94/2008 z dne 3. 10. 2008
Uradni list

Uradni list RS, št. 94/2008 z dne 3. 10. 2008

Kazalo

4017. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Cerkno, stran 12873.

Na osnovi 6. člena Zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje (Uradni list RS, št. 54/07 – UPB4) in 16. člena Statuta Občine Cerkno (Uradni list RS, št. 112/07) je Občinski svet Občine Cerkno na 15. redni seji dne 25. 9. 2008 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Cerkno
1. člen
V Odloku o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Cerkno (Uradni list RS, št. 79/02) se v 2. členu odloka doda drugi odstavek, ki se glasi:
»Zavezanka za vračila vlaganj fizičnim in pravnim osebam iz prvega odstavka tega člena je Občina Cerkno, ki izvaja vračila vlaganj kot preneseno pristojnost na podlagi zakona ter pod pogoji in na način, določenim s tem odlokom. Občina je zavezanec do višine, ki jih prejme od Slovenske odškodninske družbe d.d.«
2. člen
Drugi odstavek 4. člena odloka se črta.
V tretjem odstavku 4. člena odloka se besedo »Upravičenci« nadomesti z besedama »Krajevne skupnosti«.
3. člen
Spremeni se 5. člen odloka tako, da se glasi:
»Sezname fizičnih in pravnih oseb, ki nastopajo kot dejanski končni upravičenci, pripravijo krajevne skupnosti in jih posredujejo komisiji iz 3. člena odloka, ki jih objavi na krajevno običajen način najkasneje v roku dveh mesecev po sklenitvi pisne poravnave.
Zoper seznam lahko vsakdo izmed dejanskih končnih upravičencev vloži v roku 8 dni od objave seznama ugovor na komisijo iz 3. člena tega odloka.
Na podlagi predloženih seznamov in zahtevkov za vračilo vlaganj, ki jih pripravi krajevna skupnost, Občina Cerkno po prejemu vračil s strani Slovenske odškodninske družbe, d.d., izvrši vračilo vlaganj dejanskim končnim upravičencem.
Sredstev, ki jih zaradi nepopolnosti podatkov ali nedosegljivosti dejanskih končnih upravičencev, ne bi bilo mogoče nakazati dejanskim končnim upravičencem v roku dveh let po izkazani vročitvi poziva za posredovanje ustreznih podatkov, lokalna skupnost vloži v infrastrukturo na območju, kjer je bilo izvršeno vlaganje. Te osebe iz seznama končnih upravičencev, po poteku roka iz prejšnjega stavka, tudi izgubijo pravico do prejema teh sredstev.
Sredstva, ki jih je pridobila posamezna krajevna skupnost za gradnjo javnega telekomunikacijskega omrežja iz proračuna, sponzorstev ali donacij, pripadajo krajevni skupnosti. Ta sredstva se morajo nameniti izključno za investicije v infrastrukturo.«
4. člen
Spremeni se 6. člen odloka tako, da se glasi:
»Sorazmerni delež vlaganj, ki pripada posameznemu upravičencu se ugotavlja na podlagi podatkov iz sklenjenih pogodb oziroma dokazil posameznih upravičencev, ob upoštevanju določb 4. člena zakona in naslednjih načel:
– če so vsi dejanski upravičenci podajali enake vložke v istih časovnih obdobjih in v približno enakih obsegih, se vsakemu upravičencu dodeli enak delež poravnanega zneska.
– kadar na podlagi dokumentov ali na podlagi drugih znanih dejstev ni mogoče ugotoviti dejanskega deleža posameznega dejanskega upravičenca, se vračilo izvede v enakih deležih vsem upravičencem, ki so zagotavljali svoje vložke in so razvidni iz takratnih seznamov naročnikov telefonskega priključka v posamezni krajevni skupnosti.
– pri vračanju deleža vlaganj, se uporabi načelo, ki ga za vsako krajevno skupnost predlaga svet krajevno pristojne krajevne skupnosti.
Dejanski končni upravičenec ali skupina takih upravičencev (npr. krajevna skupnost) lahko do nakazila pripadajočih sredstev s pisno izjavo komisiji predlaga, da se znesek vračil, ki mu oziroma jim pripada, neposredno vloži v infrastrukturo na njihovem območju. Tak predlog mora biti podan v pisni obliki«.
5. člen
V prvem odstavku 7. člena se besedo «upravičenca« nadomesti z besedama »krajevne skupnosti«.
Drugi odstavek 7. člena se črta.
6. člen
Drugi odstavek 8. člena se spremeni tako, da se glasi:
»Pravni nasledniki upravičencev do vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje morajo dokazati obstoj pravnega nasledstva. V primeru, da kot pravni naslednik upravičenca nastopa dvoje ali več oseb, morajo slednji predložiti ustrezno listino (npr. sklep o dedovanju, izročilno pogodbo, ipd.) ali pisno izjavo, s katero določijo dejanskega končnega upravičenca oziroma upravičence in njihove deleže.«
7. člen
Ta odlok začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 410-0056/2007-39
Cerkno, dne 25. septembra 2008
Župan
Občine Cerkno
Jurij Kavčič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti