Uradni list

Številka 45
Uradni list RS, št. 45/2008 z dne 9. 5. 2008
Uradni list

Uradni list RS, št. 45/2008 z dne 9. 5. 2008

Kazalo

2030. Odločba o izdaji soglasja k Aktu o ustanovitvi Regionalne ustanove – Center za podporo e-upravljanja, stran 5121.

Ministrstvo za javno upravo, Ljubljana, Tržaška 21, izdaja na podlagi 3. in 12. člena Zakona o ustanovah (Uradni list RS, št. 70/05 – uradno prečiščeno besedilo in 91/05 – popr.), v upravni zadevi izdaje soglasja k aktu o ustanovitvi ustanove Regionalne ustanove – Center za podporo razvoju e-upravljanja, s sedežem v Ljubljani, Tržaška 21, naslednjo
O D L O Č B O
S to odločbo se izdaja soglasje k Aktu o ustanovitvi Regionalne ustanove – Center za podporo razvoju e-upravljanja, sestavljenim v obliki notarskega zapisa opr. št. SV 691/08 z dne 7. 4. 2008, s katerim je ustanoviteljica: Republika Slovenija, Vlada Republike Slovenije, s sedežem v Ljubljani, Gregorčičeva 20, ustanovila ustanovo z imenom: Regionalna ustanova – Center za podporo razvoju e-upravljanja, s sedežem v Ljubljani, Tržaška 21.
Namen ustanove je splošno koristen. Ustanova je ustanovljena za namene koordinacije in organizacije programov in drugih oblik usposabljanja za prenos znanja, izkušenj, sistemskih rešitev in praktičnih nasvetov kot načina regionalnega sodelovanja ter javno zasebnega partnerstva; ustanova je v okviru svoje dejavnosti tudi center za nudenje oziroma organiziranje pomoči državam jugovzhodne Evrope v procesu približevanja EU, in sicer na področju razvoja in krepitve usposobljenosti javne uprave s koordinacijo in organizacijo usposabljanj, prenosa znanja, izmenjave strokovnjakov in na druge načine, ki bodo prispevali k razvoju e-upravljanja; ustanova si bo v okviru izvajanja svoje dejavnosti ter v sodelovanju z donatorji prizadevala, da bodo države učinkoviteje uvajale in razvijale programe na področju e-upravljanja na vseh področjih razvoja; ustanova bo v okviru svojega delovanja in v sodelovanju z državami JV Evrope ugotavljala tudi nove oziroma dodatne potrebe po programih in vsebinah na področju razvoja e-upravljanja in na področju razvoja regionalnih projektov, povezanih z razvojem informacijskih tehnologij.
Ustanovitveno premoženje znaša 5.000,00 EUR.
Oseba, pooblaščena za zastopanje, je Blaž Golob, dipl. prav., spec. Člani prve uprave: Domen Bizjak, Jana Babnik Gomišček in Nera Nazečić.
Št. 007-1397/2007/85
Ljubljana, dne 5. maja 2008
EVA 2008-3111-0026
dr. Gregor Virant l.r.
Minister
za javno upravo

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti