Uradni list

Številka 1
Uradni list RS, št. 1/2008 z dne 4. 1. 2008
Uradni list

Uradni list RS, št. 1/2008 z dne 4. 1. 2008

Kazalo

52. Uredba o obliki in uporabi znaka Urada Vlade RS za varovanje tajnih podatkov, stran 101.

Za izvrševanje 43. člena Zakona o tajnih podatkih (Uradni list RS, št. 50/06 – uradno prečiščeno besedilo) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O
o obliki in uporabi znaka Urada Vlade RS za varovanje tajnih podatkov
1. člen
Ta uredba ureja obliko in uporabo znaka Urada Vlade RS za varovanje tajnih podatkov (v nadaljnjem besedilu: urad).
2. člen
Znak urada se sme uporabljati le v obliki, določeni s to uredbo, in na način, določen s to uredbo.
Geometrijska, likovna in barvna pravila za oblikovanje znaka so kot priloga sestavni del te uredbe.
3. člen
Znak sestavlja šest koncentričnih krogov v razmerju 100, 76, 58, 52, 46, 42 in 19 odstotkov in simbolizira varnostno ključavnico.
V notranjem krogu je stilistično izdelan napis UVTP, ki je sestavljen iz začetnic besed imena urada. V zgornji polovici zunanjega kroga je napis Republika Slovenija, v spodnji polovici pa napis Urad Vlade RS za varovanje tajnih podatkov. V zunanjem krogu so grb Republike Slovenije ter znaka Evropske unije in Nata. Vsi trije znaki so razporejeni tako, da sestavljajo enakostranični trikotnik, pri čemer je grb Republike Slovenije med besedama Republika Slovenija, znak Evropske unije je na levi strani, znak Nata pa na desni strani. Vmesna kroga vsebujeta črtne in številčne oznake varnostne ključavnice.
Na zadnji strani znaka so obris zemljevida Republike Slovenije ter napisa Republika Slovenija z grbom med besedama in spodaj Urad Vlade RS za varovanje tajnih podatkov.
Barve znaka so bela, črna in odtenki sive barve.
4. člen
Znak se lahko uporablja na dokumentih in uradnih dokazilih, ki jih za službene namene uporabljajo uslužbenci urada, in sicer na potrdilih, vabilih, čestitkah, vizitkah in podobno.
5. člen
Znak se lahko izdela v različnih grafičnih oblikah, tudi poenostavljenih in stiliziranih, v različnih velikostih, dvodimenzionalno ali tridimenzionalno. Stiliziran napis UVTP se lahko uporablja tudi samostojno.
6. člen
Znak se lahko izdela kot namizna zastavica, nalepka, kovinska značka, obesek, kovanec in podobno ter vnese na različen material (papir, tkanina, usnje, plastika, kovina, steklo in podobno).
7. člen
Ta uredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 00701-23/2007/5
Ljubljana, dne 27. decembra 2007
EVA 2007-1535-0001
Vlada Republike Slovenije
Janez Janša l.r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost