Uradni list

Številka 14
Uradni list RS, št. 14/2007 z dne 16. 2. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 14/2007 z dne 16. 2. 2007

Kazalo

678. Popravek Stališča 1 – Revizorjev pregled in poročanje o letnem poročilu, stran 1690.

Popravek
V Stališču 1 - Revizorjev pregled in poročanje o letnem poročilu, objavljenem v Uradnem listu RS, št. 124/2006, je zaradi administrativne napake v Prilogi 2 Zgled revizorjevega poročila, skladnega z MSR 700 - Poročilo neodvisnega revizorja o celoti računovodskih izkazov za splošen namen - in Stališčem 1 - Revizorjev pregled in poročanje o letnem poročilu trikrat izpadlo besedilo »kot jih je sprejela EU«, ki bi moralo slediti besedilu »v skladu z mednarodnimi standardi računovodskega poročanja«. Pravilno besedilo se torej glasi:
V naslovu priloge:
- (Računovodski izkazi s pojasnili so pripravljeni v skladu z mednarodnimi standardi računovodskega poročanja, kot jih je sprejela EU.)
V prvem stavku odstavka o odgovornosti poslovodstva:
- Poslovodstvo je odgovorno za pripravo in pošteno predstavitev teh računovodskih izkazov v skladu z mednarodnimi standardi računovodskega poročanja, kot jih je sprejela EU.
V odstavku z mnenjem:
- Po našem mnenju so računovodski izkazi resničen in pošten prikaz (ali »v vseh pomembnih pogledih poštena predstavitev«) finančnega stanja gospodarske družbe ABC na dan 31. decembra 20X1 ter njenega poslovnega izida in denarnih tokov za tedaj končano leto v skladu z mednarodnimi standardi računovodskega poročanja, kot jih je sprejela EU.
Št. 5/07
Ljubljana, dne 9. februarja 2007
Predsednik
revizijskega sveta
Slovenskega inštituta za revizijo
Marjan Mahnič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti