Uradni list

Številka 99
Uradni list RS, št. 99/2007 z dne 30. 10. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 99/2007 z dne 30. 10. 2007

Kazalo

4960. Odlok o spremembi in dopolnitvi Odloka o občinskem lokacijskem načrtu za gradnjo individualnih stanovanjskih hiš s spremljajočimi objekti Drožanjska cesta v Sevnici, stran 13526.

Na podlagi 11. in 96. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (ZPNačrt) (Uradni list RS, št. 33/07) ter 16. člena Statuta Občine Sevnica (Uradni list RS, št. 78/05 – uradno prečiščeno besedilo) je Občinski svet Občine Sevnica na 9. redni seji dne 17. 10. 2007 sprejel
O D L O K
o spremembi in dopolnitvi Odloka o občinskem lokacijskem načrtu za gradnjo individualnih stanovanjskih hiš s spremljajočimi objekti Drožanjska cesta v Sevnici
1. člen
S tem odlokom se spremeni in dopolni Odlok o občinskem lokacijskem načrtu za gradnjo individualnih stanovanjskih hiš s spremljajočimi objekti Drožanjska cesta v Sevnici (Uradni list RS, št. 84/06) v nadaljevanju odlok o OLN.
2. člen
Na koncu 1. člena odloka se doda naslednje besedilo:
»Tekstualni in grafični del elaborata OLN Drožanjska št. 2400/U-05 je sestavni del tega odloka.«
Na koncu prvega odstavka 4. člena se doda naslednje besedilo:
»Individualna stanovanjska hiša je objekt z največ dvema stanovanjema, s skupnim ali ločenim vhodom v objekt. V dvostanovanjski stavbi mora biti predviden za vsako stanovanje ločen vodovodni priključek, ter zagotovljena funkcionalnost objekta in zemljišča v skladu s pravilnikom o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev stanovanjskih stavb in stanovanj.«
3. člen
V zadnjem stavku 5. člena se črta beseda »parcela« in nadomesti z besedo »linija«. Na koncu besedila se doda naslednje besedilo:
»Minimalni odmik od parcelne meje je 4 metre. Pozicija območja zazidljivosti (stavbe) je definirana z gradbeno linijo, ki jo določata območje za parkiranje ter manipulativni prostor oziroma odmik od sosednjih parcel (le-ta je prikazana v grafičnem delu – Ureditvena situacija U9).«
Na koncu 5. člena se doda novi odstavek, ki se glasi:
»Gradbena parcela ima faktor zazidanosti (Z) maksimalno 0.4 (pozidava stanovanjske stavbe, enostavnih objektov, ostalih manipulativnih površin). Objekte je možno pomikati znotraj definiranih limit postavitve objektov (Ureditvena situacija U9). Pri projektiranju zunanje ureditve so dopustna odstopanja od določitve dovozov do objektov, razen dovozov med opornimi zidovi. Objekti na GP1–GP23 so odmaknjeni deset metrov od roba cestišča. Umestitev objekta omogoča izvedbo uvoznih radijev 3,5m in dva parkirna prostora pred objektom, organizacija le-teh pa je lahko poljubna glede na postavitev stanovanjske stavbe. Parcelam, ki imajo višinsko koto kleti pod nivojem dovozne ceste, se dovoli da se po lastni parceli uredi dovoz do kletne etaže. Na parceli je predviden dovolj velik manipulativni prostor, da se prepreči vzvratno vključevanje osebnih vozil na cesto.«
4. člen
V 6. členu se zaradi potrebe po natančnih in nedvoumnih pogojih za arhitekturno oblikovanje in umestitev stanovanjskih objektov na določenih gradbenih parcelah (GP) zamenjajo drugi, tretji, četrti in peti odstavek v alineji »– Horizontalni gabariti«, ter nadomestijo z novimi, ki se glasijo:
»Gradbene parcele od GP1 do GP22:
1. Maksimalni horizontalni gabarit osnovnega objekta je 9 m × 13 m.
Toleranca: Krajša stranica je lahko minimalne dolžine 8m ob upoštevanju osnovnega razmerja stranic, ki ne sme biti manjše od 1:1,4.
2. Razmerje stranic ne sme biti manjše od 1:1,4.
3. Izzidki na osnovni objekt so dovoljeni, in sicer v maksimalni velikosti 20% bruto tlorisne površine etaže pod pogojem, da tlorisno ne segajo več kot 1,5m izven linije osnovnega objekta in ne porušijo razmerja stranic osnovnega objekta. Izzidki ne smejo biti izvedeni po celotni dolžini stranic objekta.
4. Pomik objekta v smeri sever–jug je dovoljen, in sicer na način, da znaša končna oddaljenost objekta z izzidki od parcelne meje minimalno 4m.
Gradbene parcele od GP23 do GP25:
1. Maksimalni horizontalni gabarit osnovnega objekta je 8 m × 11,5 m.
Toleranca: Krajša stranica je lahko minimalne dolžine 7m ob upoštevanju osnovnega razmerja stranic, ki ne sme biti manjše od 1:1,4.
2. Razmerje stranic ne sme biti manjše od 1:1,4.
3. Izzidki na osnovni objekt – niso dovoljeni.
4. Pomik osnovnega objekta v smeri sever–jug je dovoljen, in sicer na način, da znaša končna oddaljenost osnovnega objekta od parcelne meje minimalno 4m.
Gradbene parcela GP26:
1. Maksimalni horizontalni gabarit osnovnega objekta je 7m × 10 m.
Toleranca: Odstopanje je možno 5% sorazmerno v obe smeri ob upoštevanju osnovnega razmerja stranic, ki ne sme biti manjše od 1:1,4.
2. Razmerje stranic ne sme biti manjše od 1:1,4.
3. Izzidki na osnovni objekt niso dovoljeni.
4. Pomik osnovnega objekta v smeri sever–jug je dovoljen, in sicer na način, da znaša končna oddaljenost osnovnega objekta od parcelne meje minimalno 4m.
Gradbeni parceli GP27 in GP28:
1. Maksimalni horizontalni gabarit osnovnega objekta je 9m × 9 m.
Toleranca: Odstopanje je možno do –10% (manjši objekt) sorazmerno v obe smeri.
2. Razmerje stranic ni predvideno.
3. Izzidki na osnovni objekt – niso dovoljeni
4. Pomik osnovnega objekta v smeri sever–jug je dovoljen, in sicer na način, da znaša končna oddaljenost osnovnega objekta od parcelne meje minimalno 4m.
Na GP 27 in GP 28 je zaradi zahtevnosti terena in dostopa predvidena gradnja dvojčka. Dvojček je sestavljen iz dveh individualnih enot. Vsaka enota ima svoj dostop z lastnim vhodom in infrastrukturnimi priključki. Gabariti obeh enot morajo biti identični in med seboj zamaknjeni minimalno 1m in maksimalno 4 m v smeri vzhod–zahod.
V 6. členu v alineji »– Streha«, se za besedama »kombinirana streha« dodata besedi »enakega naklona«.
5. člen
V prvem odstavku 10. člena se črta prvi del stavka »Na jugu pa območje meji na JP 872391 Drožanjska-Dobrava-Sveti Rok-Brezje.« in se ga nadomesti z novim, da se stavek v celoti glasi »Na jugu pa območje meji na LZ 373090 NHM-Dobrava-Drožanjska, ki je hkrati edina dostopna pot za GP 26 do GP 28.« V naslednjem stavku se beseda »zahodu« nadomesti z besedo »vzhodu«.
6. člen
V 12., 13., 15. in 17. členu se nadomesti obstoječe besedilo »Za gradnjo mora investitor za vsak objekt zaprositi za projektne pogoje in soglasje k projektu za pridobitev gradbenega dovoljenja«, z novim besedilom »Investitor k projektu za pridobitev gradbenega dovoljenja zaprosi za soglasje. Namesto projektnih pogojev veljajo mnenja upravljavcev k OLN in soglasja k projektu javne infrastrukture.«
7. člen
V 26. členu se na koncu doda naslednje besedilo:
»Okolica stavbe se ozeleni (zatravi ali zasadi z drevesi, grmovnicami) in uredi glede na potrebe posameznika. Uredijo se tudi parkirne in manipulativne površine ter peš dostopi.«
8. člen
Na začetku 31. člena se doda nova alineja z naslednjim besedilom:
»Za izdelavo projekta za gradnjo stanovanjskega objekta je investitor dolžan predhodno pridobiti geotehnične pogoje za načrtovani poseg. Investitor je ob gradnji dolžan upoštevati vse predpisane ukrepe v zvezi z gradnjo in s sanacijo terena, ki jih predpiše geološka služba.«
9. člen
Za 33. členom odloka o OLN se doda nov 34. člen, ki se glasi:
»Z dnem uveljavitve odloka o OLN, na V(vzhodnem) delu območja, ki ga obravnava odlok o OLN, preneha veljati za tretjo vrsto stanovanjskih hiš Odlok o zazidalnem načrtu Drožanjske in Florjanske ulice (Uradni list SRS, št. 28/81), s 15. 3. 1987 preimenovan v Ureditveni načrt Drožanjska.«
Prejšnji 34. in 35. člen odloka o OLN se preimenujeta v 35. in 36. člen.
10. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 3505-0013/2007
Sevnica, dne 17. oktobra 2007
Župan
Občine Sevnica
Kristijan Janc l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti