Uradni list

Številka 88
Uradni list RS, št. 88/2007 z dne 28. 9. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 88/2007 z dne 28. 9. 2007

Kazalo

4371. Odlok o spremembi in dopolnitvi Odloka o zazidalnem načrtu naselja Šmarje, stran 11924.

Na podlagi 11. in 96. člena Zakona o prostorskem načrtovanju – ZPNačrt (Uradni list RS, št. 33/07) ter 16. člena Statuta Občine Sevnica (Uradni list RS, št. 78/05 – uradno prečiščeno besedilo) je Občinski svet Občine Sevnica na 8. redni seji dne 19. 9. 2007 sprejel
O D L O K
o spremembi in dopolnitvi Odloka o zazidalnem načrtu naselja Šmarje
1. člen
S tem odlokom se spremeni in dopolni pravilnik za izvajanje zazidalnega načrta (kare II-projekt št. 801/1-75, november 1977) Odloka o zazidalnem načrtu naselja Šmarje (Uradni list SRS, št. 3/78).
2. člen
V pravilniku za izvajanje zazidalnega načrta se dopolni besedilo 3. člena tako, da se na koncu besedila dodata nova odstavka, ki se glasita:
»Na območju urejanja s tem pravilnikom so možne tudi nadomestne gradnje, nadzidave, dozidave, rekonstrukcije, spremembe namembnosti zakonito zgrajenih objektov in odstranitve objektov, komunalne in prometne ureditve, vzdrževalna dela na obstoječih objektih in napravah, ter novogradnje na prostih gradbenih parcelah. Tlorisni gabariti, etažnost objektov, strehe in kritine novih objektov, se podrejajo obstoječi pozidavi območja. Ureditev gradbene parcele mora zagotoviti funkcionalne potrebe načrtovanih objektov.
Na območju je možna gradnja enodružinskih stanovanjskih hiš z največ dvema stanovanjema, s skupnim ali ločenim vhodom v objekt (funkcionalni dvojček). V dvostanovanjski stavbi mora biti predvideno za vsako stanovanje ločen vodovodni priključek, ter zagotovljena funkcionalnost objekta in zemljišča v skladu s pravilnikom o minimalnih tehničnih zahtevah za graditev stanovanjskih stavb in stanovanj.«.
3. člen
V pravilniku za izvajanje zazidalnega načrta se na koncu besedila 4. člena doda novo besedilo, ki se glasi:
»Na območju urejanja je možna gradnja enostavnih objektov za lastne potrebe in ograj skladno s Pravilnikom o vrstah zahtevnih, manj zahtevnih in enostavnih objektov, ob pogojih za gradnjo enostavnih objektov brez gradbenega dovoljena in o vrstah del, ki so v zvezi z objekti in pripadajočimi zemljišči.«.
4. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 3505-0008/2007
Sevnica, dne 19. septembra 2007
Župan
Občine Sevnica
Kristijan Janc l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti