Uradni list

Številka 80
Uradni list RS, št. 80/2007 z dne 4. 9. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 80/2007 z dne 4. 9. 2007

Kazalo

4142. Uredba o spremembah in dopolnitvah Uredbe o cestninskih cestah in cestnini za uporabo cestninskih cest, stran 11060.

Na podlagi 11.a člena Zakona o javnih cestah (Uradni list RS, št. 33/06 – uradno prečiščeno besedilo) izdaja Vlada Republike Slovenije
U R E D B O
o spremembah in dopolnitvah Uredbe o cestninskih cestah in cestnini za uporabo cestninskih cest
1. člen
V Uredbi o cestninskih cestah in cestnini za uporabo cestninskih cest (Uradni list RS, št. 110/05 in 115/06) se osmi odstavek 8. člena spremeni tako, da se glasi:
»(8) Na posameznih manj pogosto uporabljanih cestninskih postajah lahko upravljavec cestninskih cest vzpostavi samo takšne načine plačevanja cestnine, ki ne zahtevajo navzočnosti osebja upravljavca cestninske ceste (avtomatske cestninske postaje). Cestninske postaje iz tega odstavka in možni načini plačevanja cestnine na njih se določijo v prilogi k tej uredbi, na priključkih nanje pa morajo biti tudi jasno označene.«.
2. člen
V prilogi uredbe se zadnji odstavek nadomesti z naslednjim besedilom:
»Avtomatske cestninske postaje
Cestninska postaja Razdrto:
Na tej cestninski postaji se lahko z avtoceste izstopa le z vozili prvega cestninskega razreda, ki so opremljena z elektronsko tablico za avtomatski brezgotovinski način plačevanja cestnine (tablica ABC) z zadostnim dobroimetjem za plačilo cestnine. Na avtocesto pa se preko te cestninske postaje lahko vključujejo vozila vseh cestninskih razredov, katerih vstop se evidentira s tablico ABC ali s cestninskim listkom iz avtomatskega podajalca cestninskih listkov.
Cestninski postaji Blagovica in Lukovica:
Na obeh cestninskih postajah se cestnina lahko plačuje z vsemi brezgotovinskimi plačilnimi instrumenti za plačevanje cestnine (tablica ABC, DARS kartice in plačilne kartice) in gotovinsko z euri, ne pa tudi s tujimi valutami.«.
3. člen
Ta uredba začne veljati petnajsti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporabljati pa se začne z dnem predaje avtomatskih cestninskih postaj Blagovica in Lukovica v promet.
Št. 00721-11/2007/6
Ljubljana, dne 23. avgusta 2007
EVA 2007-2411-0044
Vlada Republike Slovenije
Janez Janša l.r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti