Uradni list

Številka 76
Uradni list RS, št. 76/2007 z dne 24. 8. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 76/2007 z dne 24. 8. 2007

Kazalo

4043. Pogoji za uporabo plakatnih mest na območju Občine Hrpelje - Kozina v času volilne kampanje za volitve predsednika republike, stran 10784.

Na podlagi 8. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji (Uradni list RS, št. 41/07) in 1. člena Odloka o plakatiranju v Občini Hrpelje - Kozina (Uradni list RS, št. 4/96) Občina Hrpelje - Kozina objavlja
P O G O J E
za uporabo plakatnih mest na območju Občine Hrpelje - Kozina v času volilne kampanje za volitve predsednika republike
1.
Običajna plakatna mesta, ki se uporabljajo za redno plakatiranje, niso namenjena za potrebe volilne kampanje.
2.
Za čas volilne kampanje Občina Hrpelje - Kozina določa brezplačna plakatna mesta brez plačila komunalne takse, na naslednjih lokacijah:
HRPELJE:
- zelenica ob Slavniški cesti (nasproti občinske stavbe).
KOZINA:
- na zelenici med bencinsko črpalko in marketom.
Občina Hrpelje - Kozina bo na zgoraj navedene lokacije postavila panoje, na katerih pripada vsakemu organizatorju volilne kampanje eno plakatno mesto dimenzije 70 x 100 cm.
3.
V času volilne kampanje se določijo še naslednja mesta, kjer si organizatorji volilne kampanje lahko sami brezplačno, tudi brez plačila komunalne takse, postavijo svoje panoje oziroma lahko brezplačno plakatirajo in so dostopna pod enakimi pogoji vsem organizatorjem volilne kampanje v Občini Hrpelje - Kozina:
HRPELJE:
- na zelenici ob Slavniški cesti (nasproti občinske stavbe).
KOZINA:
- na trgu pred marketom in fontano,
- na križišču magistralne ceste in odcepom za Rodik.
V ostalih naseljih, ki niso posebej navedena v prejšnji točki, se plakatira na krajevno običajen način.
4.
Plakatiranje je dovoljeno z lepili, ki ne bodo trajno poškodovala plakatnih mest. Prepovedano je plakate pritrjevati na drevesa z žeblji ali risalnimi žebljički ter lepiti plakate na strojne drogove ali elektro in PTT napeljave.
5.
Plakatiranje ni dovoljeno na zgradbah volišč, dvoriščih volišč in določenem prostoru okrog zgradb volišč.
6.
Plakatiranje zunaj plakatnih mest iz 2. in 3. točke teh pogojev je dovoljeno s soglasjem latnika oziroma upravljavca reklamnih tabel, stavb, drugih objektov ali zemljišč.
Za nameščanje plakatov iz prejšnjega odstavka tega člena ni dovoljeno predpisovati posebnega dovoljenja in zaračunavati komunalne takse.
Za postavitev transparentov, za katere so potrebna dodatna soglasja ali dovoljenja, mora podati soglasje ali dovoljenje za to pristojni organ.
Prelepljanje ali uničevanje plakatov drugih organizatorjev volilne kampanje je prepovedano.
V času volilnega moka je prepovedano lepiti in nameščati nove plakate.
7.
Organizatorji volilne kampanje morajo sami določiti odgovorno osebo za plakatiranje in odstranitev plakatov ter o tem pismeno obvestiti občinsko upravo najkasneje do 18. septembra 2007.
8.
Plakate, ki bodo nameščeni v nasprotju z določili teh pogojev, bo odstranila pooblaščena oseba Občine Hrpelje - Kozina na stroške organizatorja volilne kampanje.
9.
Organizatorji volilne kampanje morajo najkasneje v 15 dneh po dnevu glasovanja odstraniti vse svoje plakate s plakatnih mest. Neupoštevanje tega določila je prekršek po 33. členu Zakona o volilni in referendumski kampanji, zato bodo kršitelji (organizatorji in odgovorne osebe organizatorjev) predlagani organu za prekrške, plakate pa bo na stroške organizatorjev odstranila od Občine Hrpelje - Kozina pooblaščena oseba.
10.
Razpored postavitve plakatov na panojih se določi z žrebom. V žreb se vključijo organizatorji volilne kampanje, ki bodo na Občino Hrpelje - Kozina, Hrpelje, Reška cesta 14, 6240 Kozina, dostavili pisno zahtevo za plakatiranje v času volilne kampanje do vključno torka, 18. septembra 2007 do 15. ure. Javno žrebanje plakatnih mest bo v sredo, dne 19. septembra ob 13. uri v prostorih Občine Hrpelje - Kozina.
11.
V primeru, da ostane posamezno plakatno mesto nezasedeno, se nameni za plakatiranje za potrebe organizatorjev volilne kampanje, ki oddajo zahtevo za plakatiranje po izvedbi žrebanja. Plakatno mesto se dodeli po vrstnem redu prispele vloge. Občina zagotavlja plakatiranje na panojih samo do popolnitve plakatnih mest.
Št. 041-1/2007
Kozina, dne 20. avgusta 2007
Župan
Občine Hrpelje - Kozina
Zvonko Benčič - Midre l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti