Uradni list

Številka 74
Uradni list RS, št. 74/2007 z dne 17. 8. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 74/2007 z dne 17. 8. 2007

Kazalo

4010. Pogoji za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest za volitve predsednika republike, stran 10563.

Na podlagi 8. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji (Uradni list RS, št. 41/07) Občina Šmartno pri Litiji objavlja
P O G O J E
za pridobitev pravice do uporabe plakatnih mest za volitve predsednika republike
1. člen
Volilna kampanja se lahko prične najprej 30 dni pred dnevom glasovanja, končati pa se mora najkasneje 24 ur pred dnevom glasovanja.
2. člen
Volilno kampanjo lahko organizirajo sami kandidati, predlagatelji kandidatov, oziroma politične stranke ali drugi organizatorji volilne kampanje.
Organizator volilne kampanje je odgovoren za zakonitost volilne kampanje.
3. člen
Lepljenje in nameščanje plakatov z volilno propagandnim sporočilom je dovoljeno na brezplačnih plakatnih mestih določenih v teh pogojih.
Plakatiranje zunaj plakatnih mest, določenim s temi pogoji je dovoljeno s soglasjem lastnika, pod pogoji iz zakona.
Prelepljenje ali uničevanje plakatov drugih organizatorjev volilne kampanje je prepovedano.
V času volilnega molka je prepovedano lepiti oziroma nameščati nove plakate.
4. člen
V Občini Šmartno pri Litiji se za nameščanje plakatov z volilno propagandnimi sporočili določita naslednja brezplačna mesta:
– na avtobusnem obračališču v Šmartnem pri Litiji (Pungrt),
– na Ustju (pri transformatorju).
5. člen
Na brezplačnih plakatnih mestih lahko organizatorji volilne kampanje plakate nameščajo sami, v okviru določil teh pogojev.
V skladu z načelom enakopravnosti organizatorjev volilne kampanje, bosta brezplačna oglasna panoja razdeljena na oštevilčeno mrežo polj, lokacija plakatov za posameznega organizatorja volilne kampanje pa se določi z javnim žrebom, ki bo v četrtek 13. 9. 2007 ob 13. uri v sejni sobi Občine Šmartno pri Litiji.
Organizatorji volilne kampanje so dolžni Občini Šmartno pri Litiji najkasneje do srede 12. 9. 2007 do 17. ure (soba št. 4, na naslovu Tomazinova ulica 2, 1275 Šmartno pri Litiji) pisno sporočiti namero za sodelovanje v volilni kampanji.
6. člen
Organizator volilne kampanje sme plakatirati samo na zanj določenemu mestu.
7. člen
Upravljavec plakatne površine bo na stroške organizatorja volilne kampanje nemudoma odstranil ves propagandni material, ki ne bo nameščen v skladu s temi pogoji.
8. člen
Organizatorji volilne kampanje morajo najkasneje v 15 dneh po dnevu glasovanja odstraniti vse svoje plakate in druga volilno propagandna sporočila s plakatnih mest iz tega pogoja, sicer ga bo na njihove stroške odstranil upravljavec.
9. člen
Ti pogoji začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, objavijo se tudi na uradni spletni strani občine.
Št. 008-002/2007
Šmartno pri Litiji, dne 10. avgusta 2007
Župan
Občine Šmartno pri Litiji
Milan Izlakar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti