Uradni list

Številka 72
Uradni list RS, št. 72/2007 z dne 10. 8. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 72/2007 z dne 10. 8. 2007

Kazalo

3963. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o vračanju vlaganj upravičencev v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Zagorje ob Savi, stran 10417.

Na podlagi 6. člena Zakona o vračanju vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje – uradno prečiščeno besedilo (ZVVJTO–UPB 3) (Uradni list RS, št. 110/06), 16. člena Statuta Občine Zagorje ob Savi (Uradni list RS, št. 109/05 – UPB in 31/07), 88. člena Poslovnika Občinskega sveta Občine Zagorje ob Savi (Uradni vestnik Zasavja, št. 13/2003 – UPB in Uradni list RS, št. 62/04 in 31/07) je Občinski svet Občine Zagorje ob Savi na 4. korespondenčni seji, ki je bila sklicana dne 20. 7. 2007, sprejel
O DL O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o vračanju vlaganj upravičencev v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Zagorje ob Savi
1. člen
V Odloku o vračanju vlaganj upravičencev v javno telekomunikacijsko omrežje na območju Občine Zagorje ob Savi (Uradni vestnik Zasavja, št. 21/2002) se spremeni 5. člen tako, da se glasi:
»Sorazmerni delež vlaganj, ki pripada upravičencu, se ugotavlja na podlagi podatkov iz sklenjenih pogodb ob upoštevanju določb 4. člena zakona.
Sorazmerni deleži se ugotavljajo v razmerju med dejanskim vložkom upravičenca in vsoto vseh plačil, iz katerega se izračuna odstotek vlaganj posameznega upravičenca. Višina vračila upravičencu se določi v višini izračunanega odstotka vlaganja od višine vseh sredstev, ki jih v ta namen prejme Občina Zagorje ob Savi s strani Slovenske odškodninske družbe, d.d.
Višino sorazmernega deleža določi v skladu z zakonom in tem odlokom občinska uprava.«
2. člen
Spremeni se 6. člen tako, da se glasi:
»Dejanski končni upravičenci iz 4. člena tega odloka uveljavljajo vračilo sorazmernega deleža vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje na podlagi zahtevka oziroma vloge za vračilo. Posebni obrazec vloge za vračilo je dosegljiv na sedežih posameznih krajevnih skupnosti in sedežu Občine Zagorje ob Savi oziroma na spletni strani Občine Zagorje ob Savi.
Občinska uprava po prejemu posameznih vlog pripravi predloge pogodb o vračilu sorazmernega deleža vračanja v javno telekomunikacijsko omrežje. Podpisana pogodba je izvršilni naslov za plačilo sorazmernega deleža.
Če je vlagatelj zahtevka pravni naslednik oseb iz 4. člena tega odloka, mora občinski upravi predložiti dokaz o pravnem nasledstvu.
V primeru, da kot pravni naslednik upravičenca nastopa dvoje ali več oseb, morajo občinski upravi predložiti skupno pooblastilo, s katerim pooblaščajo enega od njih, da jih bo v postopku zastopal kot njihov skupni predstavnik. Porazdelitev sredstev med dediči ni več stvar občine.«
3. člen
Doda se nov 6.a člen, ki se glasi:
»6.a člen
Občina Zagorje ob Savi vrača deleže dejanskim upravičencem še dve leti po prejemu sredstev na svoj račun.
Po preteku dveh let od prejema sredstev se neizplačana sredstva prenesejo med prihodke proračuna, osebe iz seznama iz 4. člena odloka pa po tem datumu izgubijo pravico do prejema teh sredstev.«
4. člen
Ta odlok se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in prične veljati z dnem objave.
Št. 012-10/2002
Zagorje ob Savi, dne 20. julija 2007
Župan
Občine Zagorje ob Savi
Matjaž Švagan l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti