Uradni list

Številka 72
Uradni list RS, št. 72/2007 z dne 10. 8. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 72/2007 z dne 10. 8. 2007

Kazalo

3943. Odlok o spremembi Odloka o ustanovitvi skupne občinske uprave – medobčinskega inšpektorata in redarstva, stran 10392.

Na podlagi določil 49.a člena Zakona o lokalni samoupravi (uradno prečiščeno besedilo) /ZLS-UPB1/ (Uradni list RS, št. 100/05), drugega odstavka 45. člena Zakona o prekrških (Uradni list RS, št. 3/07), 17. in 52. člena Statuta Občine Dolenjske Toplice (Uradni list RS, št. 47/99), 15. člena Statuta Občine Mirna Peč (Uradni list RS, št. 18/99, 52/01 in 40/03) in 17. člena Statuta Občine Žužemberk (Uradni list RS, št. 34/99, 63/00 in 93/00) so Občinski svet Občine Dolenjske Toplice na 5. redni seji dne 25. aprila 2007, Občinski svet Občine Mirna Peč na 8. redni seji dne 14. junija 2007 in Občinski svet Občine Žužemberk na 6. redni seji dne 29. junija 2007 na predlog županov Občine Dolenjske Toplice, Občine Mirna Peč in Občine Žužemberk sprejeli
O D L O K
o spremembi Odloka o ustanovitvi skupne občinske uprave – medobčinskega inšpektorata in redarstva
1. člen
V 3. členu Odloka o ustanovitvi skupne občinske uprave – medobčinskega inšpektorata in redarstva (Uradni list RS, št. 65/05) se besedilo spremeni tako, da se glasi:
»Inšpektorat in redarstvo opravlja upravne naloge izvajanja inšpekcijskega nadzorstva in redarstva ter vodenja in odločanja o prekrških nad izvajanjem občinskih predpisov, drugih aktov na področjih, ki jih urejajo predpisi občin ustanoviteljic in nad izvajanjem državnih predpisov, katerih nadzorstvo je preneseno na lokalno samoupravo skupnost.
S tem odlokom se kot prekrškovni organ za območje občin ustanoviteljic določi Medobčinski inšpektorat in redarstvo Občin Dolenjske Toplice, Mirna Peč in Žužemberk, ki se pooblasti za vodenje in odločanje o prekrških za kršitve na področju občinskih predpisov, drugih aktov na področjih, ki jih urejajo predpisi občin ustanoviteljic in državnih predpisov, katerih nadzorstvo je preneseno na lokalno samoupravo skupnost.
Postopek v prekrškovnem organu vodi in v njem odloča pooblaščena uradna oseba organa, ki mora za vodenje in odločanje v postopku o prekršku izpolnjevati vse pogoje, določene v zakonu o prekršku in ostalih podzakonskih aktih.«.
2. člen
V 4. členu se besedilo spremeni tako, da se glasi:
»Pri izvrševanju upravnih nalog in postopkov o prekršku nastopa inšpektorat in redarstvo kot organ tiste občine ustanoviteljice, katere krajevno pristojnost zadeva spada.
Upravni akti, ki jih izdajajo pooblaščene osebe, imajo v glavi naziv: Medobčinski inšpektorat in redarstvo Občin Dolenjske Toplice, Mirna Peč in Žužemberk, izdajajo pa se v imenu krajevno pristojne občine ustanoviteljice.
Zaposleni v organu se morajo pri izvrševanju upravnih nalog in postopkov o prekršku ravnati po usmeritvah in navodilih predstojnika organa.«.
3. člen
V 5. členu se besedilo spremeni tako, da se glasi:
»Organ skupne občinske uprave vodi predstojnik skupne občinske uprave (v nadaljevanju: vodja inšpektorata), ki ga z večino imenujejo in razrešujejo župani občin ustanoviteljic.
Vodja inšpektorata se mora ravnati po usmeritvah župana in nalogah tajnika oziroma direktorja občine ustanoviteljice, katere krajevno pristojnost zadeva spada, glede splošnih vprašanj organiziranja in delovanja organa pa po skupnih usmeritvah vseh županov občin ustanoviteljic.
Občina, v kateri je sedež organa, ima za javne uslužbence skupne občinske uprave, status delodajalca.«.
4. člen
V 6. členu se besedilo spremeni tako, da se glasi:
»Vodja inšpektorata vodi in predstavlja inšpektorat in redarstvo, organizira in koordinira delo v organu, skrbi za izdelavo – realizacijo programa dela ter v okviru svojih pooblastil opravlja vse druge organizacijske naloge, ki so potrebne za redno, pravočasno, strokovno in učinkovito delo. Vodja inšpektorata tudi nudi strokovno in pravno pomoč zaposlenim na inšpektoratu in redarstvu.
Vodja inšpektorata odloča o pravnih poslih do višine 10% vseh predvidenih sredstev finančnega načrta organa za tekoče leto samostojno in brez soglasja županov občin ustanoviteljic. Za pravne posle, ki presegajo navedeno višino, pa mora pridobiti pisno soglasje vseh županov občin ustanoviteljic.
Pravne posle iz zgornjega odstavka organ samostojno izvede oziroma pripravi v skladu z internimi navodili in predpisi, ki urejajo področje javnega naročanja, v imenu organa pa pravne posle sklene Občina Dolenjske Toplice. Podpisnik pravnih poslov je župan občine ustanoviteljice, kjer ima organ sedež. Finančne obveznosti, ki izvirajo iz pravnih poslov, se delijo po ključu iz 9. člena tega odloka.«.
5. člen
V 8. členu se besedilo spremeni tako, da se glasi:
»O odvzemu pooblastila za vodenje že začetega postopka zaposlenemu v inšpektoratu in redarstvu odloča vodja inšpektorata na podlagi pisne zahteve občine ustanoviteljice, v katere krajevno pristojnost zadeva spada. V primeru odvzema pooblastila vodi postopek vodja inšpektorata ali od njega pooblaščena oseba.«.
6. člen
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 032-760/2007
Dolenjske Toplice, dne 25. aprila 2007
Župan
Občine Dolenjske Toplice
Franc Vovk l.r.
Št. 032-08/2007-9
Mirna Peč, dne 14. junija 2007
Župan
Občine Mirna Peč
Zvone Lah l.r.
Št. 032–1559/2007–101
Žužemberk, dne 29. junija 2007
Župan
Občine Žužemberk
Franc Škufca l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti