Uradni list

Številka 61
Uradni list RS, št. 61/2007 z dne 10. 7. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 61/2007 z dne 10. 7. 2007

Kazalo

3312. Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega in vzgojno-varstvenega zavoda Osnovna šola Cerkno, stran 8576.

Na podlagi 41. člena Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (Uradni list RS, št. 16/07 – UPB) in 25. člena Statuta Občine Cerkno (Uradni list RS, št. 48/95) je Občinski svet Občine Cerkno na 6. redni seji dne 28. 6. 2007 sprejel
O D L O K
o spremembah in dopolnitvah Odloka o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega in vzgojno-varstvenega zavoda Osnovna šola Cerkno
1. člen
V Odloku o ustanovitvi javnega vzgojno-izobraževalnega in vzgojno-varstvenega zavoda Osnovna šola Cerkno (Uradni list RS, št. 17/97, 81/97 in 41/99) se spremenita drugi in tretji odstavek 15. člena tako, da se glasita:
»Svet zavoda šteje devet članov, ki jih sestavljajo:
– trije predstavniki ustanovitelja,
– trije predstavniki delavcev zavoda,
– trije predstavniki staršev.
Predstavnike delavcev se voli izmed delavcev matične šole v Cerknem enega člana, iz vrtca enega člana in iz obeh podružničnih šol enega člana.«.
2. člen
V 16. členu odloka se spremeni 7. alinea, tako da se glasi:
»- obravnava zadeve, ki mu jih predloži vzgojiteljski ali učiteljski zbor, šolska inšpekcija, reprezentativni sindikat zaposlenih, svet staršev in skupnost učencev,«.
3. člen
Spremeni se 23. člen odloka, tako da se glasi:
»Za ravnatelja je lahko imenovan, kdor ima najmanj visokošolsko izobrazbo, izpolnjuje pogoje za učitelja ali za svetovalnega delavca v zavodu, ima najmanj pet let delovnih izkušenj v vzgoji in izobraževanju ter ima naziv svetnik ali svetovalec oziroma najmanj pet let naziv mentor in opravljen ravnateljski izpit.
Ne glede na določbo prejšnjega odstavka tega člena je za ravnatelja lahko imenovan tudi kandidat, ki nima ravnateljskega izpita, mora pa si ga pridobiti najkasneje v enem letu po začetku mandata. Če ravnatelj ravnateljskega izpita ne opravi v navedenem roku, mu preneha mandat po zakonu.
Ravnatelja imenuje svet zavoda. Svet si mora pred odločitvijo o izbiri kandidata za ravnatelja o vseh kandidatih, ki izpolnjujejo pogoje, pridobiti mnenje vzgojiteljskega in učiteljskega zbora, obrazloženo mnenje občine in obrazloženo mnenje sveta staršev.
Vzgojiteljski in učiteljski zbor o mnenju za imenovanje ravnatelja glasuje tajno.
Če vzgojiteljski in učiteljski zbor, občina in svet staršev ne dajo mnenja v 20 dneh od dneva, ko so bili zanj zaprošeni, lahko svet o izbiri odloči brez tega mnenja.
Ko svet izmed prijavljenih kandidatov izbere kandidata za ravnatelja, si mora pridobiti mnenje ministra. Če minister ne da mnenja v 30 dneh od dneva, ko je bil zanj zaprošen, lahko svet odloči brez tega mnenja.
Mandat ravnatelja traja pet let.«.
4. člen
Doda se nov 23.a člen, ki se glasi:
»23.a člen
Ravnatelja razrešuje svet zavoda. Razloge za predčasno razrešitev in postopek razrešitve določa zakon.«
5. člen
V 24. členu se doda nov tretji odstavek, ki se glasi:
»Ista oseba lahko opravlja funkcijo vršilca dolžnosti ravnatelja največ dvakrat.«.
6. člen
V 25. členu odloka se tretji odstavek spremeni tako, da se glasi:
»Pomočnika ravnatelja imenuje in razrešuje ravnatelj.«
Četrti odstavek se črta. Dosedanji peti odstavek postane četrti odstavek.
7. člen
V 28. členu odloka se v drugem odstavku v peti alinei črta besedilo »in pomočnika ravnatelja«.
8. člen
V četrtem odstavku 32. člena odloka se za tretjo alineo doda nova četrta alinea, ki se glasi:
»– daje mnenje o kandidatih, ki izpolnjujejo pogoje za ravnatelja,«.
9. člen
Določba 1. člena tega odloka se začne uporabljati z iztekom mandata sveta zavoda. Do izteka mandata svet zavoda deluje v obstoječi sestavi.
10. člen
Ta odlok začne veljati osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 011-0002/2007-3
Cerkno, dne 28. junija 2007
Župan
Občine Cerkno
Jurij Kavčič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti