Uradni list

Številka 57
Uradni list RS, št. 57/2007 z dne 29. 6. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 57/2007 z dne 29. 6. 2007

Kazalo

3050. Sklep o kriterijih in merilih za dodelitev finančnih sredstev za raziskovalno in preventivno dejavnost, stran 7812.

Na podlagi četrtega odstavka 266. člena Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (Uradni list RS, št. 109/06 - uradno prečiščeno besedilo) in 75. člena Statuta Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (Uradni list RS, št. 114/06) je Svet Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije na seji dne 31. 5. 2007 sprejel
S K L E P
o kriterijih in merilih za dodelitev finančnih sredstev za raziskovalno in preventivno dejavnost
I.
Ta Sklep določa upravičence, namen financiranja, postopek za pridobitev sredstev ter nadzor nad dodeljenimi sredstvi, ki jih Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (v nadaljnjem besedilu: Zavod) namenja za raziskovalno in preventivno dejavnost, inovativne pristope ter aktivnosti in dejavnosti, ki so povezane s področjem pokojninskega in invalidskega zavarovanja za območje celotne Republike Slovenije.
II.
Do sredstev za raziskovalno in preventivno dejavnost so upravičeni društva, zavodi, skladi, gospodarske družbe, posamezni samostojni izvajalci in druge organizacije, ki opravljajo dejavnost na območju Republike Slovenije.
Razpoložljiva sredstva so opredeljena v vsakoletnem finančnem načrtu Zavoda v postavkah za preventivno in raziskovalno dejavnost.
III.
Sredstva se dodelijo na podlagi vloge, ki se naslovi na Svet Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije, Kolodvorska 15, 1518 Ljubljana.
Vloga mora vsebovati:
1. osnovne podatke o vlagatelju (izpis iz sodnega in poslovnega registra, registra samostojnih podjetnikov, davčna številka, številka transakcijskega računa, ime odgovorne osebe);
2. akcijski načrt (konkretna opredelitev projekta, dejavnosti oziroma programa in rokov za izvedbo);
3. prikaz vseh predvidenih stroškov ter višine soudeležbe Zavoda.
IV.
Merila za dodelitev sredstev:
1. širši javni interes oziroma interes Zavoda,
2. pri aktivnostih, programih in dejavnostih preventivnega značaja možnost vključitve čim širše populacije prebivalstva,
3. zagotovljene materialne, prostorske, kadrovske in organizacijske možnosti za uresničitev načrtovanih aktivnosti,
4. kvaliteta prijavljenega programa in načrtovanih dejavnosti,
5. dosedanje izkušnje.
Zgoraj navedena merila morajo biti izpolnjena kumulativno.
V.
Na predlog generalnega direktorja odloča o dodelitvi sredstev Svet Zavoda dvakrat letno s sklepom na seji predvidoma v mesecu maju in v mesecu novembru.
O odločitvi Sveta Zavoda obvesti Zavod vlagatelja v roku 15 dni.
Odločitev Sveta Zavoda je dokončna.
VI.
Zavod opravlja finančni nadzor nad racionalno, namensko in učinkovito porabo sredstev.
Finančni nadzor se opravlja na podlagi poročila o izvedenem projektu ter o porabljenih sredstvih, ki ga mora prejemnik sredstev predložiti v roku, ki je določen v sklepu o dodelitvi sredstev.
VII.
Ta sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 03000-17/2007
Ljubljana, dne 31. maja 2007
EVA 2007-2611-0089
Svet Zavoda za pokojninsko in
invalidsko zavarovanje Slovenije
Ivan Sisinger l.r.
Predsednik

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti