Uradni list

Številka 57
Uradni list RS, št. 57/2007 z dne 29. 6. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 57/2007 z dne 29. 6. 2007

Kazalo

3044. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o načinu in postopku preverjanja in potrjevanja nacionalnih poklicnih kvalifikacij, stran 7799.

Na podlagi 22. člena v povezavi z 10. in 18. členom Zakona o nacionalnih poklicnih kvalifikacijah (Uradni list RS, št. 1/07 - uradno prečiščeno besedilo) izdaja ministrica za delo, družino in socialne zadeve
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o načinu in postopku preverjanja in potrjevanja nacionalnih poklicnih kvalifikacij
1. člen
V Pravilniku o načinu in postopku preverjanja in potrjevanja nacionalnih poklicnih kvalifikacij (Uradni list RS, št. 13/01, 97/03, 108/04 in 117/05) se prvi odstavek 1. člena spremeni tako, da se glasi:
»S tem pravilnikom se ureja način in postopek preverjanja in potrjevanja nacionalnih poklicnih kvalifikacij, ki se dokažejo:
- z neposrednim preverjanjem strokovnih znanj, spretnosti in sposobnosti, določenih s katalogom (v nadaljnjem besedilu: preverjanje),
- na podlagi listin, pridobljenih po izobraževalnih programih, ali na drug način (v nadaljnjem besedilu: potrjevanje).«.
2. člen
V 2. členu se besedilo »pri ministrstvu, pristojnemu za delo (v nadaljnjem besedilu: ministrstvo)« nadomesti z besedilom »pri Državnem izpitnem centru«.
3. člen
2.a člen se črta.
4. člen
V 3. členu se na koncu drugega odstavka pika nadomesti z vejico ter doda besedilo »katere strukturo predpiše Center RS za poklicno izobraževanje in je objavljena na spletnih straneh Nacionalnega informacijskega središča.«.
Za drugim odstavkom se doda nov tretji odstavek, ki se glasi:
»Delo svetovalcev nadzira Državni izpitni center. Če pooblaščeni predstavnik Državnega izpitnega centra pri nadzoru svetovalca ugotovi nepravilnosti v postopku svetovanja, o tem obvesti inšpektorat, pristojen za nacionalne poklicne kvalifikacije.«.
5. člen
Prvi odstavek 7. člena se spremeni tako, da se glasi:
»Izvajalec mora najkasneje v 15 dneh od prejema vloge za pridobitev certifikata oziroma od poteka roka za prijavo zaprositi Državni izpitni center za imenovanje komisije. Imenovani komisiji izvajalec posreduje vso dokumentacijo. V primeru, da je vloga nepopolna, mora izvajalec predhodno pozvati kandidata, da jo dopolni.«.
Peti odstavek se spremeni tako, da se glasi:
»O ugotovitvah komisije se piše zapisnik na predpisanih obrazcih glede na način preverjanja, ki so priloga tega pravilnika.«.
6. člen
V Metodologiji oblikovanja cene za pridobitev certifikata o nacionalni poklicni kvalifikaciji, ki je sestavni del tega pravilnika, se v drugem odstavku tretji stavek spremeni tako, da se glasi:
»Prevozni stroški za plačilo komisije za preverjanje in potrjevanje niso vključeni v stroškovno ceno preverjanje in potrjevanje za posamezno nacionalno poklicno kvalifikacijo.«.
V zadnji rubriki tabele »Skupaj število enot za potrjevanje na podlagi listin in neposredno preverjanje« se število »34,5« nadomesti s številom »31,5«.
7. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 01701-84/2005/7
Ljubljana, dne 14. junija 2007
EVA 2007-2611-0049
Marjeta Cotman l.r.
Ministrica
za delo, družino in socialne zadeve

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti