Uradni list

Številka 53
Uradni list RS, št. 53/2007 z dne 15. 6. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 53/2007 z dne 15. 6. 2007

Kazalo

2874. Sklep o začetku priprave sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za plansko celoto 16 Trnovec - Topol, stran 7344.

Na podlagi 46. člena Zakona o prostorskem načrtovanju – ZPNačrt (Uradni list RS, št. 33/07) in 101. člena Statuta Občine Medvode (Uradni list RS, št. 29/06 – uradno prečiščeno besedilo) je župan Občine Medvode sprejel
S K L E P
o začetku priprave sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za plansko celoto 16 Trnovec - Topol
1. člen
(ocena stanja in razlogi za spremembo in dopolnitev občinskega prostorskega akta)
V dolini Ločnice je ob gostinsko prenočitvenem objektu, ki je v gradnji, predvideno smučišče na pobočju Farjevca ter utrjene parkirne površine ob lokalni cesti. V fazi izdelave projektne dokumentacije za predvidene ureditve se je ugotovilo, da določila veljavnega PUP ne omogočajo optimalnih in funkcionalno ustreznih ureditev na razgibanem terenu z vrsto omejitev. S spremembo določil veljavnega prostorskega akta bo možno predvidene ureditve ustrezno umestiti v prostor.
2. člen
(območje sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega akta)
Območje sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev (v nadaljevanju PUP) obsega naslednja ureditvena območja:
– S 16/5 Ločnica,
– SK 16/1 Ločnica,
– MP 16/5-1 Ločnica,
– ZS 16/1 Ločnica.
3. člen
(predmet in izhodišča sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega akta)
Spremembe in dopolnitve PUP se nanašajo na ureditev smučišča na pobočju Farjevca, ureditev spodnje postaje vlečnice na levem bregu Ločnice, ki se premosti z mostom, ureditev parkirnih površin za potrebe smučišča, ureditev zajema vode za zasneževanje.
4. člen
(način pridobitve strokovnih rešitev)
Strokovna rešitev za izdelavo sprememb in dopolnitev PUP je Smučišče Farjevec, Programska in urbanistična rešitev, PRO NEP Inženiring d.o.o., januar 2007.
5. člen
(roki za pripravo sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega akta)
(1) Potek priprave sprememb in dopolnitev PUP bo potekal po skrajšanem postopku.
(2) Po sprejemu sklepa o začetku postopka za pripravo sprememb in dopolnitev PUP, pripravi izdelovalec osnutek sprememb in dopolnitev PUP, ki ga Občina Medvode posreduje na Ministrstvo za okolje in prostor, le ta pa ga posreduje pristojnim nosilcem urejanja prostora, da podajo smernice. Če Ministrstvo za okolje in prostor odloči, da je potrebno izvesti presojo vplivov na okolje, Občina Medvode pridobi okoljsko poročilo.
(3) Na podlagi smernic izdelovalec pripravi dopolnjen osnutek sprememb in dopolnitev PUP, ki se po sprejemu sklepa javno razgrne za 15 dni. V času javne razgrnitve se izvede javna obravnava dopolnjenega osnutka PUP in okoljskega poročila.
(4) Izdelovalec pripravi predlog sprememb in dopolnitev PUP na podlagi stališč župana do pripomb. Občina Medvode pošlje predlog Ministrstvu za okolje in prostor, le ta pa ga posreduje pristojnim nosilcem urejanja prostora in jih pozove da podajo mnenja.
(5) Po pridobitvi sklepa ministrstva, se predlog posreduje Občinskemu svetu Občine Medvode v sprejem.
6. člen
(nosilci urejanja prostora, ki podajo smernice in mnenja)
(1) Nosilci urejanja prostora, ki dajejo smernice in mnenja so:
– Ministrstvo za okolje in prostor, Dunajska 48, 1000 Ljubljana
– Ministrstvo za okolje in prostor, Agencija RS za okolje, Urad za upravljanje z vodami, Einspielerjeva 6, 1000 Ljubljana
– Ministrstvo za okolje in prostor, Agencija RS za okolje, Urad za okolje, Vojkova cesta 1b, 1000 Ljubljana
– Zavod RS za varstvo narave, Območna enota Ljubljana, Kersnikova 3, 1000 Ljubljana
– Zavod za gozdove Slovenije, Območna enota Ljubljana, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana
– Ministrstvo za obrambo, Uprava za zaščito in reševanje, Vojkova 61, 1000 Ljubljana
– Komunala Kranj JP d.o.o., Ulica Mirka Vadnova 1, 4000 Kranj
– JP Vodovod-Kanalizacija d.o.o., Vodovodna cesta 90, 1000 Ljubljana
– Elektro Gorenjska d.d., Ulica Mirka Vadnova 3a, 4000 Kranj
– Telekom Slovenije, RE TK omrežja zahod, Stegne 19, 1547 Ljubljana
– Snaga d.o.o., Povšetova ulica 6, 1000 Ljubljana
– Občina Medvode, Cesta komandanta Staneta 12, 1215 Medvode.
(2) Kolikor se v postopku priprave ugotovi, da je potrebno pridobiti smernice in mnenja tudi drugih nosilcev urejanja prostora, ki niso navedeni, se le-te pridobi v postopku.
(3) Pripravljavec, Občina Medvode, pošlje osnutek PUP na MOP, le ta pa ga posreduje nosilcem urejanja prostora in jih pozove, da v roku 15 dni podajo smernice za načrtovanje sprememb predvidenih prostorskih ureditev. Če nosilci urejanja prostora v 15 dneh od prejema vloge ne dajo smernic se šteje, v skladu z 58. členom Zakona o prostorskem načrtovanju, da smernic nimajo, pri čemer pa mora izdelovalec upoštevati vse zahteve, ki jih za načrtovanje prostorske ureditve določajo veljavni predpisi.
(4) V primeru, da Ministrstvo za okolje in prostor sporoči občini, da je potrebno izvesti celovito presojo vplivov na okolje, bo pobudnik izdelave PUP le-to zagotovil.
(5) V primeru, če nosilci urejanja prostora v 15 dneh po prejemu poziva ne podajo mnenja, se šteje, da s predlagano prostorsko ureditvijo soglašajo.
7. člen
(obveznosti v zvezi s sprejemom in financiranjem)
(1) Pripravljavec sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev je Občina Medvode, Oddelek za okolje in prostor.
(2) Izdelovalec sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev je URBI d.o.o. Oblikovanje prostora, Trnovski pristan 2, Ljubljana.
(3) Sredstva za izdelavo sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev zagotovi investitor, lastnik zemljišča območja sprememb in dopolnitev PUP, Andrej Trampuš, Sora 51, Medvode.
8. člen
(začetek veljavnosti sklepa)
Ta sklep začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 350-9/07
Medvode, dne 5. junija 2007
Župan
Občine Medvode
Stanislav Žagar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti