Uradni list

Številka 53
Uradni list RS, št. 53/2007 z dne 15. 6. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 53/2007 z dne 15. 6. 2007

Kazalo

2873. Sklep o začetku priprave sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za planski celoti 12 Zbilje in 15 Golo Brdo - Žlebe, stran 7343.

Na podlagi 46. člena Zakona o prostorskem načrtovanju – ZPNačrt (Uradni list RS, št. 33/07) in 101. člena Statuta Občine Medvode (Uradni list RS, št. 29/06 – uradno prečiščeno besedilo) je župan Občine Medvode sprejel
S K L E P
o začetku priprave sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za planski celoti 12 Zbilje in 15 Golo Brdo - Žlebe
1. člen
(ocena stanja in razlogi za spremembo in dopolnitev občinskega prostorskega akta)
Veljavni občinski odlok o prostorskih ureditvenih pogojih za plansko celoto 9 Medvode v splošnih določbah, ki veljajo za vse planske celote določa velikost gradbene parcele min. 500 m2 in 30% pozidanost gradbene parcele v morfoloških enotah z oznako 2A.
V naselju Ladja že obratuje avtoservis. Investitor načrtuje novo investicijo, za kar je že pridobil gradbeno dovoljenje. Zaradi novih poslovnih danosti, se je odločil za spremembo in delno povečanje investicije, vendar se je ugotovilo, da bodoči poseg ne izpolnjuje pogojev o pozidanosti in velikosti gradbene parcele, ki sta določena v splošnih določilih prostorskih ureditvenih pogojih.
V naselju Golo Brdo je že zgrajen stanovanjski objekt, katerega želi investitor legalizirati, vendar se je izkazalo, da legalizacija ni možna, saj zemljišče, na katerm stoji nelegalno zgrajeni stanovanjski objekt, ne izpolnjuje pogojev o pozidanosti in velikosti gradbene parcele, ki sta določena v splošnih določilih prostorskih ureditvenih pogojih.
S spremembama posebnih določil veljavnega prostorskega akta bo možno speljati načrtovano investicijo in legalizirati že zgrajeni stanovanjski objekt.
2. člen
(območje sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega akta)
Spremembe in dopolnitve prostorskih ureditvenih pogojev se nanašajo na naslednji morfološki enoti:
– planska celota 12 Zbilje - območje urejanja S 12/8 Ladja, morfološka enota 2A/1
– planska celota 15 Golo Brdo - Žlebe, območje urejanja S 15/1 Golo Brdo, morfološka enota 2A/1.
3. člen
(predmet in izhodišča sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega akta)
Spremembe in dopolnitve posebnih določb prostorskih ureditvenih pogojev za planski celoti 12 Zbilje in 15 Golo Brdo - Žlebe se nanašajo na pogoj glede velikosti in pozidanosti gradbene parcele. Osnovna in podrobnejša namenska raba se ne spreminja.
4. člen
(roki za pripravo sprememb in dopolnitev občinskega prostorskega akta)
Potek priprave sprememb in dopolnitev PUP 12 in PUP 15 bo potekal po skrajšanem postopku.
Po sprejemu sklepa o začetku postopka za pripravo sprememb in dopolnitev PUP za planski celoti 12 Zbilje in 15 Golo Brdo - Žlebe, občina pripravi osnutek sprememb in dopolnitev odlokov in ju posreduje na MOP.
Osnutka odlokov se po sprejemu sklepa o javni razgrnitvi javno razgrneta za 15 dni. V času javne razgrnitve se izvede javna obravnava osnutkov PUP.
Na podlagi stališč župana do pripomb, se pripravi predlog sprememb in dopolnitev odlokov o PUP in se posreduje v sprejem Občinskemu svetu Občine Medvode.
5. člen
(nosilci urejanja prostora, ki podajo smernice in mnenja)
Za predlagani spremembi in dopolnitvi PUP ni potrebno zaprošati za smernice in mnenja pristojnih nosilcev urejanja prostora.
Kolikor se v postopku priprave ugotovi, da je vseeno potrebno pridobiti smernice in mnenja od nosilcev urejanja prostora, se le-te pridobi v postopku.
6. člen
(obveznosti v zvezi s sprejemom in financiranjem)
Občina Medvode pripravi in krije stroške v zvezi s pripravo sprememb in dopolnitev prostorskih ureditvenih pogojev za planski celoti 12 Zbilje in 15 Golo Brdo - Žlebe, spremembe in dopolnitev pa sprejme Občinski svet Občine Medvode.
7. člen
(začetek veljavnosti sklepa)
Ta sklep začne veljati z dnem objave v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 350-10/07
Medvode, dne 5. junija 2007
Župan
Občine Medvode
Stanislav Žagar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti