Uradni list

Številka 45
Uradni list RS, št. 45/2007 z dne 25. 5. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 45/2007 z dne 25. 5. 2007

Kazalo

2490. Odredba o določitvi in o načinu pobiranja nadomestila za obremenitev krajinskega parka Zgornja Idrijca, stran 6335.

Na podlagi 4. člena Odloka o razglasitvi krajinskega parka Zgornja Idrijca (Uradni list RS, št. 11/93, 37/95) ter na podlagi 23. člena Statuta Občine Idrija (Uradni list RS, št. 1/01, 33/01, 135/04, 52/06) je Občinski svet Občine Idrija na 5. redni seji dne 17. 5. 2007 sprejel
O D R E D B O
o določitvi in o načinu pobiranja nadomestila za obremenitev krajinskega parka Zgornja Idrijca
1. člen
S to odredbo se določa obveznost plačevanja nadomestila za obremenitev krajinskega parka Zgornja Idrijca (v nadaljevanju: krajinski park), način določanja in način plačevanja nadomestila za obremenitev krajinskega parka ter upravičence do oprostitve plačevanja nadomestila za obremenitev krajinskega parka.
2. člen
Na območju krajinskega parka se plačuje nadomestilo za obremenitev krajinskega parka. Zavezanci za plačilo nadomestila za obremenitev krajinskega parka so vozniki motornih vozil. Nadomestilo za obremenitev krajinskega parka se pobira ob vstopu v krajinski park v času, ki je določen s to odredbo.
3. člen
Nadomestilo za obremenitev krajinskega parka se pobira na vhodih v krajinski park v poletnem času od 1. junija do 31. avgusta ob sobotah, nedeljah in državnih praznikih od 7. do 19. ure.
4. člen
Višino nadomestila za obremenitev krajinskega parka določi s sklepom za vsako sezono župan Občine Idrija.
5. člen
Nadomestila za obremenitev krajinskega parka ne plačujejo:
– domačini s stalnim prebivališčem na območju krajinskega parka,
– gozdarji, delavci zavoda za gozdove, delavci zavoda za varstvo narave, delavci zavoda za varstvo kulturne dediščine, novinarji in drugi delavci pri izvajanju svojih nalog, če se izkažejo s službeno izkaznico,
– lovci in ribiči pri izvajanju svojih nalog ter ribiči z ribolovno dovolilnico z datumom na dan vstopa v krajinski park,
– intervencijska vozila,
– upravljalci objektov v okviru dejavnosti krajinskega parka.
6. člen
Lastniki počitniških objektov na območju krajinskega parka so upravičeni do oprostitve v višini 50% nadomestila za obremenitev krajinskega parka.
Za občane Občine Idrija se določi enkratno letno nadomestilo za obremenitev krajinskega parka v primerni višini.
7. člen
Sredstva, pridobljena po tej odredbi, se namensko porabijo za izgradnjo in vzdrževanje infrastrukture na območju krajinskega parka ter za delovnje posameznih dejavnosti v okviru krajinskega parka.
8. člen
Z globo 41 evrov se kaznuje za prekršek pravna oseba ali samostojni podjetnik, ki ne plača nadomestila za obremenitev krajinskega parka.
Z globo 20 evrov se kaznuje za prekršek fizična oseba ali odgovorna oseba pravne osebe, ki ne plača nadomestila za obremenitev krajinskega parka.
9. člen
Nadzor nad izvajanjem določil te odredbe izvajajo občinski redarji oziroma pooblaščeni delavci občinske uprave Občine Idrija.
10. člen
Z dnem začetka veljavnosti te odredbe prenehajo veljati Odredba o določitvi in o načinu pobiranja nadomestila za obremenitev krajinskega parka Zgornja Idrijca (sprejeta na seji Občinskega sveta Občine Idrija dne 21. 6. 1995), Odredba o spremembi in dopolnitvi odredbe o določitvi in o načinu pobiranja nadomestila za obremenitev krajinskega parka Zgornja Idrijca (sprejeta na seji Občinskega sveta Občine Idrija dne 30. 6. 1995) in Odredba o spremembi in dopolnitvi odredbe o določitvi in o načinu pobiranja nadomestila za obremenitev krajinskega parka Zgornja Idrijca (Uradni list RS, št. 54/03).
11. člen
Ta odredba začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 35301-0001/02
Idrija, dne 17. maja 2007
Župan
Občine Idrija
Bojan Sever l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti