Uradni list

Številka 45
Uradni list RS, št. 45/2007 z dne 25. 5. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 45/2007 z dne 25. 5. 2007

Kazalo

2484. Pravilnik o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev in članov delovnih teles občinskega sveta in članov drugih občinskih organov, stran 6327.

Na podlagi 100.b člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 100/05-UPB1), določil Zakona o sistemu plač v javnem sektorju (Uradni list RS, št. 110/06 – UPB6) in 8. in 9. člena Odloka o plačah funkcionarjev (Uradni list RS, št. 14/06) in 16. člena Statuta Občine Brezovica (Uradni list RS, št. 73/06) je Občinski svet Občine Brezovica na svoji 5. redni seji dne 10. 5. 2007 sprejel
P R A V I L N I K
o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev in članov delovnih teles občinskega sveta in članov drugih občinskih organov
1. člen
Ta pravilnik določa plače oziroma plačilo za opravljanje funkcije župana, podžupane ter člane Občinskega sveta Občine Brezovica, kakor tudi nagrade in sejnine predsednika in člane nadzornega odbora ter sejnine za predsednike in člane odborov in komisij oziroma drugih delovnih teles, ki jih imenujeta Občinski svet Občine Brezovica ali župan.
2. člen
Za ureditev plač in delovnih razmerij občinskih funkcionarjev se poleg določb tega pravilnika smiselno uporabljajo tudi določbe predpisov, ki urejajo plače občinskih funkcionarjev in sistem plač v javnem sektorju, kolikor Zakon o lokalni samoupravi ne določa drugače.
Za opravljanje občinskih funkcij imajo občinski funkcionarji pravico do plače, če funkcijo opravljajo poklicno oziroma do plačila za opravljanje funkcije, če funkcijo opravljajo nepoklicno.
Članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta in članom nadzornega odbora pripadajo nagrade oziroma sejnine za njihovo delo in se določijo v skladu z določbami tega pravilnika.
3. člen
Določbe tega pravilnika, ki se nanašajo na člane komisij in odborov občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, se smiselno uporabljajo tudi za izplačilo sejnin članom štaba za civilno zaščito in članom drugih komisij, odborov, svetov, ki jih ustanovi ali imenuje občinski svet ali župan.
Kolikor je član organa iz prvega odstavka tega člena delavec občinske uprave, mu sejnina ne pripada.
4. člen
Občinski funkcionarji so: župan, podžupan in člani občinskega sveta.
Člani občinskega sveta opravljajo svojo funkcijo nepoklicno.
Župan se lahko odloči, da bo svojo funkcijo opravljal poklicno.
Podžupan opravlja svojo funkcijo nepoklicno. Podžupan lahko poklicno opravlja funkcijo, če se v soglasju z županom tako odloči, odločitev pa potrdi občinski svet.
5. člen
Za opravljanje funkcije župana Občine Brezovica, ki sodi v V. skupino občin (od 5001 do 15.000 prebivalcev), je s predpisom, ki določa plače funkcionarjev določen 51. plačni razred. Županu pripada dodatek za delovno dobo v skladu z zakonom.
Če župan opravlja funkcijo nepoklicno, mu pripada plačilo za opravljanje funkcije v višini 50% plače, ki bi jo dobil, če bi funkcijo opravljal poklicno, vendar brez dodatka za delovno dobo.
6. člen
Plačni razred podžupana, v skladu s predpisom, ki določa plače funkcionarjev, določi župan, pri čemer upošteva obseg podžupanovih pooblastil. Za opravljanja funkcije podžupana, je določen plačni razred v razponu od 36 do 43.
Če podžupan opravlja funkcijo nepoklicno, mu pripada 50% plače, ki bi jo dobil, če bi funkcijo opravljal poklicno. Dodatek za delovno dobo pripada le podžupanu, ki opravlja funkcijo poklicno.
7. člen
Plačilo za opravljanje funkcije člana občinskega sveta je sejnina za udeležbo na seji občinskega sveta oziroma seji delovnega telesa občinskega sveta.
Letni znesek sejnin vključno s sejninami za seje delovnih teles občinskega sveta, ki se izplača posameznemu članu občinskega sveta ne sme presegati 15% letne plače župana.
V okviru določil prejšnjih dveh odstavkov se članu občinskega sveta določi plačilo za posamezni mesec glede na delo, ki so ga opravili, in sicer za:
– dodatek za vodenje seje občinskega               75 € neto,
sveta, če sejo vodi zaradi odsotnosti
župana in podžupana v višini
– udeležbo na redni seji občinskega               150 € neto,
sveta v višini
– udeležba na izredni seji občinskega             110 € neto,
sveta v višini
– predsedovaje seji delovnega telesa               50 € neto,
občinskega sveta v višini
– udeležbo na seji delovnega telesa                40 € neto.
katerega član je v višini
8. člen
Odločbo o plači občinskemu funkcionarju izda komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja občinskega sveta. Izplačilo se opravi na podlagi evidence o opravljenem delu članov občinskega sveta, ki jo vodi občinska uprava.
9. člen
Članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta za opravljanje dela v komisiji ali odboru občinskega sveta pripada sejnina.
Sejnina za posamezno sejo znaša 40 € neto in se določi z odločbo, ki jo izda komisija iz 8. člena tega pravilnika.
Nagrada iz prejšnjega odstavka tega člena se izplača za posamezno udeležbo na seji. Izplačilo se opravi na podlagi evidence o opravljenem delu članov delovnih teles, ki jo vodi občinska uprava.
10. člen
Predsednik in člani nadzornega odbora imajo pravico do nagrade oziroma sejnine, ki se oblikuje glede na opravljeno delo in sicer:
– za vodenje seje v višini                        150 € neto,
– udeležba na seji                                 60 € neto,
– izvedba nadzora po programu dela ali            150 € neto.
sklepu nadzornega odbora v višini
Izplačila predsedniku in članom nadzornega odbora se izplačujejo na podlagi evidence opravljenega dela oziroma izdelanega poročila o nadzoru, ki jo vodi občinska uprava.
11. člen
Sejnina vključuje tudi stroške prihoda na sejo. Sejnina se izplačuje za redne in izredne seje. V primeru prekinjene seje se za nadaljevanje seje izplača 50% sejnine. Za korespondenčno sejo se sejnine ne izplačuje.
12. člen
Občinski funkcionarji imajo pravico do povračil, nadomestil in drugih prejemkov v skladu s predpisi, ki urejajo te pravice.
Občinski funkcionar ima pravico do povračila stroškov prevoza na službeni poti, ki nastanejo pri opravljanju funkcije ali v zvezi z njo. Pravico do povračila potnih stroškov lahko občinski funkcionar uveljavlja, če gre za službeno potovanje izven območja Občine Brezovica.
Stroški prevoza se povrnejo v skladu s predpisi, ki urejajo to področje.
Občinski funkcionar ima pravico do dnevnice za službeno potovanje v skladu s predpisi.
Občinski funkcionar ima pravico do povračila stroškov prenočevanja, ki nastanejo na službeni poti. Stroški prenočevanja se povrnejo na podlagi predloženega računa v skladu s predpisi.
13. člen
Pravice iz 12. člena tega pravilnika uveljavlja občinski funkcionar na podlagi naloga za službeno potovanje.
Nalog za službeno potovanje izda župan. Če gre za službeno potovanje župana, izda nalog direktor občinske uprave ali podžupan.
14. člen
Sredstva za izplačevanje plač, sejnin, nagrad in povračil stroškov, ki jih prejemajo občinski funkcionarji, člani delovnih teles in nadzornega odbora ter druge osebe v skladu se tem pravilnikom, se zagotovijo iz sredstev proračuna.
15. člen
Vsi prejemki na podlagi tega Pravilnika, se izplačujejo mesečno za pretekli mesec najkasneje do 15. dne v tekočem mesecu.
16. člen
Plača župana in podžupana se usklajuje skladno s spremembo zneska, ki je kot izhodiščna plača za prvi tarifni razred za polni delovni čas, dogovorjen s kolektivno pogodbo za negospodarske dejavnosti, povračila stroškov v zvezi z delom pa v skladu s predpisi, ki jih urejajo.
Plače članov občinskega sveta in sejnine članov delovnih teles občinskega sveta, nadzornega odbora in članov drugih občinskih odborov, komisij ali delovnih teles, ki so določene v točno določenem znesku se ne usklajujejo.
17. člen
Plače članom občinskega sveta in nagrade – sejnine članom delovnih teles se v skladu s tem pravilnikom obračunajo in izplačajo od dneva nastopa funkcije oziroma imenovanja v delovno telo.
18. člen
Z uveljavitvijo tega pravilnika preneha veljati Pravilnik o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov Občine Brezovica (Uradni list RS, št. 65/03). Plače, plačila za opravljanje funkcije in sejnine se na podlagi tega Pravilnika obračunavajo od 1. 1. 2007 dalje, ne glede na datum uveljavitve Pravilnika.
19. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 19/07
Brezovica, dne 11. maja 2007
Župan
Občine Brezovica
Metod Ropret l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti