Uradni list

Številka 45
Uradni list RS, št. 45/2007 z dne 25. 5. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 45/2007 z dne 25. 5. 2007

Kazalo

2481. Spremembe in dopolnitve Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana, stran 6323.

Na podlagi 246. člena Zakona o trgu vrednostnih papirjev (Uradni list RS, št. 51/06 – uradno prečiščeno besedilo, ZTVP-1-UPB2) in določb Statuta Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana, je uprava borze na seji dne 23. 4. 2007 sprejela spremembe in dopolnitve Pravil Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana (Uradni list RS, št. 85/05 – uradno prečiščeno besedilo, 118/05 ter 39/07 – spremembe), h katerim je Agencija za trg vrednostnih papirjev izdala soglasje z odločbo opr. št. 23/43/AG-07-(160), z dne 9. 5. 2007.
S P R E M E M B E I N D O P O L N I T V E P R A V I L
Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana
1. člen
V prvem odstavku 141. člena se v tretji alinei za piko doda nov stavek, ki se glasi:
»V primeru, da bi tečaj tako sklenjenega posla presegel omejitve iz 151. člena Pravil, se posel sklene po tečaju, ki je enak tečaju najboljšega povpraševanja oziroma ponudbe.«
2. člen
V prvem odstavku 157. člena se v prvem stavku pika nadomesti z vejico, za njo pa se doda besedilo: »razen v primeru iz 157.a člena.«
3. člen
Za 157. členom se doda nov 157.a člen, ki se glasi:
»Preklic in ponovitev avkcije
157.a člen
(1) V primeru, če je podana zahteva člana za razdrtje posla, lahko borza ne glede na prvi odstavek 157. člena razdre vse posle pri posameznem vrednostnem papirju vključenem v avkcijsko trgovanje ter še v istem trgovalnem dnevu ponovi avkcijo za ta vrednostni papir.
(2) Razdrtje poslov in ponovitev avkcije iz prejšnjega odstavka se opravi, če je sprememba enotnega tečaja glede na zadnji uradni enotni tečaj večja od odstotka, določenega z Navodili in če je hkrati izpolnjen vsaj eden izmed naslednjih pogojev:
– če zahtevana razdrtja oziroma pridobljena soglasja za razdrtje zajemajo v skupnem obsegu več kot določen odstotek trgovanih lotov, opredeljen z Navodili, ali več kot določen odstotek poslov, opredeljen z Navodili,
– če je zahtevek za razdrtje oziroma soglasje za razdrtje podalo več kot določen odstotek, opredeljen z Navodili, borznih članov, udeleženih v poslih s tem vrednostnim papirjem, sklenjenih v avkciji.
(3) Če se pri ponovitvi avkcije iz prvega odstavka tega člena ponovi vsaj eden izmed pogojev iz prve in druge alinee prejšnjega odstavka, borza za posamezni vrednostni papir, ne glede na spremembo enotnega tečaja, prekliče to ponovljeno avkcijo, pri čemer pa ne izvede dodatne ponovitve avkcije. V tem primeru se uradni enotni tečaj za ta dan ne oblikuje.
(4) Uprava z Navodili podrobneje predpiše pogoj iz drugega odstavka ter podrobnejše postopke pri izvedbi razdrtja in ponovitve avkcije.«
Končna določba
4. člen
Spremembe in dopolnitve Pravil se objavijo v Uradnem listu Republike Slovenije in na spletnih straneh borze, veljati pa začnejo osmi dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Ljubljana, dne 23. aprila 2007
Uprava Ljubljanske borze, d.d., Ljubljana
 
dr. Marko Simoneti l.r.
predsednik uprave
 
Andrej Šketa l.r.
član uprave

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti