Uradni list

Številka 44
Uradni list RS, št. 44/2007 z dne 21. 5. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 44/2007 z dne 21. 5. 2007

Kazalo

2446. Pravilnik o sredstvih za delo svetniških skupin in samostojnih članov Občinskega sveta Občine Postojna, stran 6161.

Na podlagi 29. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 100/05 – uradno prečiščeno besedilo in 21/06) in na podlagi 16. člena Statuta Občine Postojna (Uradni list RS, št. 30/07) je Občinski svet Občine Postojna na 2. dopisni seji dne 14. 5. 2007 sprejel
P R A V I L N I K
o sredstvih za delo svetniških skupin in samostojnih članov Občinskega sveta Občine Postojna
1. člen
S tem pravilnikom se urejajo pravice in dolžnosti članov svetniških skupin in samostojnih članov Občinskega sveta Občine Postojna, o uporabi finančnih sredstev, ki jih za njihovo delo zagotavlja Občina Postojna (v nadaljevanju: občina).
2. člen
Svetniško skupino v smislu določb tega pravilnika predstavljajo:
– dva ali več članov občinskega sveta, ki so bili izvoljeni na listah s podporo občanov.
Samostojni član občinskega sveta je:
– član občinskega sveta, izvoljen na listi s podporo občanov.
3. člen
Svetniška skupina in samostojni člani občinskega sveta imajo pravico porabe sredstev, ki so v proračunu občine za posamezno leto namenjena za delo svetniških skupin in samostojnih članov.
4. člen
Svetniška skupina in samostojni člani občinskega sveta so dolžni s sredstvi iz prejšnjega člena tega pravilnika ravnati kot dober gospodar in jih uporabljati v skladu z določili tega pravilnika.
5. člen
Svetniške skupine in samostojni člani občinskega sveta prejemajo sredstva iz proračuna občine glede na število svojih izvoljenih članov tekočega mandata.
V primeru izstopa svetnika iz svetniške skupine, ostanejo finančna sredstva skupini, iz katere je izstopil.
6. člen
Finančna sredstva za delo svetniških skupin in samostojnih članov občinskega sveta se vodijo za vsako svetniško skupino in vsakega samostojnega člana občinskega sveta posamezno po stroškovnih mestih.
Svetniška skupina oziroma samostojni člani za namene iz prejšnjega odstavka izstavljajo naročilnice v imenu in za račun občine. Vsak račun mora glasiti na naslov občine.
Odredbe za uporabo finančnih sredstev v skladu z določili tega pravilnika izdaja na predlog vodje svetniške skupine oziroma samostojnega člana župan. Župan lahko pooblasti druge osebe za izdajanje odredb za uporabo finančnih sredstev.
Vodja svetniške skupine oziroma samostojni član mora po dobavi potrjen račun dostaviti občini, ki vodi za posamezno skupino oziroma samostojnega člana, evidenco upravičenih sredstev in dospelih stroškov. Račun se ne plača, dokler ni knjižen in ga ne sopodpiše župan oziroma od njega pooblaščena oseba.
7. člen
Občina zagotavlja svetniškim skupinam in samostojnim članom občinskega sveta finančna sredstva za nakup in vzdrževanje osnovnih sredstev, za najem prostorov, za nakup pisarniškega materiala, potne stroške, plačilo stroškov telefona in elektronske pošte, plačilo stroškov za obveščanje volivcev, plačilo reprezentančnih stroškov plačilo stroškov fotokopiranja, plačilo stroškov dnevnega tiska in plačilo stroškov izobraževanja.
8. člen
Če svetniška skupina in samostojni člani občinskega sveta finančnih sredstev, ki jih prejemajo iz proračuna občine, ne uporabijo za namene, določene s tem pravilnikom, se jim proračunski prihodki zmanjšajo za višino nepravilno porabljenega zneska.
9. člen
Pravica do pridobitve finančnih sredstev iz tega pravilnika preneha z dnem poteka mandata občinskemu svetu.
10. člen
Svetniška skupina je dolžna ob koncu proračunskega leta, najkasneje do 31. 3. Komisiji za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja predložiti pisno poročilo o porabi sredstev za preteklo leto.
Svetniška skupina je dolžan med letom omogočiti nadzor nad izvajanjem porabe iz 7. člena tega pravilnika.
Nadzornemu odboru občine Postojna so svetniške skupine in samostojni člani dolžni omogočiti nadzor nad finančnim poslovanjem kluba v zvezi z namensko porabo dodeljenih sredstev.
11. člen
Z dnem uveljavitve tega Pravilnika preneha veljati Pravilnik o sredstvih za delo svetniških skupin in samostojnih članov Občinskega sveta Občine Postojna (Uradni list RS, št. 41/04).
12. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS, uporablja pa se od konstituiranja Občinskega sveta Občine Postojna na lokalnih volitvah v letu 2006 dalje.
Št. 007-9/2007
Postojna, dne 14. maja 2007
Župan
Občine Postojna
Jernej Verbič l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti