Uradni list

Številka 42
Uradni list RS, št. 42/2007 z dne 15. 5. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 42/2007 z dne 15. 5. 2007

Kazalo

2294. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o smeri in stopnji izobrazbe učiteljev in drugih strokovnih delavcev v izobraževalnem programu srednjega poklicnega izobraževanja ELEKTRIKAR ELEKTRONIK, stran 5846.

Na podlagi šestega odstavka 92. člena Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (Uradni list RS, št. 16/07 – uradno prečiščeno besedilo) minister za šolstvo in šport izdaja
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o smeri in stopnji izobrazbe učiteljev in drugih strokovnih delavcev v izobraževalnem programu srednjega poklicnega izobraževanja ELEKTRIKAR ELEKTRONIK
1. člen
V Pravilniku o smeri in stopnji izobrazbe učiteljev in drugih strokovnih delavcev v izobraževalnem programu srednjega poklicnega izobraževanja Elektrikar elektronik (Uradni list RS, št. 45/03) se besedilo 1. člena spremeni tako, da se glasi:
»Ta pravilnik določa izobrazbo, ki jo morajo imeti učitelji strokovnoteoretičnih predmetov, učitelji praktičnega pouka in drugi strokovni delavci, ki z njimi sodelujejo pri izvajanju strokovnih nalog v izobraževalnih programih srednjega poklicnega izobraževanja elektrikar elektronik in elektrikar elektronik, prilagojen za gibalno ovirane dijake, ki sta določena z Odredbo o izobraževalnih programih za pridobitev srednje poklicne izobrazbe Elektrikar energetik in Elektrikar elektronik (Uradni list RS, št. 23/02) in Pravilnikom o prilagojenem izobraževalnem programu srednjega poklicnega izobraževanja Elektrikar elektronik za gibalno ovirane dijake (Uradni list RS, št. 52/03).«.
2. člen
V 4. členu se prvi odstavek 2. točke, prvi odstavek 3. točke ter besedili 4. in 5. točke spremenijo tako, da se glasijo:
»Učitelj je lahko, kdor je končal visokošolski strokovni študijski program elektrotehnike ali univerzitetni študijski program elektrotehnike ali gospodarskega inženirstva (smer – elektrotehnika).«.
3. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 0070-107/2006
Ljubljana, dne 5. aprila 2007
EVA 2007-3311-0035
dr. Milan Zver l.r.
Minister
za šolstvo in šport

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti