Uradni list

Številka 41
Uradni list RS, št. 41/2007 z dne 11. 5. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 41/2007 z dne 11. 5. 2007

Kazalo

2280. Pravilnik o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev ter nadomestilih članov delovnih teles ter članov drugih organov Občine Šentjur, stran 5760.

Na podlagi 15. člena Statuta Občine Šentjur pri Celju (Uradni list RS, št. 40/99, 1/02, 84/06, 26/07) ter v skladu s 100.b členom Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 100/05 – UPB1) in Odlokom o plačah funkcionarjev (Uradni list RS, št. 14/06, 27/06 – sklep US RS, 1/07 – odl. US RS) je Občinski svet Občine Šentjur na 5. redni seji dne 25. aprila 2007 sprejel
P R A V I L N I K
o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev ter nadomestilih članov delovnih teles ter članov drugih organov Občine Šentjur
I. SPLOŠNI DOLOČBI
1. člen
S tem pravilnikom se določajo osnove in merila za določitev plač in plačil za opravljanje funkcije ter nadomestil občinskim funkcionarjem, članom delovnih teles in članom Nadzornega odbora Občine Šentjur.
Za opravljanje občinskih funkcij imajo občinski funkcionarji pravico do plače, če funkcijo opravljajo poklicno oziroma plačila za opravljanje funkcije, če funkcijo opravljajo nepoklicno. Članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, ter članom nadzornega odbora in drugih teles, če se tako določi s sklepom o ustanovitvi, pripadajo nagrade za njihovo delo, ki se oblikujejo na podlagi tega pravilnika.
2. člen
Občinski funkcionarji so: člani občinskega sveta, župan in podžupan.
Člani občinskega sveta opravljajo svojo funkcijo nepoklicno. Župan se lahko odloči, da bo svojo funkcijo opravljal poklicno, na predlog župana pa lahko tudi podžupan opravlja funkcijo poklicno, o čemer odloči občinski svet.
II. VIŠINA IN NAČIN DOLOČANJA DELA PLAČE IN PLAČILA ZA OPRAVLJANJE FUNKCIJE
3. člen
Osnovna plača župana Občine Šentjur je določena z uvrstitvijo funkcije v plačni razred skladno z Zakonom o sistemu plač v javnem sektorju in Odlokom o plačah funkcionarjev, ki določata uvrstitev v 53. plačni razred.
Plačni razred podžupana določi župan v razponu od 38. do 45. plačnega razreda.
Če župan oziroma podžupan opravlja funkcijo nepoklicno, mu pripada plača v višini 50% plače, ki bi mu pripadala, če bi funkcijo opravljal poklicno. Župan določi za nepoklicnega podžupana plačilo, ki je nižje od 50%, in sicer glede na pooblastila in obseg dela nepoklicnega podžupana.
4. člen
Plačilo za opravljanje funkcije člana občinskega sveta je sejnina za udeležbo na seji občinskega sveta oziroma seji delovnega telesa občinskega sveta.
Letni znesek sejnin, vključno s sejninami za seje delovnih teles, ki se izplača posameznemu članu občinskega sveta, ne sme presegati 15% letne plače župana. Višine sejnin so naslednje (v neto zneskih):
– za udeležbo na seji občinskega sveta 125,00 EUR,
– za udeležbo na seji delovnega telesa občinskega sveta 47,50 EUR,
– za predsedovanje seji delovnega telesa občinskega sveta 70,00 EUR.
V primeru, da se seja prekine, so člani občinskega sveta in njegovih delovnih teles za udeležbo na nadaljevanju seje upravičeni do polovičnega zneska sejnine.
V primeru, da član občinskega sveta ali njegovega delovnega telesa neupravičeno predčasno zapusti sejo ali je v skladu s poslovnikom s seje odstranjen, mu pripada le polovični znesek, ki bi ga dobil za udeležbo na eni seji.
V primeru vnaprej opravičene odsotnosti z dela seje, svetniku oziroma članu delovnega telesa pripada celotna sejnina, če je prisoten vsaj polovico trajanja seje.
III. NAGRADE
5. člen
Članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, se za opravljanje dela v komisiji ali odboru občinskega sveta določi nagrada v obliki sejnine, ki se izplača za udeležbo na seji na podlagi sklepa o imenovanju v delovno telo za mandatno obdobje.
Sejnina za posamezno sejo znaša v neto znesku 47,50 EUR.
6. člen
Predsednik in člani nadzornega odbora občine imajo pravico do nagrade, ki se oblikuje glede na opravljeno delo v naslednjih zneskih (v neto):
– za udeležbo na seji 90,00 EUR,
– za predsedovanje na seji nadzornega odbora 100,00 EUR,
– za udeležbo poročevalca NO na seji občinskega sveta 40,00 EUR.
Članom nadzornega odbora pripada tudi nadomestilo za izvedbo posebnih nalog nadzora skladno s sklepom odbora in sicer 120,00 EUR (neto) za vsako posamezno nalogo.
7. člen
Določbe tega pravilnika, ki se nanašajo na člane delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, se smiselno uporabljajo tudi za izplačilo sejnin članom štaba za civilno zaščito, in članom drugih komisij, odborov, svetov ipd., ki jih ustanovi oziroma imenuje občinski svet ali župan.
Osebam, ki vodijo organe in delovna telesa iz prvega odstavka tega člena, pripada nagrada v znesku, kot je določen za predsednike delovnih teles.
Glede pravice do nagrade iz tega člena je podlaga za izplačilo sklep o imenovanju, s katerim se pravica do nagrade posebej določi. Do nadomestila niso upravičeni člani teh teles, ki so hkrati zaposleni v občinski upravi Občine Šentjur.
IV. POVRAČILA, NADOMESTILA IN DRUGI PREJEMKI
8. člen
Občinski funkcionarji imajo pravico do povračil, nadomestil in drugih prejemkov v skladu s predpisi, ki urejajo te pravice.
9. člen
Pravice iz 8. člena tega pravilnika uveljavlja občinski funkcionar na podlagi naloga za službeno potovanje.
Nalog za službeno potovanje izda župan. Kolikor gre za službeno potovanje župana, izda nalog podžupan ali direktor občinske uprave.
V. NAČIN IZPLAČEVANJA
10. člen
Sredstva za izplačevanje plač, plačil za opravljanje funkcije, nagrad in povračil stroškov, ki jih imajo občinski funkcionarji, se zagotovijo iz sredstev proračuna.
11. člen
Sklep o določitvi plače župana skladno z zakonodajo in določbami tega pravilnika izda Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Plačo podžupana na podlagi uvrstitve v plačni razred in določb tega pravilnika določi župan.
Plačilo za opravljanje funkcije posameznega člana občinskega sveta in nagrade se izplačujejo na podlagi sklepa o imenovanju za mandatno obdobje v skladu z evidenco opravljenega dela, ki jo vodi občinska uprava.
Plače in nagrade se izplačujejo mesečno za pretekli mesec najkasneje do 15. dne v mesecu.
Prejemki, določeni v 8. členu tega pravilnika, se izplačajo v petnajstih dneh po končanem službenem potovanju.
VI. PREHODNA IN KONČNA DOLOČBA
12. člen
Z uveljavitvijo tega pravilnika preneha veljati Pravilnik o plačah občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov (Uradni list RS, št. 58/99, 17/00, 62/00).
Sedmi člen tega pravilnika se uporablja za člane omenjenih teles, ki so ustanovljena po uveljavitvi pravilnika.
13. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 007-7/2007(232)
Šentjur, dne 25. aprila 2007
Župan
Občine Šentjur
mag. Štefan Tisel l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti