Uradni list

Številka 41
Uradni list RS, št. 41/2007 z dne 11. 5. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 41/2007 z dne 11. 5. 2007

Kazalo

2273. Pravilnik o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles občinskega sveta in članov drugih občinskih organov Občine Radeče, stran 5749.

Na podlagi 100.b člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 100/05 – uradno prečiščeno besedilo, ZLS-UPB1), določil Zakona o sistemu plač v javnem sektorju (Uradni list RS, št. 110/06), 8. in 9. člena Odloka o plačah funkcionarjev (Uradni list RS, št. 14/06) ter 18. člena Statuta Občine Radeče (Uradni list RS, št. 52/06 – uradno prečiščeno besedilo) je Občinski svet Občine Radeče na 6. redni seji dne 4. 5. 2007 sprejel
P R A V I L N I K
o plačah in drugih prejemkih občinskih funkcionarjev, članov delovnih teles občinskega sveta in članov drugih občinskih organov Občine Radeče
1. člen
S tem pravilnikom se v skladu z Zakonom o lokalni samoupravi, Zakonom o sistemu plač v javnem sektorju in Odlokom o plačah funkcionarjev, določa plača, oziroma plačilo za opravljanje funkcije za župana, podžupana ter člane Občinskega sveta Občine Radeče, kakor tudi sejnine za predsednika in člane Nadzornega odbora ter sejnine za predsednika in člane komisij ali odborov oziroma drugih delovnih teles, ki jih imenuje Občinski svet Občine Radeče.
2. člen
Občinski funkcionarji po tem pravilniku so župan, podžupan in člani Občinskega sveta Občine Radeče.
Občinski funkcionarji opravljajo svojo funkcijo nepoklicno
Župan se lahko odloči, da bo funkcijo opravljal poklicno.
Podžupan lahko na predlog župana, opravlja funkcijo poklicno. O poklicnem opravljanju funkcije podžupana odloča občinski svet.
Občinski funkcionarji imajo pravico do plače, če funkcijo opravljajo poklicno in pravico do plačila za opravljanje funkcije, če funkcijo opravljajo nepoklicno.
3. člen
Za funkciji župana in podžupana je višina plačnega razreda določena skladno s prilogo 1 in prilogo 2 k Zakonu o sistemu plač v javnem sektorju, uvrstitev v plačni razred in s tem določitev osnovne plače pa se določa v skladu z 8. in 9. členom Odloka o plačah funkcionarjev in 10. členom Zakona o sistemu plač v javnem sektorju.
Osnovna plača župana, ki svojo funkcijo opravlja poklicno, se določi tako, da se njegovo funkcijo uvrsti v plačni razred, skladno z Odlokom o plačah funkcionarjev.
Županu, ki opravlja svojo funkcijo poklicno, pripada še dodatek na delovno dobo, v višini 0,3% od osnovne plače za vsako zaključeno leto delovne dobe.
Če župan opravlja svojo funkcijo nepoklicno, mu pripada plačilo v višini 50% osnovne plače, ki bi jo prejel, če bi funkcijo opravljal poklicno.
Županu, ki opravlja svojo funkcijo nepoklicno, ne pripada dodatek na delovno dobo.
4. člen
Župana, ki opravlja svojo funkcijo poklicno, se na podlagi Zakona o sistemu plač v javnem sektorju in Odloka o plačah funkcionarjev uvrsti v 49. plačni razred (župan VI).
Skladno z Zakonom o sistemu plač v javnem sektorju se ob uvrstitvi funkcije župana v plačni razred upoštevajo določila o odpravi nesorazmerij v plačah od 2006 do leta 2009.
5. člen
Podžupana, ki opravlja svojo funkcijo poklicno, se na podlagi Zakona o sistemu plač v javnem sektorju in Odloka o plačah funkcionarjev lahko uvrsti od 34. do 41. plačnega razreda (podžupan VI).
Plačni razred podžupana določi župan ob upoštevanju obsega podžupanovih pooblastil.
Podžupanu Občine Radeče, ki opravlja svojo funkcijo poklicno pripada dodatek na delovno dobo v višini 0,3% od osnovne plače za vsako zaključeno leto delovne dobe.
Plačni razred podžupana določi župan ob upoštevanju obsega podžupanovih pooblastil.
Podžupanu, ki opravlja svojo funkcijo nepoklicno, pripada plačilo za opravljanje funkcije v višini do 50% osnovne plače, ki bi jo dobil, če bi funkcijo opravljal poklicno.
Podžupanu, ki funkcijo opravlja nepoklicno, ne pripada dodatek za delovno dobo.
Plača podžupana oziroma plačilo za opravljanje funkcije podžupana vključuje tudi udeležbo na sejah občinskega sveta in udeležbo na sejah drugih organov in delovnih teles.
6. člen
Plačilo za opravljanje funkcije člana občinskega sveta je sejnina.
Sejnina pripada članu občinskega sveta za udeležbo na redni in izredni seji občinskega sveta in za udeležbo na seji delovnega telesa, katerega član je. Sejnina je določena na sejo.
Kolikor je občinski funkcionar in član delovnega telesa na seji prisoten manj kot polovico časa, se mu izplača le polovična sejnina.
Članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, se za opravljanje dela v komisiji ali odboru občinskega sveta določi nagrada v obliki sejnine, ki se izplača za udeležbo na seji.
Člani volilnih organov imajo zaradi dela v volilnih organih ob vsakih volitvah pravico do nadomestila v skladu z določili Zakona o lokalnih volitvah.
7. člen
Višine sejnin v neto zneskih znašajo za:
– udeležbo na redni in izredni seji občinskega sveta 100,00 €,
– predsedovanje seji občinskega sveta (razen župana in podžupana) 150,00 €,
– predsedovanje seji Nadzornega odbora 150,00 €,
– udeležbo na seji Nadzornega odbora 100,00 €,
– predsedovanje seji delovnega telesa občinskega sveta 34,00 €,
– udeležba članov na seji delovnega telesa 17 €,
V primeru, da se seja prekine in nadaljuje drugi dan, so člani občinskega sveta upravičeni samo do ene sejnine.
Plačilo za opravljanje funkcije vključuje tudi stroške prihoda na sejo.
8. člen
Letni znesek sejnin vključno s sejninami za seje delovnih teles občinskega sveta, ki se izplača posameznemu članu občinskega sveta, ne sme presegati 15% bruto letne plače župana.
9. člen
Občinski funkcionarji in člani delovnih teles imajo pravico do povračil stroškov na službeni poti, dnevnice za službena potovanja in povračila stroškov prenočevanja, ki nastanejo pri opravljanju funkcije. Stroški se povrnejo v skladu s predpisi, ki veljajo za povračila stroškov zaposlenim v državnih organih.
Občinski funkcionar uveljavlja pravice do povračila stroškov na podlagi predhodno izdanega naloga za službeno potovanje, ki ga izda župan.
Za službeno potovanje župana izda potni nalog podžupan, v njegovi odsotnosti pa tajnik občine. Povračila stroškov se občinskim funkcionarjem izplačujejo po opravljenem službenem potovanju.
10. člen
Vsi prejemki na podlagi tega pravilnika se izplačujejo enkrat mesečno za pretekli mesec.
11. člen
Evidenco prisotnosti občinskih funkcionarjev, predsednika in članov delovnih teles občinskega sveta, predsednika in članov nadzornega odbora in drugih organov in delovnih teles na sejah vodi predsednik ali uslužbenec občinske uprave, ki ga določi župan ali tajnik občine.
12. člen
Z dnem uveljavitve tega pravilnika preneha veljati Pravilnik o določitvi plač in drugih prejemkov funkcionarjev Občine Radeče in članov odborov ter komisij Občinskega sveta, sprejet na seji dne 24. 3. 1999, št. 111-5/99-01.
13. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, uporabljati pa se začne s 1. 6. 2007.
Št. 900-4/2007-2
Radeče, dne 4. maja 2007
Župan
Občine Radeče
Matjaž Han l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti