Uradni list

Številka 41
Uradni list RS, št. 41/2007 z dne 11. 5. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 41/2007 z dne 11. 5. 2007

Kazalo

2261. Pravilnik o merilih za vrednotenje in sofinanciranje izvajanja letnega programa športa v Mestni občini Ljubljana, stran 5724.

Na podlagi 9. člena Zakona o športu (Uradni list RS, št. 22/98, 110/02 – ZGO-1 in 15/03 – ZOPA), Nacionalnega programa športa v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 4/00 in 31/00), 12. poglavja Pravilnika o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 13/06) in 27. člena Statuta Mestne občine Ljubljana (Uradni list. RS, št. 26/01 in 28/01) je Mestni svet Mestne občine Ljubljana na 6. izredni seji dne 23. 4. 2007 sprejel
P R A V I L N I K
o merilih za vrednotenje in sofinanciranje izvajanja letnega programa športa v Mestni občini Ljubljana
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
(vsebina)
Ta pravilnik določa pogoje, merila in postopke za vrednotenje in dodelitev sredstev, namenjenih sofinanciranju športnih programov (v nadaljevanju: programov) v Mestni občini Ljubljana (v nadaljevanju: MOL), ki so v javnem interesu in so določeni v letnem programu športa MOL (v nadaljevanju: letni program).
2. člen
(postopek)
Izvajalce programov (v nadaljevanju: izvajalci) se izbere na podlagi javnega razpisa (v nadaljevanju: razpis) za sofinanciranje izvajanja letnega programa športa v MOL, v skladu s tem pravilnikom.
3. člen
(način določanja višine sofinanciranja)
Za izvajanje programov se v proračunu MOL zagotovijo finančna sredstva.
Višina sofinanciranja posameznih vsebin ter strokovnih in razvojnih nalog se izračuna na podlagi točkovnega sistema, ki je sestavni del tega pravilnika.
Vrednost točke (v nadaljevanju: T) za tekoče leto po sprejemu proračuna MOL določi župan MOL.
II. UPRAVIČENCI IN POGOJI ZA PRIDOBITEV SREDSTEV ZA SOFINANCIRANJE PROGRAMOV
4. člen
(izvajalci)
Izvajalci programov so:
– športna društva (v nadaljevanju: društva),
– zveze društev (v nadaljevanju: zveze), ki jih ustanovijo društva s sedežem na območju MOL,
– zavodi, gospodarske družbe, zasebniki in druge organizacije, ki so na podlagi zakonskih predpisov registrirane za opravljanje dejavnosti na področju športa.
Društva in zveze imajo pod enakimi pogoji prednost pri sofinanciranju izvajanja programov v MOL.
5. člen
(pravica do sofinanciranja)
Pravico do sofinanciranja programov imajo izvajalci, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:
– imajo sedež v MOL in delujejo za območje MOL,
– so registrirani kot pravni subjekti za opravljanje dejavnosti v športu,
– imajo zagotovljene prostorske, kadrovske in organizacijske pogoje za uresničevanje programov, prijavljenih na razpis,
– da izvajajo programe, pri katerih je pomembna telesna oz. gibalna aktivnost, pri čemer se v program ne uvrščajo tehnični športi (avto-moto, letalski, športno modelarstvo, jamarstvo, raziskovanje morja, potapljanje), body building in fitnes, ples (razen standardnih in latinsko-ameriških plesov ter rock and roll) in miselni športi (razen klasičnega šaha),
– da imajo najmanj 20 članov s plačano članarino in imajo urejeni zbirki članstva in udeležencev programov,
– da društva v kolektivnih športih s svojimi ekipami igrajo domače tekme na območju MOL,
– in izpolnjujejo druge pogoje, določene s tem pravilnikom.
Izvajalci lahko sredstva za sofinanciranje programov dobijo le na osnovi prijave na razpis. Posamezni izvajalec lahko z istimi vsebinami svojega programa kandidira na razpisu le enkrat. Zveze lahko na razpisu kandidirajo le z lastnim programom.
III. POSTOPEK ZA VREDNOTENJE TER DODELITEV SREDSTEV ZA SOFINANCIRANJE PROGRAMOV
6. člen
(postopek dodelitve sredstev)
Pri dodelitvi sredstev za sofinanciranje programov se smiselno uporablja določbe pravilnika, ki ureja postopke za izvrševanje proračuna Republike Slovenije.
7. člen
(priprava razpisa)
Organ mestne uprave MOL, pristojen za šport (v nadaljevanju: pristojni organ) vsako leto izvede razpis, na podlagi katerega se dodelijo sredstva, namenjena sofinanciranju programov v MOL.
Razpis se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in na spletni strani MOL. Razpisna dokumentacija je od dneva objave razpisa objavljena na spletni strani MOL in v pisni obliki dosegljiva na sedežu pristojnega organa.
Objava razpisa mora vsebovati zlasti:
– ime oziroma naziv in sedež uporabnika, ki dodeljuje sredstva,
– pravno podlago za izvedbo razpisa,
– predmet razpisa,
– navedbo osnovnih pogojev za kandidiranje na razpisu in meril, s pomočjo katerih se med tistimi, ki izpolnjujejo pogoje, izberejo prejemniki sredstev,
– okvirno višino sredstev, ki so na razpolago za predmet razpisa,
– določitev obdobja, v katerem morajo biti porabljena dodeljena sredstva,
– rok, do katerega morajo biti predložene vloge za dodelitev sredstev,
– datum odpiranja vlog za dodelitev sredstev,
– rok, v katerem bodo potencialni prejemniki obveščeni o izidu razpisa in
– kraj, čas in osebo, pri kateri lahko zainteresirani dvignejo razpisno dokumentacijo.
8. člen
(postopek vrednotenja)
Komisija za izvedbo razpisa (v nadaljevanju: komisija) opravi strokovni pregled popolnih vlog ter jih oceni na podlagi pogojev in meril, ki so bila navedena v razpisu in so predmet tega pravilnika. Komisija mora o opravljanju strokovnega pregleda popolnih vlog in o njihovem ocenjevanju voditi zapisnik.
Na podlagi ocene vlog komisija pripravi predlog prejemnikov sredstev, ki ga podpišejo predsednik in člani komisije.
Predlog prejemnikov sredstev se predloži županu ali osebi, ki je od njega pooblaščena za sprejetje odločitve o dodelitvi sredstev.
9. člen
(komisija)
Župan pred izvedbo razpisa s sklepom imenuje komisijo, ki jo vodi predstavnik pristojnega organa. V komisiji morajo biti vsaj trije člani, ki niso zaposleni v okviru MOL. Člani komisije morajo imeti ustrezno strokovno izobrazbo in izkušnje s področja športa, ki omogočajo strokovno presojo vlog.
10. člen
(nepopolne vloge)
Vlagatelje vlog, ki so v razpisanem roku podali nepopolne vloge, komisija v roku 8 dni od odpiranja vlog, pisno pozove k dopolnitvi vloge. Vloge morajo biti dopolnjene najkasneje v roku 8 dni po prejemu pisnega obvestila o dopolnitvi vloge.
Župan MOL ali oseba, ki je od njega pooblaščena, nepopolne vloge zavrže s sklepom na predlog komisije. O pritožbi zoper ta sklep odloči župan MOL.
11. člen
(sklep o izbiri)
Župan MOL ali oseba, ki je od njega pooblaščena, izda sklepe o izboru prejemnikov sredstev na podlagi predloga komisije in jih hkrati pozove k podpisu pogodbe. V obrazložitvi sklepa mora utemeljiti svojo odločitev.
Sklep o izboru prejemnikov sredstev mora vsebovati tudi podatke o izbranih programih (ime programa, obseg, višina sredstev …). Zoper sklep je možna pritožba v roku 8 dni od prejema sklepa oziroma obvestila, o kateri odloči župan MOL. Če se prejemnik v roku 8 dni od prejema poziva k podpisu pogodbe nanj ne odzove, se šteje, da je umaknil vlogo za pridobitev sredstev.
Župan MOL ali oseba, ki je od njega pooblaščena, je dolžan v roku, ki je bil naveden v razpisu, obvestiti vse vlagatelje vlog, ki niso bili izbrani, o odločitvi glede dodelitve sredstev. V obrazložitvi mora navesti razloge za svojo odločitev.
12. člen
(pogodba)
Za dodelitev sredstev se sklene pogodba med izbranim izvajalcem programa in MOL. V pogodbi so določeni:
– naziv in naslov uporabnika, ki dodeljuje sredstva ter naziv in naslov prejemnika sredstev,
– namen (vsebina in obseg programa), za katerega so sredstva dodeljena,
– višina dodeljenih sredstev za izbrane programe,
– terminski načrt izvedbe programa in porabe sredstev,
– način nadzora nad namensko porabo sredstev in
– določilo, da mora izvajalec ob nenamenski porabi sredstev, sredstva vrniti v proračun MOL, skupaj z zakonitimi zamudnimi obrestmi.
13. člen
(poročilo o izvajanju in nadzor)
Izvajalci izbranih programov morajo najkasneje do 31. 7. tekočega leta podati polletno poročilo in najkasneje do 31. 1. naslednjega leta letno poročilo o izvedbi športnega programa z dokazili o izpolnitvi pogodbenih obveznosti. Poročila se pošljejo pristojnemu organu.
Polletna poročila o porabi sredstev morajo posredovati samo izvajalci, ki so jim dodeljena sredstva za sofinanciranje programov nad vrednostjo 1000 T.
Izvajalci so dolžni dajati pristojnemu organu morebitna dodatna pojasnila zlasti o vsebinah iz 5. člena tega pravilnika in o uresničevanju na razpisu odobrenega programa.
V primeru, da se po pregledu polletnih poročil ugotovi, da izbrani programi niso bili izvajani tako, kot so bili prijavljeni ob razpisu ali opredeljeni v pogodbi, se izvajalcu teh programov ustrezno zmanjšajo ali ukinejo sredstva, zagotovljena v pogodbi.
V primeru, da se na osnovi letnega poročila ali izvedenega nadzora ugotovi neizpolnjevanje pogodbenih obveznosti izvajalcev, mora izvajalec neupravičeno pridobljena sredstva skupaj z zakonitimi zamudnimi obrestmi vrniti v proračun MOL.
Enako kot v prejšnjem odstavku tega člena se ravna v primeru ugotovitve, da je izvajalec prejel oziroma so mu odobrena proračunska sredstva MOL za namen v programu, za katerega stroški dejansko ne nastanejo.
Pristojni organ je dolžan spremljati izvajanje na razpisu izbranih programov na podlagi letnega programa spremljanja, ki ga sprejme komisija. Pristojni organ mora enkrat letno dati poročilo o izvajanju letnega programa mestnemu svetu MOL.
IV. VSEBINE, RAZVOJNE IN STROKOVNE NALOGE
14. člen
(vsebine, razvojne in strokovne naloge)
MOL v skladu s tem pravilnikom sofinancira naslednje vsebine, razvojne in strokovne naloge:
1. Vsebine:
– interesna športna vzgoja otrok in mladine,
– športna vzgoja otrok in mladine, usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport,
– športna vzgoja otrok in mladine s posebnimi potrebami (z motnjami v razvoju),
– vrhunski šport,
– kakovostni šport,
– športna rekreacija in
– šport invalidov.
2. Razvojne in strokovne naloge v športu:
– delovanje športnih društev, zvez športnih društev in občinske športne zveze,
– šolanje in izpopolnjevanje strokovnih kadrov,
– založniška dejavnost v športu in
– propagandna dejavnost v športu.
15. člen
(najemnina športnih objektov)
Izvajalcem se zagotavlja brezplačna uporaba športnih objektov (v nadaljevanju: objektov), ki so v lasti ali upravljanju MOL, v obsegu sprejetega letnega programa.
Izvajalci, ki za izvajanje sprejetih programov športa v MOL uporabljajo objekte na območju MOL, ki niso v lasti ali upravljanju MOL, so upravičeni do sofinanciranja najemnine objekta.
Glede na vrsto objekta, ki ni v lasti ali upravljanju MOL, znaša število T za sofinanciranje najema športnega objekta za 1 uro (60 minut):
– telovadnica                                          1,2 T,
– dvorana 2/2                                          2,4 T,
– dvorana 3/3                                          3,6 T,
– smučišče                                               1 T,
– glavno travnato igrišče                                4 T,
– pomožno travnato igrišče                               2 T,
– pokrito teniško igrišče                                1 T,
– zunanje teniško igrišče                              0,8 T,
– skakalnica                                             1 T,
– fitnes                                                 1 T,
– gimnastična dvorana                                    3 T,
– bazen letni (1 proga)                                2 T in
– kajak kanu proga                                       1 T.
Vzdrževanje travnatega igrišča, ki ni v lasti ali upravljanju MOL, se sofinancira v višini 500 T letno.
Izvajalcem prednostnega programa, vrhunskega in kakovostnega športa v alpskem smučanju, smučarskih skokih ter kajaku in kanuju se sofinancira najem objektov izven MOL – smučišče, skakalnico (za mladince in kategorizirane športnike) in kajakaško progo (za kategorizirane športnike), po merilih, določenih v preglednicah iz 30., 36. in 38. člena tega pravilnika.
IV.1. VSEBINE
1. Interesna športna vzgoja otrok in mladine
16. člen
(vsebina sofinanciranja)
S sredstvi za programe interesne športne vzgoje otrok in mladine se sofinancira programe:
– interesne športne vzgoje otrok in mladine in
– posameznih panožnih športnih šol.
1.1. Interesna športna vzgoja otrok in mladine
17. člen
(pogoji za sofinanciranje)
S sredstvi za programe interesne športne vzgoje otrok in mladine se sofinancirajo izvajalci, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:
– izvajajo programe redne vadbe za skupine otrok in mladine do 26. leta starosti, vsaj dvakrat tedensko po vsaj 45 minut, najmanj 30 tednov v letu,
– imajo organizirano vadbo v skupinah, od katerih posamezna šteje od 12 do 20 članov.
Sofinancirajo se izvajalci v planinski in taborniški dejavnosti, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:
– izvajajo programe rednih izletov za skupine otrok in mladine do 26. leta starosti, od katerih posamezna šteje od 12 do 20 članov,
– imajo organizirano Planinsko šolo ali najmanj 12 izletov, vsak v trajanju po vsaj 6,5 ur dnevno, razporejenih čez celo leto.
18. člen
(vsebina in višina sofinanciranja)
Izvajalcem se za posamezno skupino sofinancira najem telovadnice v obsegu programa, ki ga izvajajo, vendar največ 80 ur.
Izvajalcem v planinski in taborniški dejavnosti se za posamezno skupino sofinancira plačilo honorarnega strokovnega delavca v obsegu programa, ki ga izvajajo, vendar največ 78 ur. Ura ustreza 1T.
1.2. Program posameznih panožnih športnih šol
19. člen
(pogoji in merila za sofinanciranje)
Do sofinanciranja programov posameznih panožnih športnih šol so upravičeni izvajalci, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:
– imajo redno vadbo v eni športni panogi (v nadaljevanju: panogi) organizirano vsaj dvakrat tedensko po vsaj 45 minut, najmanj 30 tednov letno,
– izvajajo programe za skupine otrok, ki štejejo od 12 do 20 otrok na najmanj 15 osnovnih šolah v MOL,
– imajo zagotovljene prostorske možnosti za izvajanje programa.
V programu posameznih panožnih športnih šol se sofinancira le en izvajalec, ki je usklajen med izvajalci iste panoge.
Izvajalcu se na eni osnovni šoli sofinancira največ dve skupini.
V kolektivnih športih se posebej sofinancira program, namenjen učenkam in posebej učencem.
20. člen
(vsebina in višina sofinanciranja)
Izvajalcem se za posamezno skupino sofinancira honorar za plačilo honorarnega strokovnega delavca v višini 150 T.
2. Športna vzgoja otrok in mladine usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport
21. člen
(vsebina programa)
S sredstvi za sofinanciranje programov športne vzgoje otrok in mladine, usmerjenih v kakovostni in vrhunski šport, se sofinancirata prednostni in neprednostni program.
Prednostni program športa vključuje športnice in športnike, ki imajo željo in sposobnosti za doseganje vrhunski ravni primerljivih rezultatov, ob upoštevanju materialnih zmožnosti MOL.
2.1. Prednostni program
22. člen
(starostne kategorije)
Športnice in športniki, ki so uvrščeni v programe iz prejšnjega člena tega pravilnika, so v individualnih športih razporejeni v naslednje starostne kategorije:
– mlajši dečki oziroma mlajše deklice (v nadaljevanju: MD),
– starejši dečki oziroma starejše deklice (v nadaljevanju: SD),
– mlajši mladinci oziroma mlajše mladinke (v nadaljevanju: MML) in
– mladinci oziroma mladinke (v nadaljevanju: ML).
Športnice in športniki, ki so uvrščeni v programe iz prejšnjega člena tega pravilnika, so v kolektivnih športih razporejeni v naslednje starostne kategorije:
– mlajši dečki oziroma mlajše deklice (v nadaljevanju: MD),
– starejši dečki oziroma starejše deklice (v nadaljevanju: SD),
– kadetinje oziroma kadeti (v nadaljevanju: KA) in
– mladinci oziroma mladinke (v nadaljevanju: ML).
23. člen
(izbor panog)
Prednostni program športa vključuje športnice in športnike, ki imajo željo in sposobnosti za doseganje vrhunski ravni primerljivih rezultatov ob upoštevanju materialnih zmožnosti MOL.
Prednostni program športa v MOL obsega 12 individualnih in 8 kolektivnih športov v 16 panogah.
Individualni športi so: alpsko smučanje, atletika, judo, kajak in kanu, kolesarstvo-cestno, namizni tenis, plavanje, ritmična gimnastika, športna gimnastika, smučarski skoki in tenis.
Kolektivni športi so: hokej na ledu, košarka, nogomet, odbojka in rokomet.
Starost športnic in športnikov, vključenih v prednostne programe, ne sme presegati 20 let. Predlog prednostnih panog in starostne omejitve v posameznih kategorijah se uskladijo na sestankih, ki jih skliče pristojni organ z zainteresirano javnostjo.
24. člen
(obseg starostnih kategorij)
Število športnic in športnikov, ki se sofinancirajo v posameznih starostnih kategorijah v individualnih športih, je:
+-----------------------+------+-------+-------+------+--------+
|T1 – Individualni      |  MD  |  SD   |  MML  |  ML  | Skupaj |
|športi                 |      |       |       |      |        |
+---+-------------------+------+-------+-------+------+--------+
|1  |ALPSKO SMUČANJE    |    40|     25|     20|    10|      95|
+---+-------------------+------+-------+-------+------+--------+
|2  |ATLETIKA           |      |     90|     50|    30|     170|
+---+-------------------+------+-------+-------+------+--------+
|3  |JUDO               |    40|     35|     30|    15|     120|
+---+-------------------+------+-------+-------+------+--------+
|4  |KAJAK IN KANU      |    35|     25|     15|    10|      85|
+---+-------------------+------+-------+-------+------+--------+
|5  |KOLESARSTVO –      |      |     30|     20|    15|      65|
|   |CESTNO             |      |       |       |      |        |
+---+-------------------+------+-------+-------+------+--------+
|6  |NAMIZNI TENIS      |    95|     45|       |    25|     165|
+---+-------------------+------+-------+-------+------+--------+
|7  |PLAVANJE           |    80|     55|     30|    20|     185|
+---+-------------------+------+-------+-------+------+--------+
|8  |RITMIČNA           |    30|     20|     12|     8|      70|
|   |GIMNASTIKA         |      |       |       |      |        |
+---+-------------------+------+-------+-------+------+--------+
|9  |SMUČARSKI SKOKI    |    50|     15|     12|    10|      87|
+---+-------------------+------+-------+-------+------+--------+
|10 |ŠPORTNA GIMNASTIKA |    20|     15|     12|    10|      57|
|   |m                  |      |       |       |      |        |
+---+-------------------+------+-------+-------+------+--------+
|11 |ŠPORTNA GIMNASTIKA |    20|     15|     12|    10|      57|
|   |ž                  |      |       |       |      |        |
+---+-------------------+------+-------+-------+------+--------+
|12 |TENIS              |    40|     30|     15|    12|      97|
+---+-------------------+------+-------+-------+------+--------+
Število ekip, ki se sofinancirajo v posameznih starostnih kategorijah v kolektivnih športih, je:
+----------------------+-------+------+--------+------+--------+
|T1 – Kolektivni šport |  MD   |  SD  |  MML   |  ML  | Skupaj |
+---+------------------+-------+------+--------+------+--------+
|1  |HOKEJ NA LEDU m   |      2|     2|       2|     2|       8|
+---+------------------+-------+------+--------+------+--------+
|2  |KOŠARKA m         |      7|     7|       7|     7|      28|
+---+------------------+-------+------+--------+------+--------+
|3  |KOŠARKA ž         |      5|     5|       5|     5|      20|
+---+------------------+-------+------+--------+------+--------+
|4  |NOGOMET m         |     10|    10|      10|    10|      40|
+---+------------------+-------+------+--------+------+--------+
|5  |ODBOJKA m         |      2|     2|       2|     2|       8|
+---+------------------+-------+------+--------+------+--------+
|6  |ODBOJKA ž         |      5|     5|       5|     5|      20|
+---+------------------+-------+------+--------+------+--------+
|7  |ROKOMET m         |      4|     4|       4|     4|      16|
+---+------------------+-------+------+--------+------+--------+
|8  |ROKOMET ž         |      4|     4|       4|     4|      16|
+---+------------------+-------+------+--------+------+--------+
25. člen
(pogoji za sofinanciranje v individualnih športih)
Do sofinanciranja v prednostnem programu v individualnih športih so upravičeni izvajalci, ki sta jim bili v zadnjih dveh letih sofinancirani najmanj dve skupini v neprednostnem programu, ali izvajalci, ki so imeli v preteklem letu sofinanciranih najmanj 5 tekmovalcev v prednostnem programu.
26. člen
(pogoji za sofinanciranje v kolektivnih športih)
Do sofinanciranja v prednostnem programu v kolektivnih športih so upravičeni izvajalci, ki jim je MOL sofinancirala najmanj tri skupine v neprednostnem programu v zadnjih dveh letih, ali izvajalci, ki so imeli v preteklem letu sofinancirane vsaj tri skupine v prednostnem programu.
2.1.1. Merila za sofinanciranje prednostnega programa
27. člen
(sofinanciranje honorarnih strokovnih delavcev)
Izvajalcem prednostnega programa se sofinancira plačilo honorarnih strokovnih delavcev v višini 1,5 T po merilih, določenih v preglednicah iz 30. člena tega pravilnika.
Izvajalcem prednostnega programa, ki izpolnjujejo tudi pogoje za sofinanciranje posameznih panožnih športnih šol, se sofinancira honorar strokovnega delavca za vodenje največ treh skupin na različnih osnovnih šolah v MOL v višini 150 T za posamezno skupino, če v panogi ni usklajenega izvajalca, sofinanciranega v programu posameznih panožnih športnih šol.
28. člen
(sofinanciranje zaposlenih strokovnih delavcev)
Izvajalec prednostnega programa je upravičen do sofinanciranja plače zaposlenega strokovnega delavca, če obseg prednostnega programa znaša najmanj 1.150 ur v višini 4.000 T, ki se jih obračuna za obseg programa v višini 1.000 ur.
29. člen
(sofinanciranje materialnih stroškov)
Izvajalcem prednostnega programa se sofinancira plačilo materialnih stroškov, ki vključujejo stroške tekmovanj doma in prijavnin za tekmovanja, stroške prevozov na treninge in tekme ter posebne opreme in rekvizitov, po merilih, določenih v preglednici 3 – Materialni stroški iz 30. člena tega pravilnika.
30. člen
(obseg programov in merila za sofinanciranje)
Obseg prednostnega programa po panogah in višina sofinanciranja sta določena v točkah po merilih za sofinanciranje strokovnih delavcev, objektov in materialnih stroškov v preglednicah 2-1 Individualni športi, 2-2: Kolektivni športi, 3-1: Individualni športi – materialni stroški in 3-2: Kolektivni športi – materialni stroški
Preglednica 2-1: Individualni športi.
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|T2/1-ALPSKO SMUČANJE       |      MD|     SD|     MML|      ML|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Število v skupini          |      8 |     8 |      8 |      8 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Strokovni delavec –        |        |       |        |        |
|TRENING                    |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. tednov                 |      44|     46|      46|      46|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. enot/teden             |       4|      5|       6|       6|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|dolžina enote              |     2,5|    2,5|     2,5|     2,5|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. točk                   |    440 |   575 |    690 |    690 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Strokovni delavec –        |        |       |        |        |
|TEKMOVANJE                 |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. tekem zunaj            |      10|     15|      20|      20|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. točk                   |     30 |    45 |     60 |     60 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Skupaj točk                |     470|    620|     750|     750|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|                           |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|OBJEKT                     |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur smučišča                |     318|    335|     450|     450|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur telovadnice             |     122|    144|     144|     144|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur trim kabineta           |        |     96|      96|      96|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Skupaj ur objekta          |     440|    575|     690|     690|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|                           |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|T2/1-ATLETIKA              |        |     SD|     MML|      ML|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Število v skupini          |        |    12 |     10 |      8 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Strokovni delavec –        |        |       |        |        |
|TRENING                    |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. tednov                 |        |     42|      48|      48|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. enot/teden             |        |      4|       6|       6|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|dolžina enote              |        |      2|       2|       2|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. točk                   |        |   336 |    576 |    576 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Strokovni delavec –        |        |       |        |        |
|TEKMOVANJE                 |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. tekem zunaj            |        |      6|      12|      12|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. točk                   |        |    18 |     36 |     36 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Skupaj točk                |        |    354|     612|     612|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|                           |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|OBJEKT                     |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur dvorane                 |        |     68|     140|     140|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur telovadnice             |        |     68|      80|      80|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur atlet. stadiona         |        |    200|     300|     300|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur trim kabineta           |        |       |      56|      56|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Skupaj ur objekta          |        |    336|     576|     576|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|                           |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|T2/1-JUDO                  |      MD|     SD|     MML|      ML|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Število v skupini          |     12 |    12 |     10 |      8 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Strokovni delavec –        |        |       |        |        |
|TRENING                    |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. tednov                 |      42|     42|      42|      46|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. enot/teden             |       4|      4|       5|       6|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|dolžina enote              |     1,5|      2|       2|       2|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. točk                   |    252 |   336 |    420 |    552 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Strokovni delavec –        |        |       |        |        |
|TEKMOVANJE                 |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. tekem zunaj            |       4|      4|       6|       6|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. točk                   |     12 |    12 |     18 |     18 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Skupaj točk                |     268|    348|     438|     570|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|                           |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|OBJEKT                     |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur telovadnice             |     252|    336|     336|     460|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur trim kabineta           |        |       |      84|      92|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Skupaj ur objekta          |     252|    320|     420|     552|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|                           |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|T2/1-KAJAK IN KANU         |      MD|     SD|     MML|      ML|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Število v skupini          |      8 |     8 |      8 |      8 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Strokovni delavec –        |        |       |        |        |
|TRENING                    |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. tednov                 |      42|     42|      46|      46|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. enot/teden             |       4|      4|       5|       6|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|dolžina enote              |     1,5|    1,5|     1,5|       2|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. točk                   |    252 |   252 |    345 |    552 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Strokovni delavec –        |        |       |        |        |
|TEKMOVANJE                 |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. tekem zunaj            |       5|      5|      10|      15|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. točk                   |     15 |    15 |     30 |     45 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Skupaj točk                |     267|    267|     375|     597|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|                           |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|OBJEKT                     |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur proge                   |     270|    333|     383|     401|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur telovadnice             |      32|     32|      44|      46|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur zimskega bazena         |      13|     13|      13|      13|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur trim kabineta           |        |       |      88|      92|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Skupaj ur objekta          |     315|    378|     528|     552|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|                           |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|T2/1-KOLESARSTVO – CESTNO  |        |     SD|     MML|      ML|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Število v skupini          |        |     8 |      8 |      8 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Strokovni delavec –        |        |       |        |        |
|TRENING                    |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. tednov                 |        |     40|      40|      42|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. enot/teden             |        |      4|       5|       6|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|dolžina enote              |        |    1,5|     1,5|       2|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. točk                   |        |   240 |    300 |    504 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Strokovni delavec –        |        |       |        |        |
|TEKMOVANJE                 |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. tekem zunaj            |        |      8|      10|      12|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. točk                   |        |    24 |     30 |     36 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Skupaj točk                |        |    264|     330|     540|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|                           |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|OBJEKT                     |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur ceste                   |        |    168|     159|     340|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur telovadnice             |        |     72|      72|      72|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur trim kabineta           |        |       |      69|      92|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Skupaj ur objekta          |        |    240|     300|     504|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|                           |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|                           |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|T2/1-NAMIZNI TENIS         |      MD|     SD|        |      ML|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Število v skupini          |     14 |    12 |        |     10 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Strokovni delavec –        |        |       |        |        |
|TRENING                    |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. tednov                 |      42|     44|        |      46|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. enot/teden             |       4|      5|        |       6|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|dolžina enote              |       2|      2|        |       2|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. točk                   |    336 |   440 |        |    552 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Strokovni delavec –        |        |       |        |        |
|TEKMOVANJE                 |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. tekem zunaj            |       6|     10|        |      13|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. točk                   |     18 |    30 |        |     39 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Skupaj točk                |     354|    470|        |     591|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|OBJEKT                     |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur telovadnice             |     336|    440|        |     552|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Skupaj ur objekta          |     336|    440|        |     552|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|                           |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|T2/1-PLAVANJE              |      MD|     SD|     MML|      ML|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Število v skupini          |     14 |    12 |     10 |      8 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Strokovni delavec –        |        |       |        |        |
|TRENING                    |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. tednov                 |      42|     44|      46|      48|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. enot/teden             |       5|      6|       8|       8|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|dolžina enote              |     1,5|      2|       2|       2|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. točk                   |    315 |   528 |    736 |    768 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Strokovni delavec –        |        |       |        |        |
|TEKMOVANJE                 |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. tekem zunaj            |       6|     10|      15|      20|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. točk                   |     18 |    30 |     45 |     60 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Skupaj točk                |     333|    558|     781|     828|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|                           |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|OBJEKT                     |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Število na progo           |     10 |    10 |      8 |      6 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur zimskega bazena         |     225|    368|     500|     518|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur letnega bazena          |      90|    130|     196|     200|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur trim kabineta           |        |     30|      40|      50|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Skupaj ur objekta          |     315|    528|     736|     768|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|                           |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|T2/1-RITMIČNA GIMNASTIKA   |      MD|     SD|     MML|      ML|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Število v skupini          |     10 |     8 |      6 |      6 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Strokovni delavec –        |        |       |        |        |
|TRENING                    |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. tednov                 |      42|     46|      48|      48|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. enot/teden             |       3|      5|       6|       6|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|dolžina enote              |       2|      2|       3|       3|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. točk                   |    252 |   460 |    864 |    864 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Strokovni delavec –        |        |       |        |        |
|TEKMOVANJE                 |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. tekem zunaj            |       4|      4|       6|       6|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. točk                   |     12 |    12 |     18 |     18 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Skupaj točk                |     264|    472|     882|     882|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|                           |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|OBJEKT                     |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur dvorane                 |        |       |     144|     144|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur telovadnice             |     252|    460|     720|     720|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Skupaj ur objekta          |     252|    460|     864|     864|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|                           |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|T2/1-SMUČARSKI SKOKI       |      MD|     SD|     MML|      ML|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Število v skupini          |      8 |     8 |      8 |      8 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Strokovni delavec –        |        |       |        |        |
|TRENING                    |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. tednov                 |      42|     44|      46|      48|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. enot/teden             |       4|      4|       5|       5|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|dolžina enote              |     1,5|      2|     2,5|     2,5|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. točk                   |    252 |   352 |    575 |    600 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Strokovni delavec –        |        |       |        |        |
|TEKMOVANJE                 |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. tekem zunaj            |      12|     14|      16|      16|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. točk                   |     36 |    42 |     48 |     48 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Skupaj točk                |     288|    394|     623|     648|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|                           |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|OBJEKT                     |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur skakalnice              |     198|    250|     427|     438|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur telovadnice             |      54|     72|      72|      72|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur trim kabineta           |        |     30|      76|      90|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Skupaj ur objekta          |     252|    352|     575|     600|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|                           |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|T2/1-ŠPORTNA GIMNASTIKA    |      MD|     SD|     MML|      ML|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Število v skupini          |     10 |     8 |      6 |      6 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Strokovni delavec –        |        |       |        |        |
|TRENING                    |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. tednov                 |      42|     46|      48|      48|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. enot/teden             |       3|      5|       6|       6|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|dolžina enote              |       2|      2|     2,5|     2,5|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. točk                   |    252 |   460 |    720 |    720 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Strokovni delavec –        |        |       |        |        |
|TEKMOVANJE                 |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. tekem zunaj            |       4|      5|      10|      10|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. točk                   |     12 |    15 |     30 |     30 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Skupaj točk                |     264|    475|     750|     750|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|                           |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|OBJEKT                     |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur dvorane                 |     252|    460|     720|     720|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Skupaj ur objekta          |     252|    460|     720|     720|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|                           |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|T2/1-TENIS                 |      MD|     SD|     MML|      ML|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Število v skupini          |     12 |    12 |     10 |      8 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Strokovni delavec –        |        |       |        |        |
|TRENING                    |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. tednov                 |      44|     44|      46|      46|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. enot/teden             |       4|      4|       5|       6|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|dolžina enote              |       2|      2|       2|       2|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. točk                   |    352 |   352 |    460 |    552 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Strokovni delavec –        |        |       |        |        |
|TEKMOVANJE                 |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. tekem zunaj            |       5|      5|       7|      10|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|št. točk                   |     15 |    15 |     21 |     30 |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Skupaj točk                |     367|    367|     481|     582|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|                           |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|OBJEKT                     |        |       |        |        |
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur pokritega igrišča       |      90|     90|     160|     220|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur zunanjega igrišča       |     232|    232|     260|     288|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|ur trim kabineta           |      30|     30|      40|      44|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
|Skupaj ur objekta          |     352|    352|     460|     552|
+---------------------------+--------+-------+--------+--------+
Preglednica 2-2: Kolektivni športi.
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|T2/2-KOLEKTIVNI ŠPORTI   |      MD|     SD|      KA|        ML|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|                         |        |       |        |          |
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|TRENING                  |        |       |        |          |
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|št. tednov               |      40|     42|      44|        44|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|št. enot/teden           |       3|      4|       5|         5|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|dolžina enote            |     1,5|    1,5|     1,5|         2|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|št. točk                 |    180 |    252|     330|      440 |
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|TEKMOVANJE               |        |       |        |          |
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|št. tekem zunaj          |       8|     12|      12|        15|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|št. točk                 |     24 |     36|      36|       45 |
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|Skupaj točk              |     204|    288|     366|       485|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|                         |        |       |        |          |
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|T2/2-HOKEJ NA LEDU       |      MD|     SD|      KA|        ML|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
| Število v skupini       |     20 |     20|      20|       20 |
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|OBJEKT                   |        |       |        |          |
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|ur ledu 1/1              |        |    162|     180|       228|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|ur ledu 1/2              |     162|       |        |          |
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|ur telovadnice           |        |       |      90|       100|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|ur trim kabineta         |      18|     90|      60|       112|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|Skupaj ur objekta        |     180|    252|     330|       440|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|                         |        |       |        |          |
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|T2/2-KOŠARKA             |      MD|     SD|      KA|        ML|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
| Število v skupini       |     12 |     12|      12|       12 |
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|OBJEKT                   |        |       |        |          |
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|ur dvorane               |        |       |      24|        60|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|ur telovadnice           |     180|    252|     276|       350|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|ur trim kabineta         |        |       |      30|        30|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|Skupaj ur objekta        |     180|    252|     330|       440|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|                         |        |       |        |          |
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|T2/2-NOGOMET             |      MD|     SD|      KA|        ML|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
| Število v skupini       |     18 |     18|      18|       18 |
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|OBJEKT                   |        |       |        |          |
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|ur glavnega igrišča      |        |       |      18|        54|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|ur pomožnega igr.        |     120|    168|     218|       328|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|ur telovadnice           |      60|     84|      84|        48|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|ur trim kabineta         |        |       |      10|        10|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|Skupaj ur objekta        |     180|    252|     330|       440|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|                         |        |       |        |          |
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|T2/2-ODBOJKA             |      MD|     SD|      KA|        ML|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
| Število v skupini       |     12 |     12|      12|       12 |
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|OBJEKT                   |        |       |        |          |
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|ur dvorane               |        |       |        |        60|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|ur telovadnice           |     160|    220|     290|       280|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|ur trim kabineta         |      20|     32|      40|       100|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|Skupaj ur objekta        |     180|    252|     330|       440|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|                         |        |       |        |          |
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|T2/2-ROKOMET             |      MD|     SD|      KA|        ML|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
| Število v skupini       |     12 |     12|      12|       12 |
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|OBJEKT                   |        |       |        |          |
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|ur dvorane               |        |     40|      80|       120|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|ur telovadnice *         |     180|    212|     220|       280|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|ur trim kabineta         |        |       |      30|        40|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
|Skupaj ur objekta        |     180|    252|     330|       440|
+-------------------------+--------+-------+--------+----------+
* sofinancira se uporaba telovadnice velikosti rokometnega igrišča (primer: 3/3) oz. telovadnice (primer: 1/3).
Preglednica 3-1: Individualni športi – materialni stroški.
+--------------------------------------------------------------+
|INDIVIDUALNI ŠPORTI – MATERIALNI STROŠKI                      |
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
|                        |       MD|         SD|     MML|    ML|
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
| Število točk           |         |           |        |      |
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
|ALPSKO SMUČANJE         |     3,24|       4,68|    4,68|  4,68|
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
|                        |         |           |        |      |
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
|ATLETIKA                |         |       0,92|    1,96|  2,60|
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
|                        |         |           |        |      |
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
|JUDO                    |     0,84|       1,00|    1,96|  2,60|
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
|                        |         |           |        |      |
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
|KAJAK IN KANU           |     3,24|       4,68|    4,68|  4,68|
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
|                        |         |           |        |      |
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
|KOLESARSTVO – CESTNO    |         |       1,96|    2,60|  4,68|
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
|                        |         |           |        |      |
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
|NAMIZNI TENIS           |     0,92|       1,48|    0,68|  2,60|
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
|                        |         |           |        |      |
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
|PLAVANJE                |     0,84|       1,48|    1,96|  2,60|
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
|                        |         |           |        |      |
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
|RITMIČNA GIM            |     0,92|       1,48|    2,60|  2,60|
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
|                        |         |           |        |      |
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
|SMUČARSKI SKOKI         |     3,24|       4,68|    4,68|  4,68|
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
|                        |         |           |        |      |
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
|ŠPORTNA GIMNASTIKA      |     0,92|       1,48|    2,60|  2,60|
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
|                        |         |           |        |      |
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
|TENIS                   |     0,68|       0,92|    1,96|  2,60|
+------------------------+---------+-----------+--------+------+
Preglednica 3-2: Kolektivni športi – materialni stroški.
+--------------------------------------------------------------+
|KOLEKTIVNI ŠPORTI – MATERIALNI STROŠKI                        |
+------------------------+----------+---------+-------+--------+
|                        |        MD|       SD|     KA|      ML|
+------------------------+----------+---------+-------+--------+
| Število točk           |          |         |       |        |
+------------------------+----------+---------+-------+--------+
|HOKEJ NA LEDU           |      1,00|     1,64|   1,64|    2,28|
+------------------------+----------+---------+-------+--------+
|                        |          |         |       |        |
+------------------------+----------+---------+-------+--------+
|KOŠARKA                 |      0,68|     1,16|   1,64|    1,96|
+------------------------+----------+---------+-------+--------+
|                        |          |         |       |        |
+------------------------+----------+---------+-------+--------+
|NOGOMET                 |      0,68|     1,16|   1,64|    1,96|
+------------------------+----------+---------+-------+--------+
|                        |          |         |       |        |
+------------------------+----------+---------+-------+--------+
|ODBOJKA                 |      0,68|     1,16|   1,64|    1,96|
+------------------------+----------+---------+-------+--------+
|                        |          |         |       |        |
+------------------------+----------+---------+-------+--------+
|ROKOMET                 |      0,68|     1,16|   1,64|    1,96|
+------------------------+----------+---------+-------+--------+
2.2. Neprednostni program
31. člen
(pogoji za sofinanciranje)
Do sofinanciranja neprednostnega programa so upravičeni izvajalci, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:
– imajo redno vadbo organizirano vsaj trikrat tedensko po vsaj 45 minut, najmanj 40 tednov letno,
– vključujejo v skupine športnice in športnike od 13. do 21. leta starosti in kategorijo cicibanov v panogah alpsko smučanje, športna in ritmična gimnastika ter nogomet (m),
– izvajajo programe v skupinah, od katerih posamezna v individualnih športih šteje najmanj 6, v kolektivnih športih pa najmanj 10 športnic ali športnikov v vsaki starostni kategoriji,
– so v preteklem koledarskem letu s svojimi športniki nastopili na najmanj 5 uradnih tekmah, ki so bile zapisane v koledarju njihovih nacionalnih panožnih zvez.
32. člen
(vsebina sofinanciranja)
Izvajalcem se za posamezno skupino sofinancira:
+-------------------------------------+------------------------+
|– honorar za strokovnega delavca     |- 225 T in              |
+-------------------------------------+------------------------+
|– najem športnega objekta v MOL      |- 144 T.                |
+-------------------------------------+------------------------+
Izvajalcem v spodaj naštetih panogah, ki za izvajanje svojih programov uporabljajo objekte v lasti MOL, se sofinancira športne objekte v obsegu:
– v nogometu, ragbiju in baseballu 40 ur uporabe telovadnic in sredstva za vzdrževanje travnatega igrišča,
– v umetnostnem drsanju vsem izvajalcem skupaj 768 ur uporabe lednih dvoran, ki se enakomerno razdelijo med izvajalce, vendar posamezni skupini pripada največ 192 ur uporabe lednih dvoran,
– v plavanju 90 ur uporabe ene proge v 25 m zimskem bazenu in 30 ur ene proge v letnem bazenu,
– v vaterpolu vsem izvajalcem skupaj 540 ur uporabe 10 prog v 25 m zimskem bazenu in 180 ur polovice letnega bazena (10 prog), ki se enakomerno razdelijo med izvajalce, vendar posamezni skupini pripada največ 120 ur uporabe bazena, od tega 90 ur zimskega in 30 ur letnega bazena,
– ostalim izvajalcem, ki v procesu treniranja uporabljajo tudi vodne površine 40 ur ene proge v zimskem bazenu in 80 ur telovadnice.
Izvajalec je upravičen do sofinanciranja največ štirih skupin. Posamezna skupina mora biti oblikovana tako, da razlika v letnikih rojstva vključenih tekmovalcev ne presega 3 let.
3. Športna vzgoja otrok in mladine s posebnimi potrebami (z motnjami v razvoju)
33. člen
(pogoji za sofinanciranje)
Do sofinanciranja interesne športne vzgoje otrok in mladine s posebnimi potrebami (z motnjami v razvoju) so upravičeni izvajalci, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:
– izvajajo programe redne vadbe za skupine otrok in mladine do 20. leta starosti vsaj dvakrat tedensko, najmanj 30 tednov letno,
– izvajajo programe v skupinah, od katerih posamezna šteje od 4 do 8 članov.
34. člen
(vsebina in višina sofinanciranja)
Izvajalcem se za posamezno skupino sofinancira najem objekta in strokovni kader (1,5 T/uro) v obsegu programa, ki ga izvaja, vendar največ 80 ur.
4. Vrhunski šport
35. člen
(pogoji za sofinanciranje)
Do sofinanciranja vrhunskega športa so upravičeni izvajalci, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:
– imajo na zadnji dan roka za prijavo na razpis, včlanjene kategorizirane športnike svetovnega razreda (v nadaljevanju: SR), mednarodnega razreda (v nadaljevanju: MR) in perspektivnega razreda (v nadaljevanju: PR), ki so navedeni v zadnjih oktobrskih Obvestilih Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (v nadaljevanju: OKS),
– imajo v svojih disciplinah zadnja tri leta redno organizirano enotno slovensko državno prvenstvo.
V panogah, ki imajo več svetovnih krovnih organizacij, se upoštevajo samo rezultati tekmovanj krovne organizacije, ki jo priznava Mednarodni olimpijski komite (v nadaljevanju: MOK).
36. člen
(merila za sofinanciranje)
Izvajalce v individualnih športih, katerih člani so pridobili status kategoriziranih športnikov v disciplinah rednega sporeda olimpijskih iger (v nadaljevanju: OI), se sofinancira po naslednjih merilih:
+----------------------------------------+---------------------+
|– športnik s kategorizacijo SR          |– 500 T in           |
+----------------------------------------+---------------------+
|– športnik s kategorizacijo MR ali PR   |– 250 T.             |
+----------------------------------------+---------------------+
Izvajalce v individualnih športih, katerih člani so pridobili status kategoriziranih športnikov v disciplinah, ki niso na rednem sporedu OI, se sofinancira po naslednjih merilih:
+----------------------------------------+---------------------+
|– športnik s kategorizacijo SR          |– 250 T in           |
+----------------------------------------+---------------------+
|– športnik s kategorizacijo MR ali PR   |– 100 T.             |
+----------------------------------------+---------------------+
Izvajalcem v alpskem smučanju, smučarskih skokih, kajaku in kanuju ter plavanju, katerih člani so pridobili status kategoriziranih športnikov SR, MR ali PR, se sofinancira najem športnega objekta po naslednjih merilih:
+------------+--------+----------+--------------+------+-------+
|T4-Število  |smučišče|skakalnica|kajakaška     | Letni|Zimski |
|ur uporabe  |        |          |proga         | bazen| bazen |
|objekta na  |        |          |              |      |       |
|športnika   |        |          |              |      |       |
+------------+--------+----------+--------------+------+-------+
|Alpsko      |   95   |          |              |      |       |
|smučanje    |        |          |              |      |       |
+------------+--------+----------+--------------+------+-------+
|Smučarski   |        |    78    |              |      |       |
|skoki       |        |          |              |      |       |
+------------+--------+----------+--------------+------+-------+
|Kajak in    |        |          |    87        |      |       |
|kanu        |        |          |              |      |       |
+------------+--------+----------+--------------+------+-------+
|Plavanje    |        |          |              |  155 |  50   |
|(ure 1      |        |          |              |      |       |
|proge)      |        |          |              |      |       |
+------------+--------+----------+--------------+------+-------+
Izvajalce v kolektivnih športih, ki niso sofinancirani v prednostnem programu in imajo njihovi člani ustrezno kategorizacijo iz prvega in drugega odstavka tega člena, se sofinancira v višini 30% točk iz prvega in drugega odstavka tega člena.
5. Kakovostni šport
37. člen
(pogoji za sofinanciranje)
Do sofinanciranja kakovostnega športa so upravičeni izvajalci v individualnih panogah prednostnega programa, ki imajo na zadnji dan roka za prijavo na javni razpis včlanjene kategorizirane športnike državnega razreda (v nadaljevanju: DR), ki so navedeni v zadnjih oktobrskih Obvestilih OKS.
Do sofinanciranja kakovostnega športa so upravičeni tudi izvajalci v kolektivnih panogah prednostnega programa, ki tekmujejo v najvišjem ligaškem tekmovanju za naslov članskega državnega prvaka.
38. člen
(merila za sofinanciranje)
Izvajalce v individualnih športih prednostnega programa, katerih člani so pridobili status kategoriziranih športnikov, se sofinancira po naslednjem merilu:
– športnik s kategorizacijo DR – 100 T.
Izvajalcem v alpskem smučanju, smučarskih skokih ter plavanju, katerih člani so pridobili status kategoriziranih športnikov DR, se sofinancira le najem objekta po naslednjih merilih:
+--------------------+----------+----------+--------+----------+
|T4-Število ur       | smučišče |skakalnica|  letni |  zimski  |
|uporabe objekta na  |          |          |  bazen |   bazen  |
|športnika           |          |          |        |          |
+--------------------+----------+----------+--------+----------+
|Alpsko smučanje     |    95    |          |        |          |
+--------------------+----------+----------+--------+----------+
|Smučarski skoki     |          |    78    |        |          |
+--------------------+----------+----------+--------+----------+
|Plavanje (ure 1     |          |          |   155  |    50    |
|proge)              |          |          |        |          |
+--------------------+----------+----------+--------+----------+
Sofinancira se največ 15 najuspešnejših športnikov s kategorizacijo DR.
Izvajalcu v kolektivnih panogah prednostnega programa, ki se je na zadnjem članskem državnem prvenstvu uvrstil med najboljše štiri in je bil hkrati tudi najvišje uvrščeni predstavnik MOL v posamezni panogi, se sofinancira najem objektov v obsegu 720 ur po naslednjih merilih, ostalim prvoligaškim izvajalcem pa v obsegu 50% teh ur:
+------------------+------+--------+--------+--------+---------+
|T4-Število ur     | hokej| košarka| nogomet| odbojka| rokomet |
|uporabe objekta   |  na  |        |        |        |         |
|                  | ledu |        |        |        |         |
+------------------+------+--------+--------+--------+---------+
|tekmovalna        |  480 |   720  |   120  |   720  |   720   |
|igralna površina  |      |        |        |        |         |
+------------------+------+--------+--------+--------+---------+
|telovadnica –     |  240 |        |   600  |        |         |
|pomožno igrišče   |      |        |        |        |         |
+------------------+------+--------+--------+--------+---------+
Izvajalcem v kolektivnih panogah prednostnega programa se sofinancira najem objektov v MOL po merilih, določenih v preglednici iz prejšnjega odstavka tega člena.
6. Športna rekreacija
39. člen
(pogoji za sofinanciranje)
Do sofinanciranja programov športne rekreacije so upravičeni izvajalci, ki izvajajo programe za skupine udeležencev od 26. do 65. leta starosti, po vsaj 45 minut, najmanj 30 tednov letno in imajo organizirano vadbo v skupinah, od katerih posamezna šteje od 12 do 20 članov. Skupinam, katerih člani so starejši od 65 let, se sofinancira tudi strokovni kader.
40. člen
(vsebina in višina sofinanciranja)
Izvajalcem se za posamezno skupino sofinancira najem telovadnice in strokovni kader (1,5 T/uro) v obsegu programa, ki ga izvaja, vendar največ 80 ur.
7. Šport invalidov
41. člen
(pogoji za sofinanciranje)
Do sofinanciranja programa športa invalidov so upravičeni izvajalci, ki izvajajo programe dvakrat tedensko, vsaj 30 tednov letno in imajo organizirano vadbo v skupinah, ki so oblikovane v skladu z doktrino invalidskega športa.
42. člen
(vsebina in višina sofinanciranja)
Sofinancira se najem športnega objekta glede na obseg programa, vendar največ 80 ur letno in stroške izvedbe mestnih tekmovanj v višini 112 T.
43. člen
(nagrajevanje dosežkov športnikov invalidov)
Za nagrajevanje dosežkov športnikov na področju športa invalidov veljajo določbe 53. člena tega pravilnika.
IV.2. RAZVOJNE IN STROKOVNE NALOGE V ŠPORTU
8. Delovanje društev in zveze
44. člen
(pogoji za sofinanciranje)
Sofinancira se delovanje društev, zveze športnih društev in občinske športne zveze.
45. člen
(vsebina in višina sofinanciranja)
Društva so upravičena do sredstev za delovanje glede na število članov:
+--------------------------------------+-----------------------+
|– do 100 članov                       |30 T,                  |
+--------------------------------------+-----------------------+
|– 101 do 200 članov                   |50 T in                |
+--------------------------------------+-----------------------+
|– nad 201 članov                      |100 T.                 |
+--------------------------------------+-----------------------+
MOL bo letno sofinanciral delovanje zvez športnih društev in občinske športne zveze.
9. Šolanje in izpopolnjevanje strokovnih kadrov
46. člen
(pogoji za sofinanciranje)
Sofinancira se izvajalce, ki imajo strokovne delavce, ki so v preteklem letu uspešno končali strokovno šolanje ali izpopolnjevanje v organizaciji pooblaščenega nosilca usposabljanja.
Društvom se sofinancira tudi strokovne delavce, ki so študentje Fakultete za šport, če ti izpolnjujejo naslednje pogoje:
– delujejo v društvu pri izvajanju letnega programa,
– imajo stalno prebivališče v MOL,
– opravljajo redni učni program (tečaje) izven kraja sedeža fakultete.
47. člen
(vsebina in višina sofinanciranja)
Izvajalci so upravičeni do sofinanciranja:
– stroškov kotizacije do 100 T največ trem kandidatom za šolanje za vzgojno izobraževalno delo za naziv: vodnik, vaditelj, inštruktor, učitelj, trener …,
– stroškov kotizacije do 20 T največ šestim kandidatom za izpopolnjevanje (licenčni seminarji) za vzgojno izobraževalno delo,
– stroškov rednega učnega programa (tečajev) izven kraja sedeža fakultete študentov v višini 50 T.
10. Založniška dejavnost v športu
48. člen
(pogoji, vsebina in merila za sofinanciranje)
S sredstvi za založniško dejavnost se društvu sofinancira izdajanje strokovnih publikacij in almanahov ob večjih društvenih obletnicah v višini 50% vrednosti publikacije, vendar največ v višini 300 T.
11. Promocijska dejavnost v športu
49. člen
(vsebina sofinanciranja)
S sredstvi za programe promocijske dejavnosti v športu se sofinancira programe:
– promocija pokalnih tekmovanj,
– promocija nadpovprečnih dosežkov in
– športne prireditve.
11.1. Promocija pokalnih tekmovanj
50. člen
(pogoji za sofinanciranje pokalnih tekmovanj)
Do sredstev za promocijo pokalnih tekmovanj so upravičeni izvajalci, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:
– so v preteklem letu nastopali na uradnem članskem evropskem ali svetovnem klubskem pokalnem tekmovanju, ki ni starostno omejeno in je trajalo najmanj tri mesece,
– imajo v svojih disciplinah zadnja tri leta redno organizirano enotno državno prvenstvo Slovenije.
V panogah, ki imajo več svetovnih krovnih organizacij, se upoštevajo samo tekmovanja krovne organizacije, ki jo priznava MOK.
51. člen
(število izvajalcev)
Sredstva za promocijo pokalnih tekmovanj se izplača izvajalcu, ki je nastopal v kakovostno močnejšem tekmovanju iz prve vrstice prejšnjega člena tega pravilnika.
52. člen
(merilo za sofinanciranje pokalnih tekmovanj)
Izvajalec iz prejšnjega člena je upravičen do nagrade za pokalno tekmovanje (gostovanje) v višini:
+--------------------------------+-----------------------------+
|– gostovanje na posamezni tekmi |– 200 T,                     |
|v kolektivnih športih:          |                             |
+--------------------------------+-----------------------------+
|– gostovanje na posamezni tekmi |– 100 T,                     |
|v individualnih športih:        |                             |
+--------------------------------------------------------------+
|– gostovanje na turnirju v kolektivnih športih:               |
+--------------------------------+-----------------------------+
|• prvi tekmovalni dan           |– 200 T,                     |
+--------------------------------+-----------------------------+
|• drugi in naslednji tekmovalni |– vsak dan po 100 T,         |
|dnevi                           |                             |
+--------------------------------------------------------------+
|– gostovanje na turnirju v individualnih športih              |
+--------------------------------+-----------------------------+
|• prvi tekmovalni dan           |– 100 T,                     |
+--------------------------------+-----------------------------+
|• drugi in naslednji tekmovalni |– vsak dan po 50 T.          |
|dnevi                           |                             |
+--------------------------------+-----------------------------+
11.2. Promocija nadpovprečnih dosežkov
53. člen
(sofinanciranje nadpovprečnih dosežkov)
MOL bo sofinancirala nadpovprečne dosežke športnikov in športnic MOL.
11.3. Športne prireditve
54. člen
(pogoji, merila in višina sofinanciranja)
MOL sofinancira materialne stroške za organizacijo velikih tradicionalnih športnih prireditev MOL, in sicer:
+---------------------------------+----------------------------+
|– Ljubljanski maraton            |                   22.000 T,|
+---------------------------------+----------------------------+
|– Pohod po Poti ob žici          |                   19.000 T,|
+---------------------------------+----------------------------+
|– Maraton Franja                 |                    5.000 T.|
+---------------------------------+----------------------------+
MOL bo letno sofinancirala materialne stroške za organizacijo do treh velikih športnih prireditev, pomembnih za MOL, vsako v višini do 5.000 T.
MOL bo sofinancirala tudi materialne stroške za organizacijo športnih prireditev manjšega obsega v skupni višini do 15.000 T, vsako v višini do 1.000 T.
Za sofinanciranje velikih športnih prireditev mora organizator pred kandidaturo pridobiti pisno soglasje pristojnega organa.
55. člen
(dodatni program športnih prireditev)
Za sofinanciranje meritev na šolskih športnih prireditvah, ki so vključene v letni program in pripravo smučarskih tekaških prog po programu.
Sofinancira se izvajalca, ki izpolnjuje naslednje pogoje:
– predložiti mora program meritev,
– imeti mora primerno tehnološko opremo za izvedbo meritev,
– imeti mora strokovno usposobljen kader,
– imeti mora izkušnje z meritvami na velikih športnih prireditvah,
– imeti mora primerno opremo in strokovni kader za pripravo smučarskih tekaških prog.
Izvajalec je upravičen do sofinanciranja programa v višini do 32.500 T.
V. KONČNI DOLOČBI
56. člen
(uveljavitev pravilnika)
Z dnem uveljavitve tega pravilnika preneha veljati Pravilnik o merilih za sofinanciranje izvajanja letnega programa športa v Mestni občini Ljubljani (Uradni list RS, št. 20/06).
57. člen
(veljavnost pravilnika)
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 671-7/2007-10
Ljubljana, dne 23. aprila 2007
Župan
Mestne občine Ljubljana
Zoran Janković l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti