Uradni list

Številka 35
Uradni list RS, št. 35/2007 z dne 18. 4. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 35/2007 z dne 18. 4. 2007

Kazalo

1921. Sklep o javni razgrnitvi Predloga občinskega lokacijskega načrta za prostorsko ureditev skupnega pomena za reciklažni center na Vrhniki, stran 5093.

Na podlagi prvega odstavka 31. člena Zakona o urejanju prostora (Uradni list RS, št. 110/02, 8/03 – popr. 58/03 – ZZK-1) ter drugega odstavka 66. člena Zakona o varstvu okolja (Uradni list RS, št. 39/06 – uradno prečiščeno besedilo, 49/06 – ZMetD, 66/06 – Odločba US) minister za okolje in prostor sprejme
S K L E P
o javni razgrnitvi Predloga občinskega lokacijskega načrta za prostorsko ureditev skupnega pomena za reciklažni center na Vrhniki
I.
Župan Občine Vrhnika odreja javno razgrnitev:
1. Predloga občinskega lokacijskega načrta za prostorsko ureditev skupnega pomena za reciklažni center na Vrhniki, ki ga je pod številko projekta 27/05 septembra 2006, in dopolnjenega marca 2007 izdelal Primis Vrhnika d.d. (v nadaljnjem besedilu: občinski lokacijski načrt za prostorsko ureditev skupnega pomena);
2. povzetka za javnost;
3. strokovnih podlag, na katerih temeljijo rešitve občinskega lokacijskega načrta za prostorsko ureditev skupnega pomena;
4. Poročila o vplivih na okolje za Reciklažni center na Vrhniki, ki ga je pod številko projekta PVO-4/06 septembra 2006 in dopolnjenega marca 2007 izdelala Envita d.o.o., Ljubljana (v nadaljnjem besedilu: poročilo o vplivih na okolje);
5. revizije poročila o vplivih na okolje, ki jo je oktobra 2006 in dopolnjene marca 2007 izdelal okoljski izvedenec prof. dr. Viktor Grilc, ter
6. osnutka odločitve o okoljevarstvenem soglasju.
II.
Prostorske ureditve, načrtovane z občinskim lokacijskim načrtom za prostorsko ureditev skupnega pomena, predstavljajo poseg v okolje, za katerega je treba izvesti presojo njihovih vplivov na okolje. Postopek presoje vplivov na okolje za predlog občinskega lokacijskega za prostorsko ureditev skupnega pomena je Ministrstvo za okolje in prostor začelo po uradni dolžnosti. Pred sprejetjem predloga občinskega lokacijskega za prostorsko ureditev skupnega pomena je treba pridobiti okoljevarstveno soglasje.
Za izdajo okoljevarstvenega soglasja je pristojno Ministrstvo za okolje in prostor, Agencija RS za okolje.
Območje, na katerem načrtovana prostorska ureditev povzroča obremenitve okolja, ki lahko vplivajo na zdravje in premoženje ljudi (v nadaljnjem besedilu: vplivno območje), je določeno v točki 6.2. poročila o vplivih na okolje.
III.
Gradivo iz I. točke tega sklepa bo od 26. aprila 2007 do 28. maja 2007 javno razgrnjeno:
– v prostorih Občine Vrhnika, Oddelka za okolje prostor in komunalo, Cankarjev trg 11, Vrhnika,
– v prostorih Krajevne skupnosti Vrhnika-Center, Tržaška cesta 11, Vrhnika in
– v prostorih Krajevne skupnosti Sinja Gorica, Sinja Gorica.
Javna obravnava bo potekala:
– 16. maja 2007 s pričetkom ob 16.30 v prostorih Krajevne skupnosti Vrhnika-Center, Tržaška cesta 11, Vrhnika in
– 23. maja 2007 s pričetkom ob 16.30 v prostorih Krajevne skupnosti Sinja Gorica, Sinja Gorica.
IV.
Med javno razgrnitvijo in obravnavo lahko k razgrnjenemu gradivu dajo pripombe in predloge vsi zainteresirani organi, organizacije in posamezniki. Pripombe in predlogi se lahko do 28. maja 2007 dajo pisno na mestih javne razgrnitve kot zapis v knjigo pripomb in predlogov, ustno na javni obravnavi, ali se pošljejo na elektronski naslov: komunalne.obcina@vrhnika.si.
O pripombah in predlogih, danih med javno razgrnitvijo, odloči pripravljavec občinskega lokacijskega načrta za prostorsko ureditev skupnega pomena po predhodnem mnenju pobudnika izdelave predloga občinskega lokacijskega načrta za prostorsko ureditev skupnega pomena.
V.
Med javno razgrnitvijo iz III. točke lahko v postopku presoje vplivov na okolje izrazijo mnenje oziroma dajo pripombe vsi, ki stalno prebivajo na vplivnem območju ali so lastniki ali drugi posestniki nepremičnin na tem območju in menijo, da se načrtovane prostorske ureditve tičejo njihovega pravnega interesa in imajo položaj stranskega udeleženca v postopku v skladu z zakonom, ki ureja splošni upravni postopek, pri čemer pa se morajo izkazati z ustreznimi listinami. V postopku presoje vplivov na okolje bodo upoštevana zgolj mnenja in pripombe javnosti, ki bodo prejeta na način in v roku, ki izhaja iz III. oziroma IV. točke tega sklepa.
Ministrstvo za okolje in prostor, Agencija RS za okolje mora v obrazložitvi okoljevarstvenega soglasja med drugim navesti, kako je pri odločitvi o okoljevarstvenem soglasju upoštevalo mnenje in pripombe javnosti, pridobljene med javno razgrnitvijo iz prejšnjega odstavka.
VI.
Ta sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije, na spletni strani Ministrstva za okolje in prostor in Občine Vrhnika, v časopisih Delo in Dnevnik, ter na krajevno običajen način na Radiu Orion.
VII.
Z vabilom na javno razgrnitev in javno obravnavo se obvesti člane Odbora za urejanje prostora ter varstvo naravne in kulturne dediščine Občinskega sveta Občine Vrhnika.
Št. 14/1-352-007/2002
Ljubljana, dne 16. aprila 2007
Župan
Občine Vrhnika
dr. Marjan Rihar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti