Uradni list

Številka 34
Uradni list RS, št. 34/2007 z dne 17. 4. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 34/2007 z dne 17. 4. 2007

Kazalo

1871. Odlok o ustanovitvi Proračunskega sklada za odpravo posledic obremenitev okolja v Mestni občini Ljubljana, stran 4976.

Na podlagi 56. člena Zakona o javnih financah (Uradni list RS, št. 79/99, 124/00, 79/01, 30/02, 56/02 – ZJU in 110/02 – ZDT-B) in 27. člena Statuta Mestne občine Ljubljana (Uradni list RS, št. 26/01 in 28/01) je Mestni svet Mestne občine Ljubljana na 4. izredni seji dne 26. 3. 2007 sprejel
O D L O K
o ustanovitvi Proračunskega sklada za odpravo posledic obremenitev okolja v Mestni občini Ljubljana
1. člen
(Namen proračunskega sklada)
S tem odlokom se ustanovi Proračunski sklad za odpravo posledic obremenitev okolja v Mestni občini Ljubljana za preprečevanje potencialnih negativnih vplivov onesnaženja okolja na zdravje ljudi (v nadaljevanju: proračunski sklad).
Proračunski sklad se ustanovi kot evidenčni račun v okviru računa proračuna Mestne občine Ljubljana z namenom ločenega vodenja določenih prejemkov in izdatkov za odpravo posledic obremenitev okolja z namenom preprečevanja morebitnih posledic nelegalnih posegov v okolje na vodovarstvenih območjih, pomembnih za oskrbo Mestne občine Ljubljana s pitno vodo in za varovanje saniranih in ogroženih območij pred nadaljnjimi nelegalnimi posegi.
2. člen
(Čas, za katerega je proračunski sklad ustanovljen)
Proračunski sklad se ustanovi za čas trajanja projektov, ki se s tem skladom financirajo.
3. člen
(Upravljanje proračunskega sklada in razpolaganje s sredstvi proračunskega sklada)
Za upravljanje proračunskega sklada in razpolaganje s sredstvi proračunskega sklada je pristojen župan Mestne občine Ljubljana, ki odgovarja Mestnemu svetu za zakonitost upravljanja proračunskega sklada in razpolaganja s sredstvi proračunskega sklada.
4. člen
(Viri financiranja in odgovornost za obveznosti proračunskega sklada)
Proračunski sklad se financira iz naslednjih virov:
– proračunskih sredstev Mestne občine Ljubljana, zagotovljenih za namene iz 1. člena tega odloka v proračunu Mestne občine Ljubljana za tekoče leto
– proračunskih sredstev ministrstva, pristojnega za okolje, iz naslova povračila stroškov, ki jih Mestna občina Ljubljana pridobi od države za opravljeno odpravo obremenitev okolja na podlagi 11. člena Zakona o varstvu okolja (Uradni list RS, št. 39/06 – UPB I)
– namenskih prejemkov, ki jih v proračunski sklad prispeva javni zavod Lekarna Ljubljana, katerega ustanoviteljica je Mestna občina Ljubljana, v skladu z ustanovitvenim aktom in sklepi sveta javnega zavoda, ki vsako leto po sprejemu zaključnega računa za preteklo leto in finančnega načrta za tekoče leto, najkasneje pa do 30. 4. vsako leto, določi višino in rok vplačila sredstev, ki je najkasneje do 30. 6. vsako leto
– sredstev od izterjave vračila stroškov za subsidiarno ukrepanje občine po 11. členu Zakona o varstvu okolja (Uradni list RS, št. 39/06 – UPB I)
– sredstev dotacij in donacij domačih ali tujih pravnih ali fizičnih oseb
– prejemkov od upravljanja s prostimi denarnimi sredstvi proračunskega sklada.
Obveznosti proračunskega sklada se pokrivajo iz sredstev sklada.
5. člen
(Posebnosti razpolaganja s sredstvi proračunskega sklada)
Izplačila v breme proračunskega sklada se lahko izvajajo do višine razpoložljivih sredstev proračunskega sklada, obveznosti pa se lahko prevzemajo v okviru utemeljeno pričakovanih prejemkov proračunskega sklada.
Sredstva proračunskega sklada so namenska in se smejo uporabljati le za namene določene s tem odlokom.
Neporabljena sredstva na računu proračunskega sklada na koncu tekočega leta se prenesejo v prihodnje leto.
6. člen
(Prenehanje proračunskega sklada)
Proračunski sklad preneha:
– če proračunski sklad ne izpolnjuje namena, za katerega je bil ustanovljen,
– če sredstva proračunskega sklada ne zadostujejo za izpolnjevanje njegovega namena oziroma
– ko so projekti izvedeni.
Župan mora v 30 dneh po nastopu pogojev za prenehanje proračunskega sklada predlagati spremembo akta o ustanovitvi proračunskega sklada.
7. člen
(Prehodna določba)
Na podlagi sklepov sveta javnega zavoda Lekarna Ljubljana, katerega ustanoviteljica je Mestna občina Ljubljana, in v skladu z odlokom o ustanovitvi, javni zavod prvič prispeva denarna sredstva v proračunski sklad na podlagi podatkov zaključnega računa za leto 2006 ter finančnega načrta za leto 2007, najkasneje do 31. 7. 2007.
8. člen
(Prehodna določba)
Proračunski sklad prične delovati naslednji dan po uveljavitvi tega odloka.
9. člen
(Končna določba)
Ta odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Št. 410-60/2007-6
Ljubljana, dne 26. marca 2007
Župan
Mestne občine Ljubljana
Zoran Janković l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti