Uradni list

Številka 28
Uradni list RS, št. 28/2007 z dne 29. 3. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 28/2007 z dne 29. 3. 2007

Kazalo

1427. Navodilo o spremembah in dopolnitvah Navodila za izračun komunalnega prispevka, stran 3856.

Na podlagi 28. člena Statuta Mestne občine Nova Gorica (Uradne objave, št. 6/02 in 25/02, ter Uradni list RS, št. 38/05 in št. 24/06) je župan Mestne občine Nova Gorica sprejel
N A V O D I L O
o spremembah in dopolnitvah Navodila za izračun komunalnega prispevka
1.
Prvi odstavek 2. člena Navodila za izračun komunalnega prispevka (Uradne objave št. 99, Uradni list RS, št. 44/06) se spremeni tako, da se glasi:
»Zavezanec za plačilo komunalnega prispevka je investitor, ki namerava:
– zgraditi nov objekt;
– prizidati obstoječi objekt, nadzidati obstoječi objekt, zgraditi nadomestni objekt, spremeniti namembnost obstoječega objekta ali rekonstruirati obstoječi objekt, če je za to treba povečati priključke na javno infrastrukturo oziroma njene zmogljivosti.«.
2.
7. člen navodila se spremeni tako, da se glasi:
»Sorazmerni del stroškov opremljanja se v primerih iz druge alineje prvega odstavka 2. člena tega navodila, izračuna na podlagi dejanskih stroškov povečanja kapacitet priključkov na podlagi dokumentacije, ki jo mora predložiti investitor.«.
3.
10. člen navodila se spremeni tako, da se glasi:
»Potrdila, ki jih krajevne skupnosti v Mestni občini Nova Gorica izdajajo na prošnjo investitorjev in s katerimi krajevne skupnosti potrjujejo, da so investitorji, njihovi pravni predniki oziroma prejšnji lastniki s svojim lastnim delom ali samoprispevkom sodelovali pri izgradnji posameznih komunalnih ali drugih infrastrukturnih objektov, na katere se bo priključil objekt, ki ga nameravajo graditelji zgraditi, se v postopku za določitev sorazmernega dela stroškov opremljanja stavbnih zemljišč v Mestni občini Nova Gorica, upošteva kot osnova in dokaz, da so investitorji že plačali sorazmerni delež stroškov opremljanja stavbnega zemljišča za vse tiste komunalne naprave in druge infrastrukturne objekte in naprave, ki so v potrdilu navedene.«.
4.
To navodilo začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 414-07-133/00
Nova Gorica, dne 22. marca 2007
Župan
Mestne občine Nova Gorica
Mirko Brulc l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti