Uradni list

Številka 24
Uradni list RS, št. 24/2007 z dne 20. 3. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 24/2007 z dne 20. 3. 2007

Kazalo

1249. Pravilnik o zagotavljanju pogojev za delo članov Občinskega sveta Občine Kamnik, stran 3111.

Občinski svet Občine Kamnik je na podlagi 29. in 35. člena Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 100/05 – ZLS-UPB-1, 21/06 in 14/07) in 16. člena Statuta Občine Kamnik (Uradni list RS, št. 47/99, 40/01 in 68/03) na 3. seji dne 7. 3. 2007 sprejel
P R A V I L N I K
o zagotavljanju pogojev za delo članov Občinskega sveta Občine Kamnik
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
(namen pravilnika)
S tem pravilnikom se ureja zagotavljanje materialnih pogojev in povračilo stroškov za delo članov Občinskega sveta Občine Kamnik (v nadaljevanju: zagotavljanje pogojev za delo), ki so v svetniških skupinah ali pa so samostojni svetniki ter predpisujejo njihove pravice in dolžnosti v zvezi z uporabo finančnih sredstev, ki jih v proračunu za njihovo delo zagotavlja Občina Kamnik.
Člani Občinskega sveta Občine Kamnik uresničujejo pravico do zagotavljanja materialnih pogojev in povračila stroškov za delo v svetniških skupinah ali pa kot samostojni svetniki.
2. člen
(opredelitev pojmov)
Svetniško skupino v smislu določb tega pravilnika sestavljata dva ali več članov Občinskega sveta Občine Kamnik.
Samostojni svetnik v smislu določb tega pravilnika je član Občinskega sveta Občine Kamnik, ki ni član svetniške skupine, kakor je opredeljena v prejšnjem odstavku tega člena.
Vsak član Občinskega sveta Občine Kamnik je lahko član le ene svetniške skupine.
II. FINANČNA SREDSTVA
3. člen
(višina sredstev, namenjena zagotavljanju pogojev za delo)
Občinski svet na predlog župana s sklepom določi višino finančnih sredstev, ki se v proračunu občine v posameznem proračunskem obdobju nameni za zagotavljanje pogojev za delo članov Občinskega sveta Občine Kamnik.
Znesek za posameznega svetnika v svetniški skupini oziroma za samostojnega svetnika ne sme presegati 150 EUR mesečno. Ta znesek se vsako leto uskladi z rastjo cen življenjskih potrebščin.
4. člen
(vezanost višine sredstev na število članov)
Sredstva, ki so dodeljena svetniškim skupinam in samostojnim svetnikom, so vezana na posameznega svetnika.
Svetniškim skupinam pripadajo sredstva iz proračuna Občine Kamnik glede na število članov, mesečno po dvanajstinah, pri čemer se v tekoči mesec prenesejo morebitna neporabljena sredstva prejšnjih mesecev.
V primeru izstopa svetnika iz svetniške skupine svetniška skupina, iz katere je izstopil svetnik, s prvim dnem naslednjega meseca po izstopu ni več upravičena do sredstev, ki so vezana na svetnika.
V primeru vstopa novega člana v svetniško skupino se svetniški skupini finančna sredstva povečajo za ustrezen znesek s prvim dnem naslednjega meseca po vstopu novega člana.
Enak sistem velja tudi za sredstva, ki pripadajo samostojnim svetnikom.
5. člen
(ločeno vodenje po stroškovnih mestih)
Finančna sredstva v zvezi z zagotavljanjem pogojev za delo se vodijo v pristojnem oddelku občine za vsako svetniško skupino oziroma samostojnega svetnika ločeno po stroškovnih mestih.
6. člen
(namen porabe sredstev)
Sredstva, ki svetniškim skupinam in samostojnim svetnikom pripadajo iz proračuna Občine Kamnik v skladu s tem pravilnikom, se lahko porabljajo za naslednje namene:
– plačilo administrativne in strokovne pomoči svetnikom,
– nakup in vzdrževanje osnovnih sredstev,
– najem prostorov,
– nakup pisarniškega materiala,
– plačilo poštnih storitev,
– plačilo raziskav javnega mnenja,
– nakup strokovne literature,
– plačilo stroškov fotokopiranja,
– plačilo stroškov izobraževanja,
– plačilo stroškov telefona in interneta,
– plačilo stroškov za obveščanje volivcev in javnosti o svojem delu,
– plačilo stroškov organizacije neposrednih stikov z občani.
7. člen
(naročilo za porabo finančnih sredstev)
Svetniške skupine oziroma samostojni svetniki imajo pravico od pristojnega oddelka občine do vsakega 5. dne v mesecu pisno (lahko tudi po elektronski pošti) zahtevati izvedbo javnega naročila oziroma drugega ustreznega postopka za namen iz prejšnjega člena tega pravilnika. Pristojni oddelek občine je dolžan v roku 5 delovnih dni pričeti s postopkom javnega naročila oziroma drugega ustreznega postopka ali pa v istem roku zavrniti zahtevo, če ta ni v skladu s prejšnjim členom pravilnika.
Odredbe za uporabo finančnih sredstev v skladu z določili tega pravilnika izdaja na predlog vodje svetniške skupine ali njegovega namestnika oziroma samostojnega svetnika župan. Župan lahko pooblasti druge osebe za izdajanje odredb za uporabo finančnih sredstev.
Vodja svetniške skupine oziroma samostojni svetniki lahko imenujejo skrbnika sredstev, ki tudi opravlja vse naloge v zvezi z uporabo finančnih sredstev, v skladu z določili tega pravilnika.
Vodja svetniške skupine ali njegov namestnik oziroma samostojni svetnik mora osebno oziroma po pooblaščencu prevzeti nabavljeno blago na Občini Kamnik in pisno potrditi prevzem.
III. OSNOVNA SREDSTVA
8. člen
(last osnovnih sredstev)
Osnovna sredstva, ki jih občina zagotavlja svetniškim skupinam in samostojnim svetnikom za njihovo delo, so last Občine Kamnik.
Osnovna sredstva, ki jih posamezni svetnik pridobi na osnovi določb tega pravilnika, je dolžan najkasneje v 8 dneh po prenehanju mandata člana občinskega sveta s primopredajnim zapisnikom predati službi Občine Kamnik, pristojni za evidentiranje osnovnih sredstev.
IV. PORABA SREDSTEV IN NADZOR NAD PORABO
9. člen
(zmanjšanje pripadajočih finančnih sredstev)
Kolikor svetniška skupina oziroma samostojni svetnik blaga oziroma storitev ne uporabi za namene, določene s tem pravilnikom, se finančna sredstva zmanjšajo za višino nepravilno porabljenega zneska.
10. člen
(omejitev porabe sredstev)
Svetniške skupine in samostojni svetniki so dolžni s sredstvi, ki jih pridobijo na osnovi določb tega pravilnika, ravnati kot dober gospodar in jih uporabljati v skladu z določili tega pravilnika.
Poraba sredstev za namene iz 7. člena tega pravilnika je mogoča samo do višine razpoložljivih sredstev, določenih v proračunu občine za posamezno leto in samo za dejavnost svetniških skupin oziroma samostojnih svetnikov v povezavi z njihovimi nalogami v občinskem svetu.
11. člen
(poročilo o porabi in nadzor nad porabo)
Svetniška skupina oziroma samostojni svetnik je dolžna ob koncu vsakega proračunskega leta pristojnemu oddelku občine predložiti pisno poročilo o namenski rabi sredstev.
Svetniška skupina oziroma samostojni svetnik je dolžna omogočiti nadzor nad izvajanjem porabe iz 7. člena tega pravilnika nadzornemu odboru Občine Kamnik in pristojnemu oddelku občine.
V. KONČNA DOLOČBA
12. člen
(uveljavitev)
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS, uporablja pa se od 1. 4. 2007 dalje.
Št. 007-0004/2007
Kamnik, dne 7. marca 2007
Župan
Občine Kamnik
Anton Tone Smolnikar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti