Uradni list

Številka 23
Uradni list RS, št. 23/2007 z dne 16. 3. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 23/2007 z dne 16. 3. 2007

Kazalo

1181. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o plačah in plačilih občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov, stran 2884.

Na podlagi Odloka o plačah funkcionarjev (Uradni list RS, št. 14/06), 16. člena Statuta Mestne občine Slovenj Gradec ter v skladu s 100.b členom Zakona o lokalni samoupravi (Uradni list RS, št. 100/05 – uradno prečiščeno besedilo) je Občinski svet Mestne občine Slovenj Gradec na 5. redni seji, ki je bila dne 27. februarja 2007, sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o plačah in plačilih občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov
1. člen
S tem pravilnikom se dopolnijo in spremenijo posamezna določila Pravilnika o plačah in plačilih občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov (Uradni list RS, št. 66/99, 3/03 in 69/04).
2. člen
V 1. členu pravilnika se črta prvi odstavek.
3. člen
Spremeni se tretji člen pravilnika tako, da se po novem glasi:
»Funkcija župana (od 15.001–30.000 prebivalcev) je uvrščena v 53. plačni razred. Prevedba nominalnega zneska osnovne plače se opravi v skladu z navedenim odlokom.
Županu, ki funkcijo opravlja nepoklicno, pripada 50% plače, ki bi jo prejel, če bi funkcijo opravljal poklicno.
V skladu z odlokom lahko znaša plačni razred podžupana od 38. do 45. Plačni razred posameznega podžupana določi župan, ob upoštevanju obsega podžupanovih pooblastil in števila prebivalcev.
Pri predčasnem prenehanju mandata župana lahko podžupanu določi plačni razred občinski svet.«.
4. člen
Spremeni se 5. člen pravilnika, tako, da se beseda »količnik« zamenja z besedo »plačni razred«.
5. člen
Spremeni se 6. člen pravilnika tako, da se beseda »količnik« zamenja z besedo »znesek«.
6. člen
Spremeni se zadnji odstavek 7. člena pravilnika tako, da se po novem glasi:
»Osnova za obračun plače oziroma dela plače in nagrade na podlagi tega pravilnika je plača župana za poklicno opravljanje funkcije.
Kadar je v tem pravilniku plača oziroma nagrada za opravljanje funkcije določena v odvisnosti od plače župana, se le-ta upošteva brez njegovega dodatka za delovno dobo.«.
7. člen
Te spremembe in dopolnitve pravilnika začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu RS.
Št. 143-01/95
Slovenj Gradec, dne 1. marca 2007
Župan
Mestne občine Slovenj Gradec
Matjaž Zanoškar l. r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti