Uradni list

Številka 23
Uradni list RS, št. 23/2007 z dne 16. 3. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 23/2007 z dne 16. 3. 2007

Kazalo

1154. Pravilnik o merilih za določitev plač direktorjev javnih podjetij in plačil članov nadzornega sveta javnih podjetij, katerih ustanoviteljica je Mestna občina Nova Gorica, stran 2846.

Na podlagi desetega odstavka 100.b člena Zakona o lokalni samoupravi in 19. člena Statuta Mestne občine Nova Gorica (Uradne objave, št. 6/02 in spremembe) je Mestni svet Mestne občine Nova Gorica na seji dne 1. februarja 2007 sprejel
P R A V I L N I K
o merilih za določitev plač direktorjev javnih podjetij in plačil članov nadzornega sveta javnih podjetij, katerih ustanoviteljica je Mestna občina Nova Gorica
1.
S tem pravilnikom se določajo merila za določanje plač direktorjev javnih podjetij ter plačila članov nadzornega sveta javnih podjetij, katerih ustanoviteljica je Mestna občina Nova Gorica.
2.
Plača direktorja obsega osnovno plačo in dodatek za delovno dobo. Do drugih dodatkov direktor ni upravičen. Osnovna plača znaša najmanj 80% in največ 90% plače župana MONG brez upoštevanja dodatka za delovno dobo. Dodatek za delovno dobo se direktorju določi v višini, kot velja za delavce v tem javnem podjetju.
3.
Osnovna plača direktorja je sestavljena iz izhodiščne plače in dveh dodatkov. Izhodiščna plača direktorja se določi v višini 80% plače župana. Izhodiščni plači se prištejeta »dodatek za število zaposlenih« in »dodatek za obseg poslovanja«, ki se ovrednotita v % od županove plače in znašata:
1. dodatek za število zaposlenih:
Če znaša povprečno število zaposlenih v javnem podjetju v zadnjem poslovnem letu:
– nad 5 do 10 zaposlenih                     1%
– nad 10 do 20 zaposlenih                    2%
– nad 20 do 40 zaposlenih                    3%
– nad 40 do 70 zaposlenih                    4%
– nad 70 zaposlenih                          5%
2. dodatek za obseg poslovanja:
Če znašajo prihodki javnega podjetja v zadnjem poslovnem letu:
– do 0,5 mio EUR                             0%
– nad 0,5 mio do 1 mio EUR                   1%
– nad 1 mio do 2 mio EUR                     2%
– nad 2 mio do 3,5 mio EUR                   3%
– nad 3,5 mio do 5,5 mio EUR                 4%
– nad 5,5 mio EUR                            5%
4.
Pogodbo o zaposlitvi direktorja sklene v imenu delodajalca predsednik nadzornega sveta javnega podjetja. V pogodbi o zaposlitvi se ne sme določiti drugih pravic oziroma oblik nagrajevanja, kot so opredeljena v merilih. Predsednik nadzornega sveta mora pred podpisom pogodbe o zaposlitvi pridobiti soglasje župana.
5.
Sejnine v nadzornem svetu (v nadaljevanju: NS) javnega podjetja prejemajo predsednik in člani NS.
Če se član NS ne udeleži seje NS, mu sejnina ne pripada.
Predsednik NS je upravičen do plačila sejnine v bruto znesku 12% osnovne plače direktorja.
Namestnik predsednika NS je upravičen do plačila sejnine v bruto znesku 9% osnovne plače direktorja.
Član NS je upravičen do plačila sejnine v bruto znesku 8% osnovne plače direktorja.
V primeru nadomeščanja predsednika NS je namestnik predsednika NS upravičen do plačila sejnine, ki je določena za predsednika NS.
Zneski tako določenih sejnin se izplačajo v roku 15 dni po opravljeni seji NS.
6.
Plača direktorja javnega podjetja se enkrat letno in sicer s 1. 4. uskladi z višino plače župana, pri čemer se opravi tudi nov izračun na podlagi meril, ki jih določa ta pravilnik. V istem roku se s stopnjo inflacije prejšnjega leta uskladi tudi lestvica iz 2. točke 3. člena tega pravilnika, pri čemer se prva uskladitev opravi 1. 4. 2008. Novo višino plače direktorja, izračunano v skladu z določili prejšnjih dveh stavkov, se določi z aneksom k pogodbi o zaposlitvi.
7.
Ta pravilnik se pošlje v soglasje občinskemu svetu občine Renče - Vogrsko. Če občinski svet občine Renče - Vogrsko ne bo odrekel soglasja v petnajstih dneh od prejema pisnega predloga, se šteje, da je soglasje dano.
Po prejemu soglasja oziroma po izteku roka iz prejšnjega odstavka se ta pravilnik objavi v Uradnem listu RS in začne veljati naslednji dan po objavi, uporabljati pa se prične s 1. 4. 2007.
Št. 006-1/2006
Nova Gorica, dne 1. februarja 2007
Župan
Mestne občine Nova Gorica
Mirko Brulc l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti