Uradni list

Številka 23
Uradni list RS, št. 23/2007 z dne 16. 3. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 23/2007 z dne 16. 3. 2007

Kazalo

1137. Pravilnik o plačah in plačilih občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov, stran 2820.

Na podlagi Odloka o plačah funkcionarjev (Uradni list RS, št. 14/06), 16. člena Statuta Občine Kozje (Uradni list RS, št. 64/99, 98/00, 65/05) ter na podlagi 90. člena Poslovnika Občinskega sveta Občine Kozje (Uradni list RS, št. 93/99, 98/00, 65/05) je Občinski svet Občine Kozje na 4. redni seji dne 8. 3. 2007 sprejel
P R A V I L N I K
o plačah in plačilih občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov
I. SPLOŠNE DOLOČBE
1. člen
Za ureditev plač in plačil občinskih funkcionarjev se smiselno uporabljajo določbe Zakona o sistemu plač v javnem sektorju, določbe Odloka o plačah funkcionarjev in določbe Zakona o lokalni samoupravi.
Za opravljanje občinskih funkcij imajo občinski funkcionarji pravico do plače, če funkcijo opravljajo poklicno oziroma plačila za opravljanje funkcije, če funkcijo opravljajo nepoklicno.
Članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, ter članom nadzornega odbora in volilne komisije pripadajo nagrade za njihovo delo, ki se oblikujejo na podlagi tega pravilnika smiselno določbam zakonov iz prvega odstavka tega člena.
2. člen
Občinski funkcionarji so: člani občinskega sveta, župan in podžupan.
Člani občinskega sveta opravljajo svojo funkcijo nepoklicno.
Župan se lahko odloči, da bo svojo funkcijo opravljal poklicno, o svoji odločitvi mora pisno obvestiti občinski svet.
Podžupan opravlja svojo funkcijo nepoklicno. Podžupan lahko poklicno opravlja funkcijo, če se v soglasju z županom tako odloči, o odločitvi pa pisno obvesti občinski svet.
3. člen
Z Odlokom o plačah funkcionarjev je funkcija župana Občine Kozje, ki sodi v šesto skupino občin s številom prebivalcev od 2001 do 5000, uvrščena v 49. plačni razred.
Županu pripada dodatek za delovno dobo ter dodatki v skladu z zakonom.
Županu pripada za nepoklicno opravljanje funkcije 50% plače oblikovane na podlagi zakona.
4. člen
Z Odlokom o plačah funkcionarjev je lahko funkcija podžupana Občine Kozje, ki sodi v šesto skupino občin s številom prebivalcev od 2001 do 5000, uvrščena med 34 in 41 plačni razred.
Plačani razred podžupana določi župan ob upoštevanju obsega podžupanovih pooblastil.
Podžupanu pripada za nepoklicno opravljanje funkcije do 50% plače oblikovane na podlagi zakona.
II. VIŠINA IN NAČIN DOLOČANJA DELA PLAČE
5. člen
Osnovna plača župana je določena z uvrstitvijo funkcije v plačni razred funkcij v lokalnih skupnosti (plačna podskupina A5) skladno s Prilogo 1 in Prilogo 2 Zakona o sistemu plač v javnem sektorju.
Župan mesečno določi višino plače nepoklicnega podžupana, glede na obseg pooblastil in dejansko opravljeno delo.
Podžupanu, ki v primeru predčasnega prenehanja funkcije župana opravljal funkcijo župana, pripada v času, ko opravlja funkcijo župana, plača, ki bi jo dobil župan.
V primeru nezmožnosti opravljanja funkcije župana, ki traja več kot tri mesece, pripada podžupanu po tretjem mesecu odsotnosti za nadomeščanje župana plača, ki bi jo dobil župan.
6. člen
Plačilo za opravljanje funkcije člana občinskega sveta je sejnina za udeležbo na seji občinskega sveta oziroma seji delovnega telesa občinskega sveta v naslednjih zneskih:
                                                      EUR (neto)
– udeležba na seji občinskega sveta                           69
– vodenje seje občinskega sveta                               81
– predsedovanje seji delovnega telesa
  občinskega sveta                   40
– udeležba na seji delovnega telesa, katerega član je,       s28.
V primeru, da se seja prekine in nadaljuje drugi dan, so člani občinskega sveta poleg plačila za udeležbo na eni seji upravičeni še do polovičnega zneska, ki bi ga dobil za udeležbo na eni seji.
V primeru, da član občinskega sveta zamudi na sejo za več kot eno uro ali da predčasno zapusti sejo za več kot eno uro zaradi lastnih potreb, mi pripada le polovični znesek, ki bi ga dobil za udeležbo na eni seji. Če zamudi na sejo ali predčasno zapusti sejo zaradi občinskih obveznosti, mu pripada celotni znesek plačila.
Mesečno izplačilo se opravi na podlagi evidence o opravljenem delu članov občinskega sveta, ki jo vodi občinska uprava.
III. NAGRADE
7. člen
Članom delovnih teles občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, se za opravljanje dela v komisiji ali odboru občinskega sveta določi nagrada v obliki sejnine, ki se izplača za udeležbo na seji na podlagi sklepa o imenovanju v delovno telo za mandatno obdobje.
Sejnina za posamezno sejo znaša 28 EUR (neto).
8. člen
Predsednik in člani nadzornega odbora občine imajo pravico do nagrade, ki se oblikuje glede na opravljeno delo in sicer v naslednjih zneskih:
                                                      EUR (neto)
– sejnina, ki se izplača za udeležbo na seji,                 32
– predsedovanje na seji nadzornega odbora                     48
– udeležba na sejah občinskega sveta                         40.
Nagrade predsednika in članov nadzornega odbora se izplačujejo na podlagi sklepa o imenovanju za mandatno obdobje v skladu z evidenco opravljenega dela, ki jo vodi občinska uprava.
9. člen
Predsednik, tajnik in člani občinske volilne komisije imajo za opravljanje dela v zvezi z izvedbo lokalnih referendumov in volitev v skladu z zakonom pravico do nagrade.
Sklep o obsegu sredstev za nagrade iz prejšnjega odstavka sprejme občinski svet najkasneje v 15 dneh po razpisu referenduma ali volitev.
Nagrade članom volilne komisije se oblikujejo kot:
– sejnina, ki se izplača za udeležbo na seji, ter
– plačilo za izvedbo nalog po sklepu komisije.
Nagrade članom volilne komisije se oblikujejo v skladu z merili, ki jih določi s sklepom volilna komisija, in izplačujejo na podlagi sklepa o imenovanju.
IV. POVRAČILA, NADOMESTILA IN DRUGI PREJEMKI
10. člen
Občinski funkcionarji imajo pravico do povračil, nadomestil in drugih prejemkov v skladu s predpisi, ki urejajo te pravice.
Občinski funkcionar ima pravico do povračila stroškov prevoza na službeni poti, ki nastanejo pri opravljanju funkcije ali v zvezi z njo. Stroški prevoza se povrnejo v skladu s predpisi.
Občinski funkcionar ima pravico do dnevnice za službeno potovanje v skladu s predpisi.
Občinski funkcionar ima pravico do povračila stroškov prenočevanja, ki nastanejo na službeni poti. Stroški prenočevanja se povrnejo na podlagi predloženega računa v skladu s predpisi.
11. člen
Pravice iz 10. člena tega pravilnika uveljavlja občinski funkcionar na podlagi naloga za službeno potovanje.
Nalog za službeno potovanje izda župan. V kolikor gre za službeno potovanje župana, izda nalog podžupan ali direktor občinske uprave.
V. NAČIN IZPLAČEVANJA
12. člen
Sredstva za izplačevanje plač, nagrad in povračil stroškov, ki jih imajo občinski funkcionarji, se zagotovijo iz sredstev proračuna.
13. člen
Plače in nagrade se izplačajo mesečno za pretekli mesec najkasneje do 5. v mesecu.
Prejemki, določeni v 10. členu tega pravilnika, se izplačajo v petnajstih dneh po končanem službenem potovanju.
14. člen
Določbe tega pravilnika, ki se nanašajo na člane komisij in odborov občinskega sveta, ki niso člani občinskega sveta, se smiselno uporabljajo tudi za izplačilo sejnin članom štaba za civilno zaščito, uredniškega odbora in članom drugih komisij, odborov, svetov, ki jih ustanovi ali imenuje občinski svet ali župan.
Osebam, ki vodijo organe in delovna telesa iz prvega odstavka tega člena, pripada nagrada v znesku, kot je določen za predsednike delovnih teles.
Ne glede na določila tega člena so člani komisij, ki niso člani občinskega sveta, ki jih imenuje občinski svet ali župan občine za ugotavljanje določenih podatkov na terenu, upravičeni do nagrade v obliki plačila 9 EUR (neto) na uro.
Odgovornemu uredniku javnega glasila se lahko izplača enkratna letna nagrada za njegovo delo v višini ene povprečne neto mesečne plače zaposlenega v Republiki Sloveniji za preteklo leto. O dodelitvi nagrade odloča župan praviloma na začetku leta na podlagi poročila o delu za preteklo leto.
15. člen
Predsednikom svetov krajevnih skupnosti ter tajnikom krajevnih skupnosti se lahko izplača letna nagrada za opravljeno delo.
Osnova za obračun nagrade predsednikom krajevnih skupnosti sta dve povprečni neto mesečni plači zaposlenega v Republiki Sloveniji za preteklo leto.
Predsednikom krajevnih skupnosti se lahko izplača nagrada po naslednjem kriteriju:
I. 50% osnove pripada vsem predsednikom krajevnih skupnosti
II. preostalih 50% osnove se predsednikom dodeli po naslednjem kriteriju:
– KS Kozje do 100%
– KS Lesično do 75%
– KS Podsreda do 64%
– KS Buče do 43%
– KS Zagorje do 28%
– KS Osredek do 20%.
Tajnikom krajevnih skupnosti se lahko izplača letna nagrada do 65% zneska, ki pripada predsedniku krajevne skupnosti.
Članom sveta krajevne skupnosti se lahko za udeležbo na seji izplača sejnina, ki pa ne sme biti višja od 12,50 EUR za eno sejo.
Svet krajevne skupnosti vsako leto sprejme sklep o višini letne nagrade predsedniku in tajniku krajevne skupnosti ter sklep o višini sejnine za člane sveta krajevne skupnosti. Sklepe pošlje v vednost občinskemu svetu.
Letna nagrada za predsednika in tajnika krajevne skupnosti se praviloma izplača enkrat letno, razen če svet krajevne skupnosti s sklepom odloči drugače.
16. člen
Z uveljavitvijo tega pravilnika preneha veljati Pravilnik o plačah občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta ter članov drugih občinskih organov ter o povračilih stroškov (Uradni list RS, št. 29/03, 141/04).
17. člen
Ta pravilnik začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.
Šifra: 032-0001/2007-4/04
Kozje, dne 8. marca 2007
Župan
Občine Kozje
Dušan Andrej Kocman l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti