Uradni list

Številka 19
Uradni list RS, št. 19/2007 z dne 2. 3. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 19/2007 z dne 2. 3. 2007

Kazalo

910. Sklep o podelitvi naziva ČASTNI OBČAN OBČINE JESENICE Borisu Janezu Bregantu, stran 2401.

Na podlaga 5. člena Odloka o priznanjih Občine Jesenice (Uradni list RS, št. 79/04), 13. člena Statuta Občine Jesenice (Uradni list RS, št. 1/06) je na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Občinski svet Občine Jesenice na 4. redni seji dne 22. 2. 2007 sprejel
S K L E P
o podelitvi naziva ČASTNI OBČAN OBČINE JESENICE Borisu Janezu Bregantu
1. člen
Borisu Janezu Bregantu - županu Občine Jesenice v obdobju 1998-2002 in 2002-2006 - politiku - človekoljubu - rojenemu 23. 7. 1940, stanujočem na Hrušici, Hrušica 136, se podeli naziv »ČASTNI OBČAN OBČINE JESENICE«.
2. člen
Boris Janez Bregant, dve mandatni obdobji prvi človek na čelu Občine Jesenice, je osebnost, s katero se ne more kdorkoli primerjati.
Boris Janez Bregant je samoiniciativen, ustvarjalen, tenkočuten, predvsem pa požrtvovalen in razumevajoč. Njegova prednost je bila vseskozi realno ocenjevanje drugačnih razmišljanj in pripravljenost poslušati in slišati taka mnenja.
Poleg svojih rednih obveznosti kot župan je bil dejansko vseskozi prisoten in aktiven na vseh področjih družbenega in družabnega življenja: igra za otroke v enem izmed naselji občine, hokejska tekma, sprejem veleposlanikov evropskih držav, obisk papeža, reševalne akcije ljudi in premoženja. Zjutraj ali zvečer, delavnik ali nedelja, praznik, to ni bilo pomembno. Pomemben je bil človek in rešitev problema.
Ob podelitvi priznanja so na Andragoškem centru Slovenije, kjer so Borisa Janeza Breganta spoznali skozi aktivnosti ob Tednu vseživljenjskega učenja, zapisali: »Borisa Breganta bi zaman dvakrat iskali na istem mestu, …, to je župan, ki s svojo izredno osebno angažiranostjo, dejavnim sodelovanjem pri prireditvah in pogosto prisotnostjo na številnih prizoriščih dokazuje, da je osebna udeležba prvi korak k promociji takega in danes že uveljavljenega projekta, kot vseživljenjsko učenje je«.
Boris Janez Bregant je vzor človeka, ki je v Občini Jesenice, zaradi strateškega načrtovanja za dobro vseh, začel uresničevati in izvajati uravnotežen razvoj na različnih področjih dela in življenja v občini.
Boris Janez Bregant je vedno med prvimi; občani ga označujemo z neizmerno človekoljubnostjo, solidarnostjo in tovarištvom. Vse to utemeljuje predlog za podelitev naziva ČASTNI OBČAN OBČINE JESENICE.
3. člen
Sklep se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije in začne veljati z dnem objave.
Št. 901-2/2006
Jesenice, dne 22. februarja 2007
Župan
Občine Jesenice
Tomaž Tom Mencinger l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti