Uradni list

Številka 17
Uradni list RS, št. 17/2007 z dne 26. 2. 2007
Uradni list

Uradni list RS, št. 17/2007 z dne 26. 2. 2007

Kazalo

821. Pravilnik o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o merilih za podaljšanje obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, ki opravljajo gostinsko dejavnost na območju Občine Divača, stran 2100.

Na podlagi 4. člena Pravilnika o merilih za določitev obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij v katerih se opravlja gostinska dejavnost (Uradni list RS, št. 30/06), v skladu z 12. členom Zakona o gostinstvu (Uradni list RS, št. 1/95, 40/99 in 101/05) in 16. členom Statuta Občine Divača (Uradni list RS, št. 39/99 in 77/06) je Občinski svet Občine Divača na svoji 4. redni seji dne 15. 2. 2007 sprejel
P R A V I L N I K
o spremembah in dopolnitvah Pravilnika o merilih za podaljšanje obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, ki opravljajo gostinsko dejavnost na območju Občine Divača
1. člen
V Pravilniku o merilih za podaljšanje obratovalnega časa gostinskih obratov in kmetij, ki opravljajo gostinsko dejavnost na območju Občine Divača (Uradni list RS, št. 92/03), se spremeni 1. člen tako, da se glasi:
»S tem pravilnikom se določajo merila za izdajo soglasja za podaljšanje obratovalnega časa gostinskim obratom in kmetijam, ki opravljajo gostinsko dejavnost (v nadaljevanju: kmetija), postopek za izdajo soglasja in pogoji za preklic soglasja na območju Občine Divača.«.
2. člen
V 2. členu se na koncu beseda »odloku« nadomesti z besedo »pravilniku«.
3. člen
Spremeni se 3. člen pravilnika tako, da se glasi:
»1. Gostinskim obratom, ki nudijo le pijačo in se nahajajo v naselju se lahko podaljša obratovalni čas do 02:00 ure naslednjega dne.
2. Gostinskim obratom, ki nudijo poleg pijače še hrano in se nahajajo v naselju se lahko podaljša obratovalni čas do 03:00 ure naslednjega dne.
3. Gostinskim obratom in kmetijam, ki nudijo pijačo ali pijačo in hrano in se nahajajo izven naselja se lahko podaljša obratovalni čas do 03:00 ure naslednjega dne.
4. Gostinskim obratom, ki nudijo glasbo za ples se lahko podaljša obratovalni čas do 04:00 ure naslednjega dne.
5. Gostinskim obrati, ki nudijo pijačo ali pijačo in hrano in se nahajajo v poslovni coni se lahko podaljša obratovalni čas do 04:00 ure naslednjega dne.
6. Gostinskim obratom, ki nudijo pijačo ali pijačo in hrano in se nahajajo v poslovno stanovanjskem bloku se lahko podaljša obratovalni čas v petek in soboto do 01:00 ure naslednjega dne, preostale dneve pa do 24:00 ure.
7. Podaljšan obratovalni čas zunaj zaprtih prostorov (vrtovi, terasa) gostinskih obratov, ki se nahajajo v naselju ali poslovno stanovanjskem bloku se lahko podaljša do 24:00 ure.«.
4. člen
Za 3. členom se dodajo novi 3a., 3b. 3c. in 3d. členi, ki se glasijo:
»3.a člen
Ne glede na določbe 3. člena lahko gostinski obrati ali kmetije obratujejo v podaljšanem obratovalnem času v mesecih juniju, juliju in avgustu ter v drugi polovici meseca decembra (od 15.12. do 31.12.) eno uro dlje, kot je navedeno v 3. členu, pod pogoji iz 4. člena pravilnika.
3.b člen
Ne glede na določbe 1. in 2. točke 3. člena lahko gostinski obrati, ki se nahajajo v naselju, ki nudijo pijačo ali pijačo in hrano lahko znotraj obrata obratujejo eno uro dlje kot je navedeno v 3. členu, če dobijo pisno soglasje vse sosedov.
3.c člen
Ne glede na določbe 7. točke 3. člena lahko izjemoma gostinski obrati, ki se nahajajo v naselju ali poslovno stanovanjskem bloku pridobi soglasje za podaljšan obratovalni čas zunaj zaprtih prostorov (vrtovi, terase) v kolikor se vključujejo v lokalne, regionalne prireditve ali dogodke in so javnega značaja.
3.d člen
Za gostinski obrat ali kmetijo izven stanovanjskega območja se šteje obrat oziroma kmetija, ki je oddaljena najmanj 20 m od prve stanovanjske zgradbe. Ta določba ne velja za gostinske obrate, ki se nahajajo v poslovni coni.«.
5. člen
4. člen se spremeni tako, da se glasi:
»Pogoji za izdajo soglasja v podaljšanem obratovalnem času:
1. Da imajo gostinski obrati zunanje luči (reflektorje) postavljene tako, da ne motijo stanovalcev.
2. Gostinski obrati morajo imeti zagotovljena parkirišča in s tem gostje ne motijo lokalnega prometa.
3. Gostinski obrati, ki se nahajajo v poslovno stanovanjski stavbi lahko poslujejo v podaljšanem obratovalnem času le pod pogojem, da dobijo pisno soglasje 75% stanovalcev.
4. Gostinski obrati, ki se nahajajo v naselju lahko poslujejo v podaljšanem obratovalnem času pod pogojem, da si pridobijo pisno soglasje 75% najbližjih sosedov. Za najbližje sosede se smatrajo stanovalci, ki so oddaljeni manj kot 20 m od lokala.
5. Ne glede na vrsto obrata iz 3. člena pravilnika lahko gostinski obrat posluje v podaljšanem obratovalnem času, če za to pridobi pozitivno mnenje krajevne skupnosti.«.
6. člen
V drugem stavku 5. člena se pika nadomesti z vejico in doda novo besedilo, ki se glasi: »v skladu s 4. členom tega pravilnika.«.
7. člen
Spremeni se 9. člen tako, da se glasi:
»V primeru, da se izdaja soglasja veže na vnaprej določeno časovno obdobje (poroke, praznovanje abrahama …) se soglasje izda za točno določen dan.«.
Št. OS 04/02
Divača, dne 15. februarja 2007
Župan
Občine Divača
Matija Potokar l.r.

AAA Zlata odličnost

Nastavitve piškotkov

Vaše trenutno stanje

Prikaži podrobnosti